Sorun: Philips 107E6 monitörüm var , çocuklar oynamış sanırım monitör kilitlenmiş durumda normal ayar menüsüne ulaşamıyorum monitörün düğmelerine basınca (DİKKAT KONTROL MENÜSÜ KİLİTLENDİ)
diye bir yazı geliyor (Bazı marka modellerde , OSD kilitli mesajı çıkar) tek tek tuşlara bastım üçüne birden bastım ikisine birden bastım, anlayacağınız belki bir tuş kombinasyonu ile açılır tahmini ile tuşları kontrol ettim nafile nasıl kilidi kaldırabilirim.
Çözüm: Aslında bu ipucu özellikle çocuklarının monitör ayarlarını kurcalamasını istemeyen okurlarımızın çok işine yarayacaktır 🙂 , üstteki sorunun çözümü Monitörünüzde bulunan OK (Menü) tuşuna 30 saniye basılı tutmanızdır.
(Monitör markası farketmez),tersinden düşünürsek yani : Ok (Menu) tuşuna 30 sn basılı tutarsak Kontrol menüsünü kilitleriz böylece çocuklarınız kurcalamaya kalktığında sağıdaki uyarı ile karşılaşırlar :
Böylece monitör ayarlarını kurcalayıp bozamayacaklardır. Eğer HP monitör kullanıyorsanız şunu yapın ; Bilgisayarınızı kapatın ve ardından monitör kablosunu bilgisayar kasasının arka tarafındaki porttan çıkarın. Kabloyu tekrar takın işe yaramadıysa ; Monitörünüzün alt kısmında bulunan "Menü" düğmesini 15 saniye basılı tutun ve OSD kilitleme mesajının kaybolup kaybolmadığını görmek için bekleyin.
26 Kasım 2009 Tarihli başlık güncellendi
Bu ayar monitörlerin %90 ında çalışır. Sende ayarı farkı bir tuşa atamış olabilirler, deneyip bulman gerek.
Olmuyor neden ?
Evet menü tuşu diye de geçer
Ok hangisi oluyor menu tuşumu
Alternatif Yazılım için teşekürler.
nirsoft isimli firmanın controlmymonitor diye yazılımı var ben sorunu o yazılımla çözmüştüm
Çözümü uyguladınmı yani ; Monitörün OK tuşuna 30 Sn basılı tuttuktan sonra ne oldu ?
Abi bende monitör controls locked diyor nasılsın kaldırabilirim sürekli ekrana gelip gidiyor
Cümlemizden , inşallah
Allah razı olsun
Biz işimizi sağlama alalımda 🙂
30 saniye değil 10 saniye