Edge de sayfayı görev çubuğuna sabitleme


Edge de sayfayı görev çubuğuna sabitleme
Normalde bir web sayfasını açmak için öncelikle tarayıcı açılır eğer Favoriler , yer imleri yada sık kullanılanlar özelliğini kullanmıyorsak Adres boşluğuna görüntülenecek websayfası URL si yazılır , Favorilerim


özelliğini kullanıyorsanız , tarayıcı açılır favoriler tıklanır ve bunların arasından sayfa seçilir ve açılır. Windows 10 Fall creators güncellemesini olan 1709 u kullanıyorsanız bu süreci bir tıka indirmeniz mümkün , bunu da EDGE deki "Bu sayfayı görev çubuğuna sabitle" özelliği ile gerçekleştirebiliriz. Microsoft Edge, Windows 10'daki varsayılan web tarayıcı uygulamasıdır ve İlginç özelliklerinden biri, bir web sayfasını görev çubuğuna ekleme yeteneğidir.

1. Microsoft EDGE tarayıcısını açalım ve Görev çubuğuna eklemek istediğimiz web sayfasını görüntüleyelim (örneğimizde sordum.net)

2. Sağ üst köşede yeralan Üç noktaya (ayarlar ve daha fazlası) tıklayalım (1) ve aşağı açılır menüden "Bu sayfayı görev çubuğuna sabitle" kısmını seçelim (2)

EDGE de görev çubuğuna sabitle

3. Görev çubuğunda ilgili sayfanın favicon u görüntülenecektir ve tarayıcıyı dahi açmadan buraya tıklandığında ilgili web sayfası Microsoft EDGE tarayıcısı ile görüntülenecektir.

Ege ile görev çubuğuna web sayfası ekleme

Bu birnevi favorilerin görev çubuğundan kullanılmasına benzetilebilir. Eğer eklenen web sayfasının bir İkonu yoksa bu durumda , ilgili web sayfası ikonuna sağ tıkladıktan sonra yukarıya doğru açılan menüden websayfasını seçip tekrar sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra simge değiştir deyip farklı bir simge atayıp kullanabilirsiniz. (Nedense bazen işe yaramıyor)

Görev çubuğu web sayfası ikonu

Görev çubuğuna web sayfası ikonu ekleme işleminin Google chromede ve Firefox ta nasıl yapılacağını önceki makalelerimizden birinde açıklamıştık fakat en kolay şekilde Microsoft EDGE de eklendiğini de belirtmeden edemeyeceğiz. Eğer daha sonra Görev çubuğundan kullandığınız bu ikonu kaldırmak isterseniz , ilgili ikonu sağ tıklayıp "Görev çubuğundan Kaldır" demeniz yeterlidir (üstteki resim)

- Google Chrome veya Firefox ta Bir web sayfasını Görev çubuğuna ekleme Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Tevfik bulut

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha