Bir tıkla bilgisayar ekranını kapatın


Bir tıkla bilgisayar ekranını kapatın
Bilgisayar monitörleri önemli miktarda Enerji tüketir bu nedenledirki ihtiyaç duyulmadığında ekranın kapatılması eğer monitör sayısı da fazlaysa önemli miktarda Elektrik tasarrufu sağlayabilir,hernedense


Windows monitörü kapatmak için herhangi bir kısayol sunmaz sadece Güç Seçeneklerinde,bilgisayar boşta olduğunda xx dakika sonra monitörü kapatacak bir ayar vardır fakat bu ayarlandığında diyelimki ekranda uzunca bir yazı okuyorsunuz ortasında monitör kapanacaktır ilaveten anında monitörü kapatmak için herhangi bir seçenek bulunmaz. Eğer Masaüstü bilgisayarınız varsa monitörünü elle kapatabilirsiniz peki ya laptop kullanıcıları ne yapacaklar? Laptop üreticilerinin hemen hemen hiçbirisi monitör kapatma seçeneği sunmazlar. Sordum Monitor off bir tıklamayla veya bir klavye kısayolu atayarak kolayca monitörünüzü kapatmanızı sağlayan ücretsiz ve Portable bir uygulamadır , dilerseniz monitör kapandıktan sonra sadece kullanıcı şifrenizi girerseniz açılacak şekilde bir ek güvenlik özelliği de sunmaktadır.

Laptoplarda Pil tüketimi oldukça önemlidir mesela internetten büyük boyutlu bir dosya indireceksiniz ve bu indirme diyelimki 20 Dk sürecek bu sırada bir tıkla monitörünüzü kapatabilirsiniz , yine müzik dinlerken monitörünüzün açık kalmasına gerek yoktur veya bir antivirüs taraması sırasında tarama bitene kadar monitörünüzü kapatabilirsiniz ve tüm bunlarla pilinizden tasarruf sağlamış olursunuz , Elektriğe erişiminizin olmadığı durumlarda gerekmedikçe monitörünüzü kapalı tutmak pilinizin dayanma süresini iki katına kadar arttırabilecektir.

Sordum Monitör off Nasıl Kullanılır:

Click sordum Monitor Off

Program oldukça küçük boyutlu ve kurulum gerektirmeyen bir uygulamadır. Monitörünüzü kapatmak istediğinizde Sordum Monitor Off yazılımını çalıştırın anında monitör kapanacaktır.

Sordum Monitor Off yazılımına kısayol atamak

Bu ipucu sadece Sordum Monitor Off yazılımı için değil bütün yürütülebilir uygulamalar için geçerlidir. Sordum Monitor Off ikonuna sağ tıklayalım ve kısayol oluştur diyelim veya Gönder menüsünden masaüstüne kısayol oluştur seçeneğini kullanalım sonrasında kısayolu sağ tıklayalım özellikler diyelim açılan ekranda kısayol sekmesine geçelim ve burada yeralan kısayol Tuşu boşluğuna faremizin ucu ile tıkladıktan sonra klavyemizde bir kısayola basalım mesela :
[Ctrl] + [Alt] + [B] ve Uygula ve Tamam butonlarına basalım

Monitör kapatma klavye kısayolu

Son olarak klavyemizde ilgili kısayollara basıp yazılımı test edelim. Dilerseniz Monitor Off yazılımının ek özelliklerinden de faydsalanabilirsiniz. Bunun için inen dosya içerisinde yeralan "_MonitorOff_Config.vbs" dosyasını çift tıklayın böylece uygulamanın ek özelliklerinin yeraldığı bir pencere açılacaktır.

Sordum Monitor Off özellikler penceresi

Yazılımın sunduğu seçenekler ırası ile

1. Lock current user account when screen turns off : Ekran kapandığında kullanıcı hesabını kilitle
2. Mute sund when screen turns off : Ekran kapandığında Sesi de sustur
3. Block keyboard when screen turns off : Ekran kapandığında klavyeyi de kilitle
4. Press Ctrl + Alt + Del to turn screen on : Ekranı tekrar açmak için Ctrl + Alt + Del tuşlarını kullan
5. Automatically start with windows startup : Windows açılışında otomatik olarak başlat
6. Create a shortcut to the desktop : masaüstüne kısayol oluştur

Monitörü açmak için şifre istesin

Bilgisayarı kilitlemek Halka açık yerlerde veya güvenli olmayan ortamlarda verilerimizi meraklı gözlerden korumak için yapılması gereken en iyi davranıştır ilaveten mesela siz bilgisayar başındayken aniden biri içeriye girdiğinde ekranın görünmemesi için monitörü kapatıp aynı anda bilgisyarı kilitlemek , ne yaptığınızı içeriye girenden gizlemenin en iyi yoludur , artık farenize yanlışlıkla dokunulsa bile ekranda kullanıcı şifreniz sorulacak ve bu şifre girilmeden monitör açılmayacaktır.

1.  Monitör Off seçeneklerinden ilkine tik koyalım (En kolay yöntem) veya yazılımın bir kısayolunu oluşturduktan sonra aşağıdaki ikinci adıma geçelim
2. Hedef kısmında yeralan boşluğun sonuna /OFF /LOCK parametrelerini ilave edelim

Monitörü kapatıp kilitle kısayolu

Sordum Monitor Off yazılımının desteklediği Cmd parametreleri

Monitor Off Komut istemi desteği

Üstteki Komutlarla , Komut istemi (Cmd) üzerinden veya .bat,Vbs gibi scriptler ile Monitörü (Ekran) kapatmak için gerekli otomasyonu sağlayabilirsiniz.


Lisans: Freeware/Ücretsiz
Yayımcı: Sordum
Boyut: 694 KB
Destyeklediği İşletim Sistemleri: Windows 10 , Windows 8.1 , Windows 8 , Windows 7

- Windows 10 lu Laptop ekranını programsız kapatmak Burada

- Laptop ekranını dilediğiniz an kapatın Burada

- Bir tıkla monitörünüzü kapatın Burada

- Vbs script ile Windows kilitlendiğinde sesi kapatalım Burada

- Bilgisayar kilitlendiğinde ses otomatik olarak kapansın Burada

8 Eylül 2017 Tarihli başlık güncellendi


7 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Falyanos
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Handan
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Murat değirmenci
  7. Avatar for Tarık

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha