Her siteye ve foruma google bot olarak girin



Genel sitelerde bazı kritik olmayan islemler için basit kontoller yapılır. IP banlama, Cookie kontrolü, Referrer kontrolü vs. Bu tip kontrollerin hepsi basit şekilde geçilebilir. Bir kaç bu tip senaryo

gösterip bunları gene basit araç ve eklentiler ile geçmeyi anlatacagız, günlük internet surfünüz sırasında çok isinize yarayabilir. Genis extension destegi yüzünden Firefox ile anlatacagım ancak konsepti anladıktan sonra aynı yöntemi IE veya diger bir browser ile de yapabilirsiniz.
Tabii ki bu senaryolarda abuk subuk isler yaparsanız (ki hiç bir ciddi sitenin bu tip seylere güvenlik olarak bakacagını sanmıyoruz) tahmin ettiğinzi gibi bu beni baglamıyor

Senaryo 1 - Sadece Google Girebilir;

Google' da bir site buldunuz ancak siteye tıkladıgınızda üye olmanız gerektiginiz söylüyor.Burada hızlı şekilde tahmin edebileceginiz gibi site Google' u tanıyor ve içerigini indexletiyor ancak başka biri geldiginde direk üyelik ekranını gösteriyor ve hatta para istiyor. Örnek olarak Webmaster World

İlk aklımıza gelen yöntem Google Cache' i kullanmak olabilir, bu da bir çözüm olmasına ragmen siteler robots.txt aracılıgı ile veya ekstra bir JS ile bunu engelleyebilir. JS ile konulan engeli de basitçe geçebiliriz ama neden Google' un hakları ile siteyi dolasmayalım ki ?

Google Hakları?

Hayır Google' un özel hakları yok ancak kendi belli eden bir tarzı var. Google' un spider botları bir siteyi indekslerken User Agent "Googlebot" kelimesini kullanırlar. Sitelerinde google' a farklı normal kullanıcıya farklı içerik göstermek isteyen gelistiriciler de bundan yararlanarak Google' spider ı gelince server side olarak bunu kontrol eder ve içerigi degistirebilir.Tahmin ettiğiniz gibi buradaki kilit nokta User Agent. Demek ki google taklidi yapabilmemiz için User Agent' ımızın Google gibi olması gerekiyor.

Peki nasıl degistiririz User Agent' ımızı?

çok basit sevgili dostlar, Firefox için olan User Agend switcher' ı yükleyin:
Download
sonrasinda aşağıdaki dosyayi download ediniz:

sonrasinda Firefox üst kisminda yeralan tools > User Agent Switcher > Options > Options, diyelim import button una tiklayalim (2.resim) ve download ettiğimiz dosyayi gösterelim (XML) ve open diyelim , (bu arada ikinci resimdeki tik e dikkat ediniz)

Bundan sonra aktif user agent' ı Google olarak belirleyin

ve az önce giremediginiz siteye Google olarak girin. Artık Google' un gücüne sahipsiniz. En azından kendinizi böyle avutabilirsiniz.,Default (yani bot degilkenki sordum.com forumu görünümü)

Bot olduktan sonraki forum görünümü

Üyelik isteyen istediğiniz basliga tıklayın icerigi göreceksiniz (linkler vs dahil)

Bu bot kontrolün güvenli olması için site gelistiricilerinin Google spider' ınız IP adresine bakarak tanımlaması gerekirdi. Ancak bu çok verimli olmadıgından kimse bunu yapmaya kasmaz. Ek olarak bu islem Google' dan ilgili sitenin banlanmasına neden olabilir.

Manuel bot ayarlari:

Derleme , resimleme ve uygulama : velociraptor


5 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for LordVoldemort
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for agipkurve
  5. Avatar for agipkurve

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha