Sistem Geri yükleme yöneticiniz tarafından kapatıldı


Sistem Geri yükleme yöneticiniz tarafından kapatıldı
Sistem geri yükleme Noktaları , sisteminizin düzgün çalıştığı bir durumdaki anlık yedekleridir ve eğer sistem koruması özelliğiniz açıksa , herhangi bir yazılım veya sürücü (Driver) yüklemeden önce otomatik


olarak bir sistem yedeği alınacaktır. Böylece ilgili sürücü veya yazılım sistemin düzgün çalışmasını engellerse , sistemin sağlıklı çalıştığı önceki haline kolayca geri dönebilirsiniz. Sistem geri yükleme ayarlarına ulaşmak için Bu bilgisayar ikonuna sağ tıklayıp - Özellikler - Gelişmiş sistem ayarları kısmını seçtikten sonra , Sistem Koruması sekmesine geçiş yapmanız gerekir.

Sistem koruması Ayarları

Buraya çok daha kısa bir yoldan ulaşmak için ise çalıştır penceresinden aşağıdaki komutu çalıştırmanız yeterlidir.

%windir%\System32\SystemPropertiesProtection.exe

Böylece Sistem özellikleri penceresi , sistem koruması sekmesinde açılacak ve burada yeralan Windowsun bulunduğu dizini fareniz ile seçtikten sonra (Genellikle C:\) Yapılandır butonu ile sistem korumasını açabilir veya devre dışı bırakbilirsiniz. Bazen sistem yöneticileri , kullanıcıların kazara sistem geri yükleme noktalarından birine geri dönmelerini engellemek için Yerel grup ilkesi düzenleyicisi (gpedit.msc) üzerinden Yönetim şablonları - Sistem - Sistem geri yükleme - Sistem Geri yüklemeyi Kapat , kısmından Sistem koruması ayarlarına erişimi kısıtlamış olabilirler.

Gpedit.msc ile sistem geri yüklemeyi kapat

Bu durumda siz Sistem geri yükleme Sihirbazını çalıştır penceresi üzerinden "rstrui.exe" komutu ile açmaya kalktığınızda "Sistem geri yükleme sistem yöneticiniz tarafından kapatıldı , Sistem geri yüklemeyi açmak için Sistem yöneticinize başvurun" diyen bir uyarı mesajı ile karşılaşırsınız.

Sistem geri yükleme yöneticiniz tarafından kapatıldı

Sistem yöneticisi yerel grup ilkesi düzenleyicisi ile sistem korumasına erişimi yasakladığında Registryde aşağıdaki değişiklik olmaktadır.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\SystemRestore]
"DisableSR"=dword:00000001

Üstteki anahtardan da anlaşılacağı üzere Windows NT anahtarının altında SystemRestore isminde yeni bir anahtar oluşup bunun da altında DisableSR isminde bir DWORD (32 Bit) değeri oluşturulmakta ve değeri de "1" olarak atanmaktadır.

Sistem geri yüklemeyi kapatan registry kaydı

Öyleyse biz "DisableSR" değerini "0" yaparsak veya bu değeri silersek sistem koruması ayarlarına rahatlıkla ulaşbilir ve bu ayarlar üzerinde istediğimiz değişikliği gerçekleştirebiliriz. Sistem koruması ile ilgili tüm ayarları kolaylıkla yapmanız için System restore Tool isminde Portable (kurulumsuz) ve Ücretsiz uygulamadan faydalanabilirsiniz.

Bir tıkla Sistem geri yükleme yazılımı

Butonlarda "Koruma ayarları kapalı" butonu ile sistem koruması ayarlarını kapatabilir yine "Koruma Ayarları Açık" butonu ile bir tıkla sistem koruması ayalarını tekrar kullanıma açabilirsiniz.

- Windows ta sistem geri yükleme nasıl yapılır Burada

- Windows 10 da Sistem geri yükleme kısayolu Burada

- İstenen bir sistem geri yükleme noktasını silmek Burada

- Sistem geri yüklemenin sadece bir registry kaydını alalım Burada

- Powershell ile sistem geri yükleme noktası oluşturma Burada

- Bir tıkla sistem geri yükleme noktası oluşturun Burada

- Kurtarma dizini (Recovery partititon) oluşturalım Burada

- ISO dosyasından boot edelim Burada

29 Ekim 2009 Tarihli başlık güncellendi


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for osman
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Fuat

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha