Windows defendere bir dışlama eklemek


Windows defendere dışlama eklemek
Windows defender işletim sistemi ile birlikte gelen bir koruma programıdır , ilk çıktığında diğer antivirüs üreticileri tarafından sert eleştirilere maruz kalmış olsada aldırmayıp yoluna devam etti , windows 10


da sisteme gömülü gelen bu yazılım tüm sistemde olduğu gibi kulanıcının yazılımı kontrol edememesi için dizayn edilmiştir , elbetteki bu hatalı yaklaşımı hemen hemen her yazımda eleştirdiğimiz için burada tekrarlamayacağız . Windows defender hiç antivirüs kullanmamaktansa olması tercih sebebi bir yazılımdır gel gelelim bazen hatalı dosyaları virüslü olarak işaretleyebiliyor böylesi bir durumda tamamen kapatmak yerine ilgili dosya /program taramadan hariç tutularak (Dışlanarak) bu sıkıntı aşılabilir işte nasılı:

Bir doya veya programı defender taramasından hariç tutmak

Dikkat: Windows defenderin zararlı olarak algıladığı bir dosya veya program %70 olasılıkla zararlıdır ve eğer zararlı bir programı hariç tutarsak tüm sistemimiz risk altına girebilir ,i kısacası bir dışlama eklerken ne yaptığımızı iyi bilmemiz gerekir.

1. İlgili dışlama ayarlarına 3 farklı şekilde ulaşabiliriz:

a) Buradaki kısayolu kullanıp defender ayarlarını açalım ve dışlamalar kısmına gidelim

b) Ayarlar - Güncelleştirme ve güvenlik - Windows defender - Dışlamalar kısmından da aynı yere ulaşabiliriz

c) Saatin yanındaki defender ikonuna sağ tıklayıp aç dedikten sonra açılan arayüzde Ayarlar kısmına tıklayıp sonrada dışlamalara ulaşırız.

windows defender ayarları

2. bir dışlama ekle kısmına tıklayalım (Üstteki resim)

windows defendere dışlama ekle

Üstteki resimde de görüldüğü gibi , hariç tutulacaklar (Dışlama) kısmından; bir dosya , bir klasör , Dosya uzantısı ve işlemleri seçebiliyoruz , diğerleri net anlaşılıyor fakat bu işlem nedir derseniz mesela bu alana "Chrome.exe" yi eklerseniz ve Google chrome sizin varsayılan tarayıcınızssa chrome tarafından başlatılan zararlı işlemler dışlanmış olduğundan defender tarafından durdurulmayacaktır. defenderde dışlamalar kısmı dikkatli kullanılması gerekli bir alandır.


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for eskiüye
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Aslı

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha