Excel Tablosunu ters çevirmek


Excelde Tabloyu ters çevirelim
Excelde tablolar raporlamada ve veri analizinde işyerlerine büyük kolaylıklar sağlamaktadır, bunun bir sebebi ise içerdiği insan hatasını minimize edici fonksiyonlardır varsayalım aylarca uğraşarak belirli


verilerden bir tablo oluşturdunuz , bir süre kullandıktan sonra satırların sütun , sütunların satır olacak şekilde değiştirilmesinin daha çok işinize yarayacağına karar verdiniz yada bu tabloyu götürdüğünüz şefiniz , Müdürünüz yada Patronunuz tabloyu ters olarak çevir verileri birde o şekilde görelim dedi , eğer elle bunu yapmaya kalkarsanız hem hata yapma olasılığı artar hemde gereksiz yere tekrar bir süre uğraşmanız gerekir , ben örnek olması açısından aşağıdaki gibi basit bir Excel tablosu üzerinde işlem yapacağım lakin tablonun büyüklüğü ve karmaşıklığı exceldeki tabloyu ters çevirme özeliğine etki etmeyecektir.

1. Öncelikle Ters çevireceğimiz Excel tablosunu kopyalayalım.

Excelde tabloyu kopyalayalım

2. Sonrasında uygun bir yere sağ tıklayalım ve özel yapıştır diyelim. Dilerseniz Yapıştır altında bulunan Sırayı değiştir özelliği ile de tabloyu ters çevirebilirsiniz fakat biz Özel yapıştır özelliklerinden yapacağız.

excelde tabloyu özel yapıştır

3. karşımıza özel yapıştır seçenekleri çıkacaktır , Sağ alt kısımda yeralan "İşlemi tersine çevir" Kısmına tik koyalım ve Tamam butanuna basalım.

Excelde işlemi ters çevir

4. Karşımıza kopyaladığımız tablonun satırlarının sütun sütunlarının satır yapılmış hali gelecektir.

Excel tablosu ters çevrildi

İngilizce sistemlerde Transpose diye geçen bu özellik tablolarla çalışan kişilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Uygulamayı Excel 2016 da yapmama rağmen önceki veya sonraki sürümlerde de aynı şekilde bulunan bu özelliği üstte anlatıldığı şekli ile tüm Office sürümlerinde kullanabilirsiniz.

- Excelde Rakamlara sıra numarası vermek Burada

- Excelde Düşeyara (Vlookup) komutu Burada

- Microsoft excel ayarları nasıl sıfırlanır Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Kemal
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Musa

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha