Silme Onayı uyarı mesajını geri getirelim


Silme Onayı uyarı mesajını geri getirelim
Windows 10 da herhangi bir dosyayı silmek için genellikle sağ tıklar ve sil deriz sildiğimiz dosya direkt olarak çöp kutusuna gider , Windows 8 den önceki sürümlerde ise çöp kutusuna gitmeden önce bir uyarı mesajı

çıkar ve eminmisiniz diye sorardı sanırım silme işlemini pratikleştirmek için bu değişikliğe gidilmiş , şahsen bende Windowsun bu varsayılan davranışından memnunum ve birşeyler silmeye kalktığımda ikide bir eminmisin diye sorulmasına karşıyım , çünkü bir dosyayı yanlışlıkla da silsem Çöp kutusundan geri alabilirim, Fakat silme onayının gerekli olduğu durumlarda olabilir , mesela çocukların kullanımına verdiğimiz windowsta böyle bir onay çıksın isteyebilirsiniz yada oldukça eski bir Windows sürümünden Windows 10 a terfi etmişsinizdir ve alışkanlık gereği bu silme onayının görünmesini istiyor olabilirsiniz , işte iki adımda bunu yapmanın yöntemi:

1. Masaüstünde bulunan Geri dönüşüm kutusuna sağ tıklayalım ve özellikler diyelim

2. Açılan ekranın dip kısmında “Silme Onay iletişim kutusunu göster” kısmına tik koyalım ve Uygula – Tamam butonlarına tıklayalım.

Silme onayı ayarı

Artık herhangi bir dosya veya klasörü silmeye kalktığımızda aşağıdaki gibi bir onay kutusu belirecektir

Silme onayı iletişim kutusu

Özellikle Çocuklar veya bilgisayar kullanmaya yeni başlamış kişiler Delete tuşuna yanlışlıkla basıp dosya veya klasör silebiliyorlar hatta özellikle çocuklarda rastgele tıklama alışkanlığı olduğundan ve genellikle evde bilgisayar tek bir Yönetici hesabı üzerinden tüm aile bireyleri tarafından kullanıldığıdan kazara silinme olasılığını azaltmak için silme onayı uyarısı aktif edilebilir.


2 Yorum Var

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha