Çay demlemeyi bilmiyormuşuz
- velociraptor
- Yottabyte4
- Mesajlar: 46473
- Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
- cinsiyet: Erkek
- Teşekkür etti: 4594 kez
- Teşekkür edildi: 3914 kez
Çay demlemeyi bilmiyormuşuz
Rize Ticaret Borsası, Türkiye ve dünyada Türk çay demleme kültürünü tanıtmak amacıyla proje hazırladı. ‘En İyi Çay Demleme’ yarışması şampiyonu seçilen Aytül Turan, uluslararası fuarlarda en iyi çayın nasıl demlendiğini anlatacak.
1. Çayın tadı ve aromasının en iyi alınabileceği demlik porselen demliktir
2. 4 kişilik çay demleme için 4 küçük çay bardağı suyu üst demliğe dökeriz ve Buna 1 küçük bardak dolusu kuru çay ilave ederiz
3. 15-20 dakika süre ile demlemeye bırakırız
4. Burada önemli nokta sıcak suyun üzerine kuru çayı koymaktır. Çayı koyup üzerine su koyarsak çayın haşlanmasını sağlarız ve istediğimiz tat ve aromayı alamayız.
Çay demleme süresince demliğin ucu tıkanırsa çayın aroma kıvamı içerisinde kalır , İyi çay için temiz su kullanılmalı. Isıtılmış ve bekletilmiş su kullanılmamalı. Hafif dinlenmiş su kullanılması iyi olur.
http://odatv.com/cay-demlemeyi-bilmiyor ... 61200.html