Photoshop'u Hızlandırmak İçin Çok Basit 2 Yol


photoshop u nasıl hızlandırırız
Photoshop, her tasarımcının vazgeçilmez başucu programıdır. Ama programın açılış performansı ve işlem yapma hızı eğer bilgisayarınızın belli konfigürasyonları da çok iyi değilse saç baş yolduracak kadar


sinir bozucu olabiliyor. Ama anlatacağımız iki basit ayar ile Photoshop'unuzu Paint kadar hızlı çalışır bir program haline dönüştürebilirsiniz.

MakePhotoshopFaster sitesinin ortaya çıkardığı iki basit ayar ile Photoshop programının performansını oldukça kolay bir şekilde artırabilirsiniz. Ayarları yapmak için Photoshop programını açıyorsunuz. Ardından;

1. Ayar için: "Düzenle > Tercihler > Dosya İşleme" adresine gidiyorsunuz. Açılan pencereden "Dosya Kaydetme Seçenekleri"nden "Görüntü Ön İzlemeleri"ni "Asla Kaydetme" olarak ayarlıyorsunuz:
(Edit > Preferences > File handling > buradaki Image previews Never save olacak)

Photoshop görüntü önizlemelerini kaydetmesin

2. Ayar için: "Düzenle > Tercihler > Performans" adresine gidiyorsunuz. Açılan pencereden "Geçmiş ve Ön Bellek" sekmesinden "Ön Bellek Düzeyleri"ni "1" olarak ayarlıyorsunuz:
(Edit > Preferences > Performance buradaki cache levels i 1 yapiyoruz)

photoshop önbellek düzeyi

Resimde birde bellek kullanımı dikkatinizi çekmiştir , Photoshop büyük miktarda bellek kullanır , eğer Bilgisyarınızda 4 GB veya üzeri RAm varsa bu bellek kullanım ayarını %65-%70 civarı yapabilirsiniz fakat asla maksimum yapmayın sıkıntılara sebep olabilir.

3. Çalışma diskleri Ayarı : Photoshop , Ram ın yanında birde disklerdeki virtual RAM ı kullanır bu sebeple , Tercihler > Çalışma diskleri kısmında Photoshop hangi dizinde kurulu ise onu seçmenizi tavsiye ederim , birde Photoshopu windows un bulunduğu dizinden farklı bir dizine kurun ,

Çalışma diskleri

Bu arada Photoshop 2015 te dikkatimi çeken bir değişiklik ise Web için kaydet (Save for web) özelliğinin Dosya menüsü altından kaldırılmış olması (Büyük gaf)

Web için kaydet menüsü

Eğer Çoklu dilli bir Photoshop kullanıyorsanız , Photoshpun dilini Klavyenizdeki Ctrl + K tuşlarına bastıktan sonra açılan menüden Arabirim kısmını seçip Metin altında yeralan , KUllanıcı arayüzü dili kısmından değiştirebilirsiniz

Photoshop dili nasıl değiştirilir

Photoshop 2015 te hızlandırma ayarlarının yanında bir iki pratik bilgi vermeye çalıştık umarım Photoshop kullanıcılarının işine yarar. Hızlandırma ayarları eski version Photoshoplarda da aynen geçerlidir.

21 Ağustos 2011 tarihli başlığın güncellemesidir


Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha