Sağ tuşa program ekleyelim


Sağ tuşa program ekleyelim
Sitede verdiğimiz ipuçlarının sosyal medya üzerinden paylaşımını takip ettiğimizde en çok ilgi çeken ve paylaşılan yazılarımızın sağ tuşa birşeyler eklemek veya sağ tuştan birşeyler çalıştırmakla ilgili


olanlarının olduğunu gördük bu sebeple bugünkü yazımızı yine sağ tuşla ilgili bir ipucunu içerecek şekilde sunacağız , bazılarınızın masaüstü oldukça kalabalık olur ve sık kullanılan programları sağ tuşa eklemek bir nebze olsun işinizi kolaylaştırabilir veya masaüstünde hiçbir ikon bulundurmak istemeyenleriniz olabilir (ki o tür huyu olan bir arkadaşım vardı) bu gibi durumlarda çözüm ; en sık kullandığımız programları sağ tuşa almaktır , peki bir programı hiçbir ek program kullanmadan sağ tuşa nasıl alırız işte bugünkü yazı konumuz bu.

Program kullanmadan Sağ tuşa program ekleyelim

Ben örnek olsun diye Sağ tuşuma Firefoxu ekleyeceğim siz istediğiniz herhangi bir programı ekleyebilirsiniz , elbetteki bu iş için herzaman olduğu gibi Registry yi kullanacağız , gelelim uygulama adımlarına:

1. Çalıştıra regedit yazıp Kayıt defteri düzenleyicisini çalıştıralım ve aşağıdaki anahtara gidelim ben istediğim anahtara kolayca sıçramak için Buradaki vbs scriptini kullanıyorum.

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\

shell anahtarını sağ tıklayıp yeni - Anahtar diyelim.

Yeni registry anahtarı oluştur

2. Oluşturduğumuz Anahtara bir isim verelim , ben sağ tuşuma Firefox ekleyeceğimden yeni anahtarı Firefox olarak isimlendirdim.

3. Firefox anahtarına sağ tıklayıp yeni - Genişletilebilir dize değeri (expandable string value) kısmına tıklayalım

Genişletilebilir dize değeri

4. Bu yeni REG_EXPAND_SZ degerine Icon ismini verelim ve sonra çift tıklayıp açılan ekrandaki Değer verisi Kısmına Firefox ikonunun hedef kısmından aldığımız yolu (tırnaklar hariç) yapıştıralım.

İkon Yolu

Buradaki önemli nokta : Üstteki resimde yapıştırılacak yol sağ tuşumuzda yeralacak programın ikonunun yolu olacağından , eklemek istediğimiz programı sağ tıklayıp özellikler diyelim ve kısayol sekmesine geçip hedef kısmındaki yolu kopyalayalım.

5. Şimdi Firefox anahtarına sağ tıklayıp yeni bir anahtar oluşturalım (new > key) ve ismine de command diyelim , ve oluşturduğumuz command anahtarının içinde yeralan Varsayılan (default) string anahtarını çift tıklayıp açalım ve Değer verisi (value data) kısmına Dördüncü maddedeki gibi hedef kısmından kopyaladığımız yolu yapıştıralım.

command yolu

işlemlerimiz bukadar masaüstüne sağ tıkladığımızda Firefox ikonunu göreceğiz artık Firefox u sağ tuştan rahatlıkla çalıştırabiliriz. Eğer masaüstü sağ tuşunuzadan Firefox u silmek isterseniz 2. Maddedeki Firefox anahtarını silmeniz yeterlidir, elbette silmeden önce dışa aktar yaparak ilgili registry kayıtlarını alabilir ve ihtiyacınız oldukça tekrar ekleyebilirsiniz.

sağ tuşa Program eklendi

Yöntemin desteklendiği sistemler : Windows 11 , Windows 10 , Windows 8.1 , Windows 8 , Windows 7

- Sağ tuşa program eklemeyi otomatikleştirmek Burada

- Sağ tuşa dosya klasör veya program ilave edin Burada

- Windows 10 sağ tuşa windows defender ekleyelim Burada

- Sağ tuş ile klasör ve dosyalara erişimi engelleme Burada

- Sağ tuşa vbs veya bat scripti eklemek Burada

- Bir Dosya veya klasöre erişimi engelleyip gizleyelim Burada

- Windows 10 da Sağ tuşa yönetici Komut istemi Burada

- Sağ tuş ile Program kaldırma ekranını açın Burada

- Sağ tuş menüsüne kalıcı sil özelliği ekleyelim Burada

- Sağ tuşa klasöre taşı ve kopyala ilave edelim Burada

17 Şubat 2016 Tarihli başlık güncellendi


11 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Hakkı
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Mustafa
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Mustafa
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Mustafa
  9. Avatar for Velociraptor
  10. Avatar for Oxygen
  11. Avatar for Oxygen

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha