En İyi Web Site Oluşturma Aracı : XAMPP v8.2.12 Türkçe

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11234
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 978 kez
Teşekkür edildi: 2133 kez

En İyi Web Site Oluşturma Aracı : XAMPP v8.2.12 Türkçe

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

XAMPP , Windows için MySQL , PHP ve Perl içeren Apache dağıtımıdır ve sunucunuzu sezgisel olarak oluşturmanıza ve yapılandırmanıza olanak tanır.

Geliştiriciler tarafından iyi bilinen bir uygulamadır. MySQL, PHP, Perl ve diğerleri gibi en iyi dağıtımlardan bazılarını sunduğundan Apache ile sunucular ve başka şeyler oluşturmalarına yardımcı olur.

Ayrıca dinamik sayfaları test etmek ve bunu İnternet erişimi olmadan yapabilmenizi sağlamak için de kullanışlıdır.

Çeşitli Geliştirici Görevlerini Gerçekleştirin

Bununla çeşitli geliştirici görevlerini yönetebilecek ve gerçekleştirebileceksiniz. Örneğin, bu araçla MySQL ve SQLite veritabanlarınızı yönetebileceksiniz. Büyük CMS kitaplıklarını ve ayrıca veritabanlarını yönetmek istediğinizde harikadır. Ayrıca CMS kitaplıklarınızı kontrol etmek için FileZilla FTP sunucusunu kullanabilirsiniz .

Daha sonra sunucunuzu oluşturup kurabileceksiniz. Bunu PHP kullanarak yapabilirsiniz; PHP size güvenilir ve hızlı bir web sunucusu oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeyi sunar.

Ayrıca internete bağlanmadan dinamik web sayfalarına göz atmak için de kullanışlıdır. Deneyimli kullanıcılar için sezgisel ve kullanımı kolaydır.

Hangi Bileşenleri Kuracağınıza Karar Verin

Ek olarak XAMPP , bilgisayarınıza yüklerken size seçim özgürlüğü sunar. Hangi bileşenleri kuracağınıza siz karar verebileceksiniz; bu, yalnızca bir bileşene ihtiyacınız varsa uygulamanın diğer bölümlerini göz ardı edebileceğiniz anlamına gelir.

Uygulamayı başlattığınızda tüm hizmetler manuel hazır modda olacak, dolayısıyla yalnızca ihtiyacınız olanları manuel olarak başlatmanız gerekecek.

İstediğiniz hizmeti çalıştırmak ve hızlı bir şekilde başlamak için XAMPP kontrol panelini çalıştırabilirsiniz .

ÖZETLE.... :

XAMPP, geliştiriciler ve veritabanı yöneticileri için harika bir araçtır çünkü onlara görevlerini kolayca gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacakları tüm araçları sunar.Ayrıca;

1.Bir kez C:\ dizinine kurulduktan sonra "PORTABLE" özelliği kazanıyor.Böylece kendisini, içinde kurduğunuz web sitesi ile birlikte komple yedekleyebilirsiniz.Yada usb flash bellekte yanında taşıyabilir, başka bir bir bilgisayarın C:\ kök dizinine kopyalarak çalıştırıp (yönetici modunda) içinde (htdoc dizininde) kurulu phpBB Forumunuzu yerel çalıştırıp notlar eklemeye devam edersiniz.

Ekran görüntüsü :
Resim
Resim
Resim
2.Bu yazılımla akla gelen her forum/web sitesi kurulabilir.

Ekran Görüntüsü :

TRWE_2012 phpBB Forum Not Defteri :
Resim
TRWE_2012 SMF Web Sitesi (phpBB Forum'un modern hali, inşallah bu forum'da buna dönüştürülür)
Resim
3.Yazılımın Arayüzü , TRWE_2012 , sürüm 7 ve x86 olanını kullanmakta, php betik dilinin sürüm 7.1 ve 7.2 için olan Windows 7/XP sürümü
Resim
4.En önemlisi de "Açık Kaynak Kodlu", lisans bedelsiz.....

Teknik detaylar

En son sürüm:8.2.12-0
Dosya adı:xampp-windows-x64-8.2.12-0-VS16-installer.exe
MD5 sağlama toplamı:C09AEAEF58E6A7614563303636EC3810
Dosya boyutu:150,28 MB
Lisans:Özgür
Desteklenen işletim sistemi : :Windows 11 / Windows 10 / Windows 8 / Windows 7
Koder:Kai Oswald Seidler (web sitesi : https://www-apachefriends-org.translate ... x_tr_hl=tr)

İndirme :

https://www-apachefriends-org.translate ... x_tr_hl=tr

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
En son TRWE_2012 tarafından 09 Nis 2024, 15:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11234
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 978 kez
Teşekkür edildi: 2133 kez

Re: En İyi Web Site Oluşturma Aracı : XAMPP v8.2.12

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Yazılım Hakkında :

Birçok kişi kendi deneyimlerinden Apache web sunucusu kurmanın kolay olmadığını ve MariaDB, PHP ve Perl eklemek istediğinizde işin daha da zorlaştığını biliyor. XAMPP'nin amacı, geliştiricilerin Apache dünyasına girebilmeleri için kurulumu kolay bir dağıtım oluşturmaktır. Geliştiricilere kolaylık sağlamak için XAMPP, tüm özellikler açık olacak şekilde yapılandırılmıştır. Ticari kullanım durumunda lütfen ürün lisanslarına bir göz atın, XAMPP açısından ticari kullanım da ücretsizdir. Şu anda Windows, Linux ve OS X için dağıtımlar bulunmaktadır.

Koderi Hakkında :

Oswald, Apache Friends'in ilk kurucularından biriydi. 1999 yılında Berlin Teknik Üniversitesi'nden Diplom-Informatiker derecesi (Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesine eşdeğer) ile mezun oldu. 90'lı yıllarda Almanya'nın en büyük IRCnet sunucusu irc.fu-berlin.de'yi oluşturup yönetti ve dünyanın en büyük anonim FTP sunucularından biri olan ftp.cs.tu-berlin.de'nin ortak yöneticiliğini yaptı. 1993'ten 1998'e kadar Berlin merkezli, ağ kültürü ve ağ organizasyonu üzerine bir araştırma projesi olan uluslararası üne sahip "Projektgruppe Kulturraum Internet"in üyesiydi. 2006 yılında üçüncü kitabı Das XAMPP-Handbuch Addison Wesley tarafından yayımlandı. 2009'dan 2011'e kadar Sun Microsystems/Oracle'da Web Katmanı Ürünleri Teknoloji Evangelisti olarak görev yaptı.

Geliştirme Takımı :

Kay Vogelgesang

Kay, Oswald'la birlikte 2002 yılında Apache Friends projesini kurdu. Şu anda serbest Sistem Mühendisi olarak çalışıyor ve Apache, MySQL ve XAMPP gibi web teknolojileri hakkında çeşitli kitaplar yazdı.

Beltran Rueda

Beltran, Bitnami'de proje yöneticisidir. Küçük yaşlardan beri açık kaynağa ve Linux'a aşık oldu ve web teknolojileriyle uğraşmaktan ve geliştirici etkinliklerinde konuşmaktan hoşlanıyor. Beltran, Seville Mühendislik Okulu'ndan Telekomünikasyon alanında yüksek lisans derecesiyle mezun oldu.

Daniel Lopez Ridruejo

Daniel, Bitnami'nin kurucu ortağıdır. Daha önce çeşitli web altyapısı açık kaynak projelerine katkıda bulunmuş, web teknolojileri üzerine çok sayıda teknik kitap yayınlamış ve Apache Yazılım Vakfı'na üye olmuştur. Daniel, Sevilla Mühendislik Okulu'ndan Telekomünikasyon alanında yüksek lisans derecesi ile mezun oldu ve Yüksek Lisans derecesine sahiptir. Danimarka'daki DTU'dan Optik Ağ Oluşturma üzerine.

Çevirmenler


Ur Balázs Macarca
Cristian Militaru Rumen
Jarosław Maciejewski Lehçe
Atalay Şahin Türkçe
Muhammed Adeel Urduca
Gregory Raya Katalanca

Güvenlik Test Koderleri:

Güvenlik açıklarını sorumlu bir şekilde bildirdikleri ve XAMPP'in geliştirilmesine yardımcı oldukları için aşağıdaki kişilere teşekkür etmek istiyoruz.

Camilo Galdos ( Derin Güvenlik )
Bikash Dash
Maximilian Barz
Osanda Malith Jayathissa
Kamil Sevi
Simone Memoli (Elit koder Güvenlik Ekibi)
Muhammed Talha Han
Vlad Ciornei
Minh Nguyen (Sangteamtham)
Avinash Kumar Thapa (-Asit)
John Page (hyp3rlinx)
CongRong (Tr3jer)
Kusol Watchara-Apanukorn / Nissana Sirijira-al

Destek ve Kalite Güvencesi

Benny Stein
Hıristiyan 'kleinweby' konuşması
Henning 'boppy' Bopp
Stefan 'Derin Sörfçü' König

Lisans

XAMPP bir özgür yazılım derlemesidir (Linux dağıtımıyla karşılaştırılabilir), ücretsizdir ve GNU Genel Kamu Lisansı koşulları altında kopyalanması ücretsizdir. Ancak GPL altında yayınlanan yalnızca XAMPP'nin derlemesidir. Neye izin verildiğine ve nelere izin verilmediğine ilişkin genel bir bakış için lütfen içerilen ürünlerin her bir lisansını kontrol edin. Ticari kullanım durumunda lütfen ürün lisanslarına (özellikle MySQL) bir göz atın, XAMPP açısından ticari kullanım da ücretsizdir.
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8102
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3482 kez
Teşekkür edildi: 3533 kez

Re: En İyi Web Site Oluşturma Aracı : XAMPP v8.2.12 Türkçe

Mesaj gönderen burak35 »

Güzel görünüyor.
Cevapla