Mozilla Firefox ta Kenar çubuğunu sağa alalım


Firefox ta Kenar çubuğunu sağa alalım
Mozilla Firefox'un eski sürümlerinde kullanıcılara Favorileri , Geçmişi ve eşitlenmiş sekmeler gibi bileşenleri yeraldığı Kenar çubuğunu sağ tarafa almak için bir seçenek sunulmamıştı , bunu yapmak için


userChrome.css dosyasının editlenmesi gerekiyordu buda birçok kullanıcı için karışık bir işlemdi oysa kullanıcı basit bir şekilde bu kenar çubuğunu soldan sağa almak istediğinden Firefox 55 ve daha üst sürümlerinde böyle bir seçenek sunuldu Firefox 55 i sayfa sonundaki linkten edinebilirisiniz.

Firefox ta kenar çubuğunu sağ tarafa alalım

Amacımız Kenar çubuğunu sağ tarafa almak , bunun için klavyemizdeki Ctrl + B tuşlarına birlikte basalım sol tarafta bir kenar çubuğu (sidebar) açılacaktır , Aynı yeri Klavyemizdeki ALT tuşuna bastıktan sonra - Görünüm - Kenar çubukları - Yer imleri kısmından da açabiliriz.

Burada siyah bir yıldız şeklinde yeralan Yerimleri aşağı açılır butona tıklayalım ve Kenar çubuğunu sağa taşı kısmına tik koyalım

Firefox kenar çubuğunu sağa taşı

sonuç. aşağıdaki gibi olacaktır

Firefox kenar çubuğu sağda

Eğer Kenar çubuğunu eski haline geri almak istersek aynı işlemi tekrarlamamız yeterlidir elbette busefer ilgili ayar "Kenar çubuğunu" Sol ataşı şeklini alacaktır.

Firefoxta Yer imlerini Araç çubuğuna ekleyelim

Öncelikle bu konu ile alakalı olmasada geçenlerde yardımcı olmaya çalıştığım bir kullanıcımızın yer işaretlerini (Yer imleri) araç çubuğunda göstermeyi bilmediğini farketmem dolayısı ile kısaca bundan bahsetmek isterim bunun için ya menü çubuğuna sağ tıklayıp yer imleri araç çubuğuna tik koyalım

Firefox araç çubukları

Yada klavyemizdeki ALT tuşuna basıp açılan ekranda Görünüm - Araç çubukları kısmından "Yer imleri araç çubuğu" kısmına tik koyalım.

firefox yer imleri araç çubuğu

Belki farketmişsinizdir henüz Firefox un yeni bir sürümü çıkmadan Teknoloji sitelerinde yeniliklerinden bahsederler , peki bu kişiler Firefox un bu sürümlerini nereden ediniyorlar ? cevabı basit : Firefox un FTP sitesinden aşağıda Firefox un FTP sitesinin linkini paylaşıyorum bu linkten /releases/ kısmına tıklayıp Ctrl + F tuşunuz ile "55" yazıp en son sürüm firefox u indirebilirsiniz.

Firefox indir


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Mert Ali

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha