Microsoft Defenderi saatin yanında gösterin yada gizleyin


Microsoft Defenderi saatin yanında gösterin yada gizleyin
Windows güvenliği sözkonusu olduğunda kullanıcılar ikiye ayrılırlar ilk grup Microsoft Defenderin güvensiz olduğunu düşünüp farklı güvenlik yazılımları kullanmayı tercih ederken diğer grup ise Üçüncü parti

Antivirüslere güvenmeyip Microsoft defenderi tercih ederler. Hiç Antivirüs kullanmamaktansa en azından Microsoft defenderin kullanılması tedbir açısından mantıklı görünüyor. Bazen kullanıcılar Microsoft defender ikonunun kaybolduğunu ve bunu nasıl geri getireceklerini sormaktadırlar. Defender ikonu genellikle ; Kaspersky , Avast, Bitdefender ... gibi bir antivirüs yazılımı kurarsanız kaybolabilmektedir. Eğer sadece Microsoft defender uygulaması varken ikonu kaybolduysa aşağıdaki adımları izleyip Microsoft defender ikonunu tekrar görünür hale getirebilirsiniz.

Microsoft (Windows) Defender ikonu kayboldu

1. Ayarlar - Kişiselleştirme - Görev çubuğu kısmına gidin burada yeralan "Görev çubuğunda Hangi simgelerin görüneceğini seçin" kısmına tıklayın.

Görev çubuğu simge görünümü

Aynı yere daha kolay ulaşmak için çalıştırdan aşağıdaki komutlardan birini uygulayın.

ms-settings:taskbar
RunDll32.exe shell32.dll,Options_RunDLL 1

2. Yeni açılan sayfada "Herzaman bildirim alanında tüm simgeleri göster" düğmesi kapalıysa Tüm ikonlar saatin solunda sıralanacaktır. kapalı ise gizlenecektir. Yine burada yeralan "Windows Security Notification Icon" düğmesi kapalı konumdaysa bunu açın böylece İkon, saatin solunda yeralacaktır.

Görev çubuğu simgelerini gizle yada göster

3. Sırada Başlangıç uygulama ayarını düzenlemek var Ayarlar - Uygulamalar - başlangıç kısmına tıklayın ve burada yeralan "Windos Security Notification Icon" u açık konuma getirin.

Başlangıç uygulamaları

Üstteki ayarlardan sonra Microsoft Defender ikonunun saatin yanında görünmesi gerekir. Eğer halen görünmüyorsa çalıştır penceresinden aşağıdaki komutu uygulayın.

%WINDIR%\system32\SecurityHealthSystray.exe

Birde bunun tersi durumlar vardır yani kullanıcılar Windos defender ikonunu gizlemek isterler bu durumda aşağıdakileri deneyebilirsiniz.

Microsoft (Windows) Defender ikonu nasıl gizlenir

Üstte anlatılan adımların tersini uygulayıp Klavyenizdeki Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basın , Görev yöneticisi açılacaktır. Ardından ayrıntılar sekmesine geçiş yapın ve "SecurityHealthSystray.exe" yi sağ tıklayıp Görevi sonlandır deyin.

Defender ikonunu gizle

Elbette bukadar çok ayar vs. ile uğraşmamak için Sordum.org a ait defender Control yazılımını kullanabilirsiniz. yazılım arayüzünde yeralan butonlardan ilki ile Microsoft defenderi kapatırsanız ikonu da kaybolacaktır. Yine ikinci ikon ile Microsoft Defenderi etkinleştirebilirsiniz.

Defenderi bir tıkla devre dışı bırak

Eğer herhangi bir antivirüs yazılımı kullanıyorsanız Microsoft Defender uygulamasını kapatmanızı tavsiye ederiz. İki antivirüs uygulaması sistemin daha ağır çalışmasına sebep olmaktadır. Defender Control yazılımını aşağıdaki linkten edinebilirsiniz

- Favori websayfalarınızı görev çubuğuna ekleyin Burada

- Görev çubuğundaki hava durumu ikonu nasıl silinir Burada

- Google chrome Yer işaretleri çubuğunu gizleyelim Burada

- Favori web sayfanızı bir klavye tuşu ile açın Burada

- Windows Görev çubuğu ikonları ortada dursun Burada

- Windows görev çubuğu ikonları gizlenmesin Burada

- Görev çubuğundaki dil simgesi kayboldu Burada

- Görev çubuğu simgelerinde öngörünüm yok Burada

- Windows 10 da Görev çubuğu pozisyonunu değiştirelim Burada

- Windows saati kayboldu Burada

9 Temmuz 2015 Tarihli başlık güncellendi


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Elvan
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for serkan

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha