Kablosuz ağ arkaplan tarama özelligini durdurun


Kablosuz ağ arkaplan tarama özelligini durdur
Kablosuz ağ bağlatıları Amerika , Avrupa ve dünyanın birçok ülkesindeki okullarda YASAk olmasının sebebi özellikle gelişme çağındaki çocuklarda oluşturduğu olumsuz etkilerdir. Gel gelelim Türkiyede bu konuya

zerre aldırış edilmiyor. Kablosuz ağın sadece insan vücuduna olan zararları bir yana hız kaybı olmadan kullanılması da neredeyse imkansızdır ve çevre koşullarından etkilenirler. Mesela Modeminiz eski ise yeni standartları desteklemiyorsa 100 Mbps lik internet hızınızda olsa Kablosuz ağ hızınız 15 mbps civarını geçmeyecektir yine Komşunuz Microdalga fırınını açsa wi-Fi sinyaliniz tamamen bloke olacaktır. Elbette Kablolu veya kablosuz kullanımı kişisel bir tercihtir. Kablosuz bağlantıdaki gecikme süresini (latency time) düşürmenin bir yolu da bu periyodik arkaplan tarama özelliğini durdurmaktır.

Wi-Fi ping gecikme düreleri

Komut istemi dediğimiz Cmd yi Yönetici yetkilerinde çalıştırıp aşağıdaki komutu verin.

ping -t 192.168.1.1

Dönüş sürerleri arasında aşağıdaki gibi yüksek gecikme süreleri varsa bunun muhtemel nedeni de bu WLAN Background Scans özelliğidir.

Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1326ms TTL=64
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=64

wifi ping

WLAN Optimizer ile Arkapan tarama özelliğini durdurun

WLAN AutoConfig servisinin sorumlu olduğu bu işlemi durdurmak için ne yazikki WLAN AutoConfig servisini durduramayoz çünkü kablosuz ağ bağlantısı için gerekli bir servistrir , WLAN Optimizer isimli portable program bu sorunu arkaplan taramayı (Background scans) devre dışı bırakarak çözüyor. Anasayfasından indirdikten sonra çalıştırdığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir.

wlan optimizer

Status sekmesinde sizdeki Autoconfig özelliği açıkmı görebilirsiniz. Settings sekmesine geçiş yapıp Save butonuna tıklayıp AutoConfig i devre dışı bırakabilirsiniz.

Kablosuz ağa bağlanmaya çalıştığınızda çok uzun süre bekliyorsa

IEEE 802.1x kimlik doğrulaması (IEEE 802.1x authentication) Özelliği açıksa kapatmanıza fayda var bunun için sırası ile aşağıdakileri uygulayın.

1. Kablosuz ağa bağlanın (Yoksa durum özelliği aktif olmaz)

2. Çalıştır penceresinden aşağıdaki komutu çalıştırın

ncpa.cpl

3. Açılan ağ bağlantıları sekmesinde kablosuz ağ bağlantısına sağ tıklayı Durum kısmını seçin.

wi-fi durum

4. Wi-Fi Durumu penceresinde yeralan Kablosuz Özellikleri butonuna tıklayın.

Kablosuz özellikleri

5. Güvenlik sekmesine geçiş yapın buradaki ayarlar aşağıdaki gibi olmalıdır.

wifi güvenlik türü

Eğer aşağıdaki gibiyse bunu değiştirmeniz gerekir.

802.1x

Üstteki ayarı Eski windowslarda (Mesela Windows 7) ; Ağ bağlantısını sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra açılacak olan Penceredeki Kimlik Doğrulama (Authentication) sekmesine geçiş yaparak bulabilir ve Enable IEEE 802,11x Authentication kısmında tik varsa bu tiki kaldırabilirsiniz. Windows 8 ile birlikte Microsoft bu ayarı kaldırdı.

IEEE 802.1X nedir?

Bir LAN'a veya WLAN'a bağlanmaya çalışan cihazlar, bir kimlik doğrulama mekanizması gerektirir. 802.1X ağı, ev ağlarından farklı olarak RADIUS Sunucusu adı verilen bir kimlik doğrulama sunucusuna sahiptir. kullanıcının kimlik bilgilerini kontrol eder ve ağ ilkelerine bağlı olarak kullanıcılara ağa farklı düzeylerde erişim izni verir. böylece kolayca çalınabilecek tek bir ağ parolasına olan bağımlılığı ortadan kaldırır. İlaveten Bakınız

Homedale uygulaması ile Wi-Fi sinyal gücünü izleyin

homedale ile sinyal gücünü bul

Wi-Fi / WLAN doğası gereği bazen sinyalde düşmeler yaşanabilir , Access point yada Router uzakta olmasa bile sinyalinizde dalgalanmalar varmıdır merak ediyorsanız, Wi-Fi / WLAN Erişim Noktalarını tarayabilir ve sinyal güçlerini izlemeye yarayan Homedale Wi-Fi / WLAN Monitör ile Wi-Fi nizi gözlem altında tutup faydalı bilgiler edinebilirsiniz mesela : Access point ismi, sinyal gücü, şifrelemenin WEP yada WPA/WPA2 olup olmadığı , access point in MAC addresi ve sinyal gücü... Portable olan programı Buradan edinebilirsiniz.

15 Aralık 2011 Tarihli başlık güncellendi


Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha