Yazmaya başladığınızda Touchpad Devre dışı kalsın


Yazmaya başladığınızda Touchpad Devre dışı kalsın
Laptopların en büyük özelliği mobilitedir, yolculuk esnasında bile işlerinizi yapmanıza olanak sağlar , gel gelelim laptop klavyesini kullanırken bazı sıkıntılar çıkabiliyor mesela yazı yazarken veya Oyun oynarken


eliniz dokunmatik yüzey dediğimiz Touchpad e yanlışlıkla dokunup tüm konsantrasyonunuzu bozabilir. Önceki makalelerimizden birinde dokunmatik yüzeyi nasıl devre dışı bırakabileceğinizi açıklamıştık Burada .Gel gelelim bu işlem ikide birde Touchpad i devre dışı bırakıp tekrar aktif etmeyi ayrıca ya Elan veya Synaptics sürücüsünün yüklü olmasını gerektirmektedir. Peki ama ya bunların ikiside yüklü değilse ve Windows size Touchpad i kapatmak için bir seçenek sunmuyorsa ? işte bu durumlarda ücretsiz uygulamalardan faydalanabiliriz.

Touchpad Blocker, siz yazı yazarkan Touchpadi devre dışı bırakır

Ücretsiz bir yazılım olan Touchpad Blocker , klavyede bir tuşa basılmışsa dokunmatik yüzey tıklamalarını ve dokunmalarını geçici olarak devre dışı bırakır böylece yazı yazarken yanlışlıkla başka paragrafa atlamazsınız.

1. Buradaki Anasayfasından indirip yazılımı kurun.

2. Yazılım otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır. Eğer yazı yazarken dokunmatik yüzey devre dışı kalmasın istiyorsanız (Varsayılan) bu durumda klavyenizdki Ctrl + F9 klavye tuş kombinasyonunu kullanabileceğiniz gibi yazılımı tamamen de kaldırabilrsiniz.

Touchpad blocker

TouchpadPal , siz yazı yazarken Dokunmatik yüzeyi devre dışı bırakır

Dizüstü bilgisayarınızda bir metin yazarken ve başparmağınız yanlışlıkla dokunmatik yüzeye dokunduğunda, imlecin konumu değişir. TouchpadPal Metin yazarken dokunmatik yüzeyi otomatik olarak devre dışı bırakır. Yazılımı Buradaki linkten edinin ve kurun anında çalışmaya başlayacaktır.

touchpadpal yazılımı

TouchFreeze , yazı yazdığınız sırada Touchpad i devreden çıkartır

TouchFreeze , dizüstü bilgisayarınızda yazı yazarken dokunmatik yüzeyini devre dışı bırakmanıza izin veren kullanışlı bir yazılımdır. Siz yazı yazarken otomatik olarak algılar ve imlecin konumunu değişmesin veya istenmeyen herhangi bir işlem yapmayasınız diye dokunmatik yüzeyi anlık olarak devre dışı bırakır.

touchfreeze yazılımı

Yazılımın bir anasayfası olmadığından üstteki 3 yazılım ile birlikte aşağıdaki linkte paylaşılmıştır.

- USB fare takıldığında Touchpad devre dışı kalsın Burada

- Monitörler arası geçişte fare takılıyor Burada

30 Haziran 2010 Tarihli başlık güncellendi


6 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Yeldan
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Yeldan
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Sema8

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha