Çilekli Yaş Pasta Tarifi

Her türlü yemek ve tatlı tarifleri buraya
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46483
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4614 kez
Teşekkür edildi: 3928 kez

Çilekli Yaş Pasta Tarifi

Mesaj gönderen velociraptor »


Pandispanyayla nefis çilekli pastamızı yapmaya başlıyoruz. İlk olarak beş adet yumurtamızı geniş bir kaba alarak pandispanya yapımımıza başlıyoruz. Pastanın kabarık olması için yumurtaları beş dakika boyunca durmaksızın çırpıyoruz. Tamamen köpürene kadar blender ile çırpıyoruz. Sonra sarılarına kalan şekeri ilave edip çırpıyoruz ve un, kabartma tozu, ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Aynı şekilde 3 dakika kadar daha eleyerek eklediğimiz malzemeleri çırpmaya devam ediyoruz. Topaklanma olmayan bir pandispanya hamuru elde ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıbın içine döküyoruz.( Kalıp boyutu 25 cm.) İki üç defa sete vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırına alıyoruz. 20-25 dakika altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz ve pasta kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Bugünkü tarifimizde sütlü çikolata ile pasta kreması yok ama aslında bugün size beyaz çikolata ile nefis bir pasta tarifi hazırladık. Dışarıda yapılan pastalara göre hem çok hafif hemde en güzel tarafı bu tarifte pastanın içinde kullandığınız yağın hangi yağ olduğunu bileceksiniz.Pasta kreması da pastamızın pandispanyasından sonra gelen en önemli aşamasıdır. Kuru malzemeleri sos tenceremize alıyoruz ve yumurtanın sarısını ilave ediyoruz. Çırpıcı ile pasta kreması malzemelerinin birbirine karışmasını sağlayıp yavaş yavaş çırparak sütü ilave ediyoruz. Ocağa alıp orta ateşte çırparak pişiriyoruz. Pişen sosumuza tereyağı ve vanilya ilave ediyoruz ve ocağı kapatıyoruz.Ardından beyaz çikolatayı ilave ediyoruz ve cam bir kâseye alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkartarak pasta kesici yardımı ile ikiye kesiyoruz. Bir su bardağı süte bir tatlı kaşığı şeker atıp karıştırıyoruz ve keki ıslatıyoruz. Soğumuş olan pasta kremasının üçte birini kekin üzerine sürüyoruz. Daha sonra dilimlediğimiz çileklerimizi eşit aralıklar ile sosun üzerine diziyoruz. Kekin ikinci yarısını kalan süt ile ıslatıp soslu dilimin üzerine kapatıyoruz. Pasta kremasının kalanını üstüne ve kenarlarına yayıyoruz. Üzerine dilimlediğimiz veya bir bütün olarak koymayı tercih ettiğimiz çileklerimizi güzelce yerleştiriyoruz. Bu pasta diğer tarifimizdeki gibi çikolatalı muzlu pasta değil ama İstersek süslemek ve lezzet katması adına aralarına rendelenmiş fındık veya damla çikolatalar da serpebiliriz. Çilekli pastamızı buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun size

Pandispanya Malzemeleri:
5 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 pakett kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
Çilek yaş pasta malzemeleri
1 kg çilek
Pasta Kreması(Pastacı Kreması) Malzemeleri:
5 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
100gr beyaz çikolata
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı yereyağı
1 paket vanilya
Hazır krem şantı
Bir bardak soğuk süt
Cevapla