HERE WeGo En iyi Ücretsiz GPS navigasyon


here wego ücretsiz çevrimdışı navigasyon
Eskiden işiniz gereği aracınızla bilmediğiniz şehirlere gidecekseniz yada adrese teslimat işindeyseniz mutlaka bir navigasyon aleti satın almanız gerekiyordu artık akıllı telefonlara indireceğiniz bir uygulama

ile yada internete bağlanarak online haritalar ve yol tarifleri sayesinde gideceğiniz yeri , benzin istasyonlarını konaklama yerlerini kolayca bulabilirsiniz. Online haritalardan Google maps , Yandex en popüler olanları gel gelelim herzaman internet bağlantısı olmayabilir , yolunuz bir dağın eteklerinden geçerken veya bir tünele girdiğinizde muhtemelen ne internet çekecek nede mobil veri çalışacaktır , bu tür durumlar için en iyisi Offline diye tabir edilen internete ihtiyaç duymayan Navigasyon yazılımlarıdır , bunlardan bilinen en iyisi ise HERE we Go diyebilirim.

Hatırlayacağınız üzere önceki yazılarımızdan birinde Akıllı telefonlar için çıkartılmış olan Sygic isimli bir navigasyon yazılımını incelemiştik gel gelelim bu yazılım demoydu yani yazılımı 7 gün kullandıktan sonra ya satın almanız gerekiyordu yada yeniden indirip yüklemeniz gerekiyordu , işte HERE we Go tamamen ücretsiz olması sebebi ile çok daha kullanışlıdır diyebiliriz. Gelelim yazılımın kullanım ayrıntılarına:

HERE WeGo nasıl kullanılır

1. Google play store ye gidip Akıllı telefonumuza HERE we Go uygulamasını indirelim boyutu 40 - 50 Mb civarı birşeydir Burada

herewego yazılımını yükleyelim

2. Uygulamayı yükledikten sonra ikonuna tıklayıp çalıştıralım , yerimizin tespit edilip yol tarifi alabilmemiz için GPS yi açmamız gerekmektedir.

herewego arayüzü

HERE Wego uygulamasını çevrimdışı kullanmak

3. Amacımız HERE Wego uygulamasını İnternet bağlantısı olmadan kullanmak olduğundan yazılım arayüzünde sol üst köşede yeralan ızgara ikonuna tıklayalım ve aşağı açılır menüde harita indir kısmına tıklayalım , bulunduğumuz ülke otomatik olarak tespit edilip bu ülke haritasının indirme linki görüntülenecektir (a). Aşağıdaki resimden de anlaşılacağı üzere Türkiye haritası yaklaşık 850 MB tır. Tavsiyem bu harita indirme işini mobil veri ile değilde evinizdeki kablosuz ağınızda yapmanızdır.

herewego harita indirme

Ekrandaki haritaları indir kısmına tıklarsak farklı ülke haritaları karşımıza çıkacaktır (b) , yurt dışına çıkacaksak gitmeden önce bu haritaları indirmemiz gerekmektedir böylece yurt dışında internete bağlanmadan bu haritalar sayesinde yolumuzu kolayca bulabiliriz.

HERE Wego uygulamasına Türkçe ses eklemek

4. Haritayı indirme işlemi tamamlanınca HERE Wego yazılımını tekrar açalım ve Sol üst köşedeki ızgara ikonuna tıklayalım , Ayarlar - Ses seçenekleri (4) diyelim açılan ekranda en dip kısımda yeralan "Sesleri seç" kısmına tıklayalım. (5)

herewego ses seçenekleri

Ses olarak Türkçe Doğal ses Kadın , kısmına tıklamanızı tavsiye ederim

herewego Türkçe ses yüklendi

Ses ekranımızda Türkçe seçili hale gelecektir. Artık hem haritamızı indirdirip hemde yollarda ne yöne gitmemiz gerektiğiniz söyleyecek sesimiz olduğuna göre HERE Wego yu internet bağlantısız çalışacak şekilde ayarlayıp yol tarifi alabiliriz , Bunun için sol üst köşedeki ızgara ikonuna tıkladıktan sonra açılan ekranda Çevrimdışı kullan kısmına tik koyalım.

herewego yu çevrimdışı kullanma

5. Varsayalım İstanbuldan edirneye gideceğiz üstteki "Varış noktası " arama boşluğuna edirne yazalım ve bulduğu sonuçlardan uygun olanına tıklayalım. (7)

6. Haritada gideceğimiz yer belirdikten sonra dip kısımdaki Yol tarifleri kısmına tıklayalım. (8)

herewego yol tarifi

Açılan ekranda arabayla , yayan , bisikletle seçenekleri belirecektir , bunlardan birini seçelim (Üstüne tıklayalım) yada üst menüden gidiş vasıtamızı belirleyelim

herewego hedefe rota belirleme

7. Rotamız çizili vaziyette haritada belirdiğinde dip kısımdaki başlat butonuna tıklayalım artık "HERE Wego " hangi yoldan gitmemiz gerektiğini bize sesli olarak söyleyecek ve hedefimize ulaştıracaktır.

herewego yol tarifi

Google Maps , Yandex , Sygic vs gibi birçok Navigasyon kullandım fakat en iyisi bu diyebilirim , Tavsiye ederim. ilaveten bakınız:

- Sygic GPS navigasyon ile her adrese ulaşın Burada


28 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for mahferer
  3. Avatar for MURAT AYDEMİR [TRWE_2012]
  4. Avatar for Velociraptor
  5. Avatar for MURAT AYDEMİR [TRWE_2012]
  6. Avatar for Velociraptor
  7. Avatar for Emirhan
  8. Avatar for Velociraptor
  9. Avatar for Akhan
  10. Avatar for دانلود آهنگ
  11. Avatar for Velociraptor
  12. Avatar for Deniz

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha