Şerit arayüzü özelliklerini sağ tuşta kullanalım


Şerit arayüz özelliklerini sağ tuşa ekleme
Microsoft Ribbon denilen şerit arayüzünü Windows 10 gezgininde de kullanmıştı , elbetteki burada amaç kullanıcıya kolaylık sağlamaktır , kolaylık sağlayıpğ sağlamadığı hernekadar tartışmalı olsada zaten fikir olarak

hemen hemen tüm cep telefonlarında kullanılıyor , mesela bir dosyayı şerit arayüzünü kullanarak kalıcı olarak silmek istediğimizde :
1. Windows gezginini açarız ve silinecek dosya veya klasörü seçeriz
2. Üst menüde bulunan giriş sekmesine tıklarız ve sil kısmında bulunan aşağı açılır menüden "Kalıcı olarak Sil" komutunu uygularız.

Şerit Arayüz

Dosya gezginindeki standart sekmeler ; Dosya , Giriş , Paylaş , Görünüm dür ve her biri bir dizi komut içerir bunun yanında , bir dosya/klasör seçtiğimizde türüne bağlı olarak ek komutlar görüntülenir. İlk örneğimize dönersek kalıcı olarak sil sağ tuşumuzda yeralsa çok d aha pratik olmazmıydı , işte bu yazımzda şerit arayüzünde bulunan komutlardan istediklerimizi nasıl sağ tuşumuza alırız örnekleri ile açıklamaya çalışacağız , şerit arayüzndeki komutların hepsini aşağıdaki anahtarda bulabiliriz

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell

Bir registry anahtarına kolayca zıplamak zıplamak için Bakınız. Mesela Kalıcı olarak sil kısmını sağ tuşumuza ekleyeceksek , üstteki registry anahtarının altında yerlan "Windows.PermanentDelete" alt anahtarını komple dışa aktarıp shell anahtarı altına eklemeliyiz aşağıdaki örnek

Kalıcı sil registry kaydı

Windows Registry Editor Version 5.00
:: www.sordum.net - velociraptor - 31.12.2016 

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFileSystemObjects\shell]
"CommandStateSync"=""
"ExplorerCommandHandler"="{E9571AB2-AD92-4ec6-8924-4E5AD33790F5}"
"Icon"="shell32.dll,-240"

Burada bir ek açıklama yapalım , Dosya ,klasör ve hepsinin sağ tuş menüsüne eklemek için ayrı anahtarlar kullanmamız gerekir mesela :
Dosya

HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Windows.PermanentDelete

Klasör

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell

Hepsine

HKEY_CLASSES_ROOT\AllFileSystemObjects\shell

Sağ tuşumuza eklediğimiz bu kalıcı olarak sil fonksiyonu ile sildiklerimiz çöpe gitmeyip direkt olarak silineceğinden dikkatli kullanılması gerekmektedir.

Sağtuşta kalıcı sil

Üstteki resimde de görüldüğü gibi herhangi bir dosya ve/veya klasörü seçip sağ tıkladığımızda kalıcı olarak sil menüsü görünmektedir , normalde masaüstüne tıkladığımızda görünmez. Üstte bir örneğini verdiğimiz kalıcı sil registry kayıtlarının tamamını aşağıdan indirebilirsiniz.

Download


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Tarık Adıgüzel

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha