Excell belgesini web sayfası içine gömmek?



Sorun: excell sayfasını web sitesi içinde gösterebilirmiyiz? malum php kodlama bilmediğimiz için bazı hesaplama tablosu yapamıyoruz excellde böyle bir imkan var mı? ben bir tablo yapıcam excellde

bunu sayfanın bir kısmında göstermek istiyorum bu mümkün mü?

Cözüm:
1. Bu sorunu halletmenin en kolay yolu zohosheet.com adli free servise kaydolmaktir , sonrasinda online excel ekrani karsiniza gelecektir , ilk isimiz dilini degistirmektir (türkce dil destegi var) , Türkceyi secip Ok diyelim yada bu sayfa

2. Ekranda eger önceden olusturulmus bir sayfaniz varsa bunu Al deyip import edebileceginiz gibi yeni bir sayfa da oluşturabilirsiniz (aşağıdaki resim)

3. Sayfaniz yayina hazir olduğunda yayimla Menüsünden Websitesine/Bloga göm diyoruz

Bunlarin sonucunda bir HTML IFRAME kodu elde edeceksiniz , Ayrıca gömülü tablonun / genişlik ve yüksekliğini de kendinize uygun şekilde bu kodlardan ayarlayabilirsiniz , artik site ziyaretcileriniz sayfanizda sanki kendi excel ini acmis gibi calisabilirler.

Web tabanli interaktif Excel mahsuplari olusturun (12 Aralık 2011 güncellemesi)


üstteki yazimizda bir excel sayfasini online olarak nasil yayimlariz sorusuna bir cözüm sunmuştuk , iste aradan gecen bunca zamandan sonra en sonunda Microsoft geçenlerde Excel Mashup, isminde excel sayfalarini interaktif olarak online yayimlamamizi sağlayacak bir servisi hizmete soktu :
Microsoft

yapilmasi gereken ise bir Skydrive hesabı açmak (free) , excel sayfanizi bu hesaba yüklemek , web sayfamiza Embed etmek ve bir JavaScript Api ile calisir hale getirmek.

PHP ile Excel Belgesini Alma, Okuma ve İşleme

PHP Excel Reader, XLS uzantılı Microsoft Excel belgelerinin içindeki bilgileri almayı, işlemeyi ve okumayı sağlayan çok faydalı bir php uygulamasıdır. Script, XLS belgelerini direkt binary olarak okuyup, dosyanın her hücresinin değerini ve formatını alabiliyor. Uygulama tek satılık kod ve CSS ile dilediğiniz gibi değiştirilip kullanılabiliyor. Yukarıdaki örnek dosyayı okutup göstermek için:

<!--?php dump(true,true); ?-->

kodunu kullanmak yetiyor. örnek uygulama

Anasayfasi , Download

Velociraptor (kaynak belirtin ki daha kaliteli bilgileri paylasalim)


8 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Sayısal Oyunlar
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Ali
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Ali
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Faruk

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha