Windows Update hizmeti bulunamıyor hatası


Windows Update hizmeti bulunamıyor
Windows Update hizmeti hem bilgisayarımızı güncel tutumak hemde Microsoft Store (Mağaza) dan uygulama yüklemek için gerekli bir hizmettir. Bazen internet üzerinden bulduğumuz yazılımlarla veya web

sitelerinde verilen komutları uygulayarak güncellemeleri geçici süreliğine de olsa engellemek isteriz , gel gelelim kazara da olsa Güncelleme servisinin registry kayıtları zarar görebilmektedir. Geçenlerde Microsoft storeden bir uygulama indirip yükledim. Microsoft mağazasından herhangi birşey yükleyebilmeniz için Windows Update (Güncelleme) in açık konumda olması gerekmektedir.

Mağazadan uygulama Yükleme

Sonrasında kaldırma işlemini test etmek için Microsoft Paint uygulamasını sistemimden kaldırdım ve deneme amacı ile tekrar yüklemek istedim fakat yükleyemedim ve aynen şu hatayı aldım ; Yükleme başarısız oldu, Uygulama Yükleyicisi, paket bağımlılıklarını yükleyemedi, Geliştiriciden paketini yükleyin.

Mağazadan uygulama yüklenmiyor

Acaba güncellemelermi kapalı diye Windows Update Blocker uygulaması ile kontrol etmeye kalktığımda tuhaf bir şekilde Hizmet durum göstergesinde sarı ünlem olduğunu gördüm.

Windows Update Blocker sarı ünlem

Windows yerel Bilgisayar üzerindeki Windows Update hizmetini başlatamadı

Windows Güncelleme servisini kontrol etmek için çalıştır penceresine aşağıdaki kodu yazdım ve Enter tuşuna bastım.

services.msc

Açılan Hizmetler penceresinde Windows Update Hizmetini buldum ve çift tıklayıp Windows Update özellikleri penceresine geçtim. Başlangıç Türü : Otomatik yazıyordu , Hizmet durumu : Durduruldu olarak görünüyordu. Windows Güncelleme hizmetini başlatmak için Başlat butonuna tıkladığımda aynen şu hatayı aldım ; Windows yerel bilgisayar üzerindeki Windows Update Hizmetini başlatamadı , Hata 2 : Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor.

Windows Update hizmeti yok

Yani windows Update hizmetini bulamıyor. Böylesi bir hata ile karşılaşırsanız sebebi Windows Update hizmetinin registry kaydının silinmiş veya hasar görmüş olmasıdır , Windows Update (wuauserv) hizmeti aşağıdaki anahtar altında bulunmaktadır.

Windows Registry Editor Version 5.00

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv

Bu Registry anahtarını düzgün çalışan başka bir windows 10 bilgisayarında sağ tıklayıp ver diyerek yedekleyebilir ve sonrada kendi bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz. Sayfa sonunda sizler için sunduğumuz indirme linkinde hazır bir Registry kaydı mevcuttur, dosyayı indirip çift tıklayın ve çalıştırın çıkan uyarıya Evet deyin ardından Windows update servisini tekrar başlatmayı deneyin bu sefer sorunsuz başlayacaktır. Artık güncelleme yapabilir veya Microsoft storeden uygulama indirebilirsiniz.

- Net Disabler-internet kesme yazılımı Burada

- Windows güncellemelerini toplu olarak nerden bulurum Burada

- Windows 10 un son güncelleme KB numarası nedir Burada

- Windows güncelleme klasörünü temizleyelim Burada

- Windows ta yüklü güncelleştirmeleri görüntülemek Burada

- Android uygulamalarını ve sistemi güncelleyelim Burada

- Telefonumuz Mobil verideyken güncelleme yapmasın Burada

- Windows güncelleme sorun giderme aracı Burada

- Windows güncellemelerini kolayca engelleyin Burada


6 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Hakkı
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for esatiz
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Ada

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha