Türkçe karakterler bulunmayan metni Türkçe harfli yapmak


Türkçe karakter bulunmayan metni türkçeleştirme
Bu sitede gördüğünüz yazıların belkide yarısından fazlası üzerinde hiç türkçe karakter bulunmayan bir klavyede yazıldı , Yurt dışında yaşayan Bir çok Türkün ortak sorunlarından biriside budur, Bir makale


yazarsın klasvyende Türkçe karakter yoktur harfleri sanal klavyeden kopyalarsın vs. uğraşılmaz , hele birde yüzlerce sayfa yazdınızssa bunları türkçe karakterli hale getirmek tam bir işkenceye dönüşebilir çünkü hepsini yeniden yazmak çok daha kolay olacaktır , işte bu yazımızın konusu bu işi kolay yoldan halletmenin araçlarını tanımak.

1. Türkçe karakter.com

Türkçe karakter sitesi

Sakarya üniversitesinde öğretim görevlisi olan Sinan İLYAS arkadaşımıza bu çalışması için teşekür ediyorum , keşke bu çalışmasını çok daha önce farkedebilseymişim gerçekten çok işime yarayacaktı , gerçi benim gibi Yurt dışında yaşayıp ta klavyesinde türkçe karakter bulunmayan kişilerin de oldukça işini kolaylaştıracağından eminim bu sebeple sitesini ilk sırada vermeyi uygun buldum , gerçi onun oluşturma amacı yazıyı türkçe karakterlerden arındırmak imiş fakat her iki durumdada faydalı . üstteki kırmızı fonlu butonlara göz attığımızda

1. Bozuk görünen Türkçe Harfleri düzeltebiliyor
2. Türkçe harfli Metni Türkçe harfli yapabiliyor (Ki bunu kullanıyorum)
3. Türkçe harfli Metni Türkçe harfiz hale getirebiliyor

Metni yapıştırdıktan sonra üsttekilerden birini seçmek yeterli , böylece yapıştırılan metin istenen hale geliyor.

Anasayfası

2. deasciifier.com

türkçe karakter çevirici

Üstteki gibi Online bir Türkçe karakter dönüştürücü olan sitede yazarken çevirim yapılabileceği gibi sonradan yapıştırlan bir yazı da türkçe karakterli hale getirilebiliyor bunun için "Deasciify" butonunu kullanmak yeterlidir.

Anasayfası

3. Turkish Deasciifier eklentisi

Turkish deasciifer

Bir Google chrome , Firefox ve safari eklentisi olan Turkish Deasciifier eklentisini kurduktan sonra adres barının sonunda bir ikon beliriyor ve bu ikona tıkladığımızda Türkçe karakterleri çevirmek istediğimiz metni yapıştırabileceğimiz bir metin alanı açılıyor Türkçe butonuna tıkladığımızda yazı türkçe karakterli hale geliyor ilaveten ASCII , HTML , JS gibi seçenkelrde mevcut.

Chrome Eklenti sayfası

Eğer sizde herhangi bir projenizde benzeri bir yöntem kullanmak isterseniz Buradaki sayfada verilmiş olan kaynak kodlarından faydalanıp bunu gerçekleştirebilirsiniz.


Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha