Modern Bir Tartışma Konusu : PC'yi Kapatılmalı/Uyku Moduna Alınmalı?

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Cevapla

Masaüstü/Dizüstü PC'yi Kapatmak Mı? Yoksa Uyku Moduna Almak İyidir.?

1.Kpatmak İyidir.
6
75%
2.Uyku Moduna Almak İyidir.
0
Oy yok
3.İkisi de İyidir. (Yerine göre)
2
25%
4.Yorumsuz....
0
Oy yok
 
Toplam oy: 8

Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11237
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 980 kez
Teşekkür edildi: 2135 kez

Modern Bir Tartışma Konusu : PC'yi Kapatılmalı/Uyku Moduna Alınmalı?

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Hangisi Daha İyi: Bilgisayarınızı Kapatmak veya Uyutmak mı?
Resim
Bilgisayarınızı kapatmak yerine, uykuya dalmak daha mı iyi? Cevap üç ana şeye bağlıdır: kullanıcı tercihleri, PC donanımı üzerindeki etki ve güç tüketimi. Dizüstü bilgisayar kullanıcısıysanız, pilin daha uzun süre dayanması akılda tutulması gereken ekstra bir faktördür. Bu kılavuz, ihtiyaçlarınız için en iyi güç seçeneğini seçmenize yardımcı olmak için uyku ve PC kapatmanın avantajlarını tartar.

PC'nizi uykuya dalmak yerine kapatmak uzun süredir tartışılan bir konudur. Hadi gidip bilgisayarınız için daha iyi.

Neden Kapanmalı?

Birçok kullanıcı yeni bir masaüstü ekranına uyanmayı sever. Düzenli bir kapatma ve ardından yeniden başlatma, onlar için en iyi sonucu verir.
Geri dönmek için bitmemiş bir işiniz yoksa, bir kapatma en iyi yoldur.
Bir bilgisayar tamamen kapandığında, enerji harcamaz.
Tamamen kapalı bir dizüstü bilgisayarla seyahat etmek daha güvenlidir. Rastgele kıvılcımlar ve elektrik kesintileri hakkında endişelenmenize gerek yoktur.
Resim
Uyku Modunu Neden Açık Bırakmalıyım?

Meşgul olduğunuzda ve önemli çalışmanın ortasında olduğunuzda, uygulamalarınıza ve belgelerinize tek bir tıklamayla hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.
Uyku seçeneği, dizüstü bilgisayar kullanıcıları için de çok uygundur, çünkü kapağı güvenli bir şekilde kapatmalarını ve hatta cihazı bir sırt çantasında taşımalarını sağlar.
Toplantılara katılabilir, molaların tadını çıkarabilir ve tam olarak daha önce bulunduğunuz yere dönebilirsiniz.
Bilgisayarınızdan bir sunucu çalıştırıyorsanız veya çoklu monitör kurulumunuz varsa, uyku modu önerilir.
Resim
İpucu: PC'nin kapatılması ve yeniden başlatılması bilgisayarınıza solunum alanı sağlar beklemede veya yüklü güncellemeleri bitir ve hataları otomatik olarak düzeltir.

Kapatma Sırasında Ne Olur?

Kapatma, yazılım ve donanım bileşenleri için “kapalı ” anahtarı gibidir. Cihaz düzgün bir şekilde kapandığında, tamamen güçsüzdür. Ekran boş kalır ve işletim sistemi tamamen kapanır. Kapatma modunda pil tahliyesi konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Yazılım komutları aracılığıyla “zarif bir kapatma ” yaparsanız, açılan tüm programlar dosyaları okumayı ve yazmayı durdurmak için işletim sisteminden (OS) zamanlanmış bir bildirim alır. Kapatma sinyalleri kalan cihazlara ve sürücülere gönderilir ve gücü yavaş yavaş keser. Ancak “zorunlu kapatma işlemi yaparsanız, ”, sisteminizin her şeyi kaydetmek için zamanı olmadığından birkaç dosyayı bozma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak, PC donanımınızı olumsuz etkilemez.

Uyarı: PC'niz kapatıldıktan sonra çalışmaya devam ederse, endişe kaynağı olmalıdır. Bu, yalnızca gelişmiş sorun giderme yöntemleri kullanılarak giderilebilecek bir sorundur.

Uyku Modu Sırasında Ne Olur?

Uyku modunu bilgisayarınızın kestirmesi için bir yol olarak düşünün. PC'niz siyah bir ekranla uyku sırasında kullanılamaz. Fareyi tıklatarak veya tuşuna basarak Space veya güç düğmesi, bilgisayarınızı uyku durumundan uyandırabilirsiniz. Ekran gibi diğer birçok yazılım ve donanım bileşeni de çalışmayı durdurur, ancak fareye veya klavyeye dokunarak bunları hızlı bir şekilde uyandırabilirsiniz.
Resim
Uyku modu Bekleme veya Askıya Alma modu olarak da bilinir. PC veya dizüstü bilgisayar tamamen kapalı değil, aynı zamanda açık değil. Açılan dosyaları, tarayıcıları, oyunları ve belgeleri düşük güçte çalışan RAM'de kalır. Pil sürekli olarak uykuda boşalmaktadır, bu nedenle güç verimliliğini optimize etmek için Windows / Mac cihazınızın enerji önerilerini uygulamanız gerekir.

Bilgisayarı Kapatmanın Avantajları
Donanım Bileşenleri Üzerinde Stres Yok
Kapatma modu PC'niz için daha iyidir ve donanım bileşenleri üzerindeki herhangi bir stresi giderir. Gün içinde, bilgisayar bileşenleri, özellikle sabit sürücü ve fanlar, bilgisayarı tekrar tekrar açıp kapatmaktan kaynaklanan hasara karşı biraz daha hassastır. Bu sorunlardan kaçınmak için, PC üreticileri sık sık kapanmaları ve yeniden başlatmaları teşvik/tavsiye eder.
Resim
Daha modern makinelerde, parçalar daha sağlam bir tasarıma sahiptir, bu nedenle herhangi bir kapatma stresini zorlanmadan taşıyabilirler. Öte yandan, bilgisayarınızı birkaç saat uyutursanız, birçok uygulama ve tarayıcı penceresi açıkken, geri yükleme zamanı geldiğinde tekrar başlatabilmeniz için bir süre beklemeniz gerekebilir. RAM, anakart ve pil – dahil olmak üzere PC donanımınız – uyku sırasında fazla dinlenmez.

Sıfır Güç Tüketimi

Bu, uyku modu karşısında kapanma lehine bariz bir şeydir. Uyku modu, ne kadar verimli olursa olsun, çeşitli açık dosyaları ve programları saklamak için her zaman RAM'den güç alır. Bilgisayar bu süre zarfında kullanılmadığından, birçoğu bunun boşa giden bir kaynak olduğunu düşünüyor.

Bir PC kapatıldığında hala biraz güç çekerken (güç kaynağından çıkarılmadığı sürece), yine de çok daha iyi bir enerji tasarrufu seçeneği olarak kalır.

3. Güç Dalgalanmalarından Koruma

Son derece nadir olmasına rağmen, rastgele güç artışları ve dalgalanmalar açıldığında veya uyku modunda bilgisayarınıza zarar verebilir. Büyük hasar, dosya bozulması, çizilmiş bir sabit sürücü ve veri kaybını içerir; bu da önyüklenemeyen bir bilgisayara yol açabilir. Kapatma, bileşenlere bu tür hasarların oluşma riskini azaltır.

4. Yeniden Başlatmalar

Bir bilgisayarın tamamen kapatılması ve ardından yeniden başlatma temiz bir yeniden başlatma sağlar. Bu, uyku veya hazırda bekletme modlarında mümkün olmayan bir şeydir. Bunu işletim sisteminin kendini temizlemesinin bir yolu olarak düşünün. Kapatmalar, hatalar, sızdırılmış bellek ve kullanılmayan ağ bağlantıları gibi küçük sistem sorunlarını temizler. Ayrıca, Windows güncellemesini arka planda çalıştırır ve bu güncellemelerin bazıları yeniden başlatmayı gerektirir.

PC'nizi Uyutmanın Avantajları

Kolaylık

Bilgisayarınız uyku modundaysa, fare veya klavyeye dokunarak hızlı bir şekilde uyandırabilirsiniz. Bir bilgisayarı kapatma durumundan açmak, gerekli tüm dosyaları önyüklemek ve yüklemek için fazladan zaman gerektirir (ancak bu bir SSD kartıyla hızlanabilir). Bu, gün boyunca sık sık bilgisayar kullananların rahatsızlığı ve zaman kaybıdır.

Arka Plan Bakım Programlarını Kolayca Çalıştırın

Bilgisayarınız virüs taramaları, disk temizleme ve sistem yedeklemeleri gibi arka planda önemli bakım programları çalıştırır. Uyku modundaysa, arka plan bakım programlarını kontrol etmek daha kolaydır.

Bu görevleri gündüz saatlerinde yapılacak şekilde planlamadığınız sürece, bilgisayarınızın kapatılması bu gerekli programlara müdahale edebilir. Bu, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı daha duyarlı hale getirebilir.
Resim
5. Özel Kullanıcı Uygulamaları

Eğer bilgisayarı sunucu olarak çalıştırıyorsan, kapatılmasını göze alamazsınız, bu nedenle özellikle cihaz sürekli olarak takılıysa, uykuya koymak daha iyidir. Uyku ihtiyacı, işletim sisteminizi yeniden yüklemenize veya çok monitörlü bir kurulum veya sanal makine çalıştırmanıza da bağlıdır. Bu vakaların her birinde, görev bitene kadar kapatmayı ertelemeniz gerekir.

Yukarıdaki faktörler göz önüne alındığında, bilgisayarınızı uzun bir süre boyunca (gecelik gibi) kapatmak ve daha kısa süreler boyunca (gün boyunca olduğu gibi) veya belirli uygulamalarınız olduğunda uyku moduna koymak daha iyidir. bu da bir kapatmayı kesintiye uğratır.

PC'nizi hem uyku hem de kapatma avantajlarından yararlanmak için başlatma ve kapatma zamanlamasını, daha az güç tüketimi ile temiz bir yeniden başlatmanın günlük avantajlarından yararlanacaksınızdır. Güç dalgalanması riski de azalır ve arka plan bakım programları hala normal şekilde çalışabilir.

Kaynak :

https://www.maketecheasier.com/pc-shutdown-or-sleep/
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11237
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 980 kez
Teşekkür edildi: 2135 kez

Re: Modern Bir Tartışma Konusu : PC'yi Kapatılmalı/Uyku Moduna Alınmalı?

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Acaba bu DELL'in hangi modeli...Tek bir fanı var....???!!! :? :o

Yuh...!!! 42 Wh'lık bataryası da var.Benimki si 35Wh....!!!
Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8113
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3487 kez
Teşekkür edildi: 3542 kez

Re: Modern Bir Tartışma Konusu : PC'yi Kapatılmalı/Uyku Moduna Alınmalı?

Mesaj gönderen burak35 »

Kapatmak bence daha iyidir. Laptopumu aldığım zamanlarda arada uyku moduna alırdım. Ve şarjı baya bi azalırdı.
Kimbilir belkide bu yüzden öldü benim batarya...
Cevapla