Deep Fake ile 25 milyon dolar çaldı

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46565
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4715 kez
Teşekkür edildi: 3986 kez

Deep Fake ile 25 milyon dolar çaldı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Deepfake video teknolojisi kullanılarak şimdiye kadar işlenen en kazançlı suçlardan biri geçen ay gerçekleştirildi. Dolandırıcılar, uluslararası bir şirketin Mali İşler Direktörü ve diğer çalışanlarının dijital olarak yeniden oluşturulmuş versiyonlarını kullanarak, yalnızca bir gerçek kişinin yer aldığı bir video konferans görüşmesi sırasında 25 milyon dolarlık para transferi siparişi verdi.

SCMP , adı açıklanmayan çok uluslu bir firmanın Hong Kong şubesinde çalışan bir çalışan olan kurbanın, tek gerçek kişi olduğu bir video konferans görüşmesine katılmak üzere kandırıldığını - grubun geri kalanının gerçek kişilerin sahte temsilleri olduğunu yazıyor SCMP .

Çalışan, görüşme sırasında duyduğu talimatları takip ederek 15 transferle çeşitli Hong Kong banka hesaplarına 200 milyon HK$ (25,6 milyon $) aktardı. Sadece bir hafta sonra çalışan şirket merkeziyle iletişime geçtiğinde bunun bir dolandırıcılık olduğunu fark etti.

Resim

Birinin deepfake kullanarak bu şekilde kandırılabileceğine inanmak zor geliyor. Kurban, ilk temas noktası olan gizli bir işlemin gerekliliğini belirten bir e-postanın, başlangıçta onları bir kimlik avı dolandırıcılığından şüphelenmeye sevk ettiğini söyledi. Ancak video görüşmesinde meslektaşlarının gerçekçi bir şekilde canlandırılması, onları bunun gerçek olduğuna ikna etti.

Kıdemli komiser vekili Baron Chan Shun-ching, "Hedeflerinin bir senaryoyu okuyan sesini taklit etmek için deepfake teknolojisini kullandılar" dedi. Deepfake içeren benzer suçlarda mağdurların sahte bir kişiyle birebir görüntülü görüşme yaptığını da sözlerine ekledi.

Deepfake'lerin bir kişiyi izni olmadan yeniden yaratmak için kullanıldığı önceki olaylarda gördüğümüz gibi, dolandırıcılar bu dijital versiyonları oluşturmak için halka açık video ve ses kayıtlarından yararlandı.

Bu olayda, kişinin, görüşmenin başında kendini tanıtması istenmesi dışında, görüşme sırasında deepfake'lerin hiçbiriyle doğrudan etkileşime girmediğini belirtmek önemlidir. Eğlenceler, toplantıyı aniden sonlandırmadan önce para transferlerinin yapılması talimatını verdi ve ardından hedef çalışanla iletişimde kalmak için anlık mesajlaşma platformları, e-postalar ve birebir görüntülü görüşmeler kullanıldı.

Chan, dolandırıcıların aynı derin sahte video konferans taktiğini kullanarak şubedeki iki veya üç çalışana yaklaştığını, ancak görünen o ki yalnızca birinin buna kandığını söyledi. Polis soruşturmayı sürdürüyor ancak herhangi bir tutuklama yapılmadı.

Geçtiğimiz hafta, şarkıcı-söz yazarı Taylor Swift'in açık sahte görüntülerinin X'te paylaşılmasının ardından Kongre temsilcileri ve Beyaz Saray'ın deepfake sorununu ele aldığı görüldü .

Haziran ayında FBI, şantajcıların insanların sosyal medya görsellerini kullanarak sahte görüntüler oluşturduğuna dair bir uyarı yayınladı.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/101758-sc ... illed.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7830
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3288 kez
Teşekkür edildi: 3351 kez

Re: Deep Fake ile 25 milyon dolar çaldı

Mesaj gönderen burak35 »

Vay be. Ne para ama. Harca harca bitmez. Teknolojiyi ne kullanmışlar ama...
Cevapla