Google, Bard'ın adını Gemini olarak değiştirdi

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46554
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4694 kez
Teşekkür edildi: 3970 kez

Google, Bard'ın adını Gemini olarak değiştirdi

Mesaj gönderen velociraptor »


Google'ın Bard AI sohbet robotu artık yok ancak şirketin kötü şöhretli ürün mezarlığına da gönderilmedi. Teknoloji devi, Bard'ın yeniden markalandığını ve artık Gemini olarak adlandırılacağını duyurdu. Ayrıca Gemini için özel bir Android uygulamasının indirilmeye hazır olduğu ve en gelişmiş yapay zeka modeli olan Gemini Advanced'in kullanıma sunulduğu da ortaya çıktı.

Google'ın duyurusu, Bard'ın yeniden adlandırılacağına dair haftalardır süren söylentileri doğruluyor. Şirket , OpenAI'nin GPT LLM'lerine doğrudan rakip olan Gemini AI geniş dil modelini Aralık ayında tanıttı ve şimdi Bard'ın adını aynı Gemini markasına girecek şekilde değiştiriyor.

Google ayrıca Android'de ve iOS'ta Google uygulamasında (Apple'ın işletim sistemi için özel bir uygulama yok) yeni bir Gemini uygulamasını duyurdu . Uygulama, Gemini'yi Android cihazlarda kullanıcının varsayılan asistanı olarak ayarlayabilir ve Google'ın yakın zamanda öncelik listesinde daha da aşağıya ittiği Google Asistan'ın yerini alabilir.


Diğer büyük haber ise Gemini Advanced'in tanıtılması. Google, Gemini LLM'nin en güçlü sürümü olan Ultra 1.0'ı kullanması sayesinde bunu akıl yürütme, kodlama, daha uzun konuşmalar, yaratıcı işbirliği ve daha fazlası için en yetenekli yapay zeka olarak adlandırıyor.

OpenAI'nin daha güçlü GPT modellerinde yaptığı gibi, Ultra 1.0 destekli Gemini Advanced'e erişmek istiyorsanız Google bir abonelik talep ediyor. Aylık 20 ABD doları tutarındaki yeni Google One Premium Planının bir parçası olacak. Abonelik ayrıca 2 TB Google Drive depolama alanı ve aylık 10 ABD doları tutarındaki planda bulunan Google Foto düzenleme araçları, Workspace yükseltmeleri, VPN erişimi ve müşteri desteği avantajları dahil olağan ekstralarla birlikte gelir. Yakın zamanda Google One'ın 100 milyon aboneye yaklaştığı ortaya çıktı . Gemini'nin eklenmesi muhtemelen bu sayıları daha da artıracaktır.

Resim

Başka bir yerde Google, Duet AI'nin önümüzdeki haftalarda Workspace ve Google Cloud müşterileri için Gemini olacağını söyledi.

Google'ın başkan yardımcısı ve Google Asistan ile Bard'ın genel müdürü Sissie Hsiao, isim değişikliğinin, kullanıcıların sohbet robotunu güçlendiren yapay zeka modelleriyle etkileşimde olduklarını anlamalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Hsiao, "Bard, son teknoloji modellerimizle konuşmanın yoluydu ve Gemini de bizim son teknoloji modellerimizdir" dedi.

Geçtiğimiz yıl Google'ın Gemini'yi tanıtmasının ardından, gösteri videosunun yeteneklerine dair yanıltıcı bir tablo çizdiği iddiasıyla bazı tepkiler duyulmuştu . Klip, yapay zekanın bazı eylemlerinin gerçek zamanlı olmasa da gerçekleştiğini öne sürdü.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/101813-go ... droid.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7811
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3274 kez
Teşekkür edildi: 3338 kez

Re: Google, Bard'ın adını Gemini olarak değiştirdi

Mesaj gönderen burak35 »

Hintliler canı sıkıldıkça değişiklik yapıyor sanırım. Geçenlerde store u değiştirmişlerdi.
Dün akşam farkettim Gmail ve google drive a giriş arayüzünüde değiştirmek istiyorlarmış.

Ekran görüntüsüne bakın ne demişler.
Yakında yeni bir görünüm kullanıma sunulacak.
Google, oturum açma sayfasını iyileştirip daha modern bir görünüme ve tarza kavuşturuyor.

Yahu ne yeni görünümü? Ne Moderni? Neye göre? kime göre? Belki ben bu sade arayüzü seviyorum? Ne gerek var ki değiştirmeye? :)
Resim
Cevapla