Başlık çubuğunda tam yolu görüntüle ayarı


Başlık çubuğunda tam yolu görüntüle
Windows varsayılan olarak Dosya Gezgini'nin başlık çubuğunda yalnızca klasör adını görüntüler, çoğu kullanıcı için bu yeterli olsa da bazen hata yapmamak için o anda hangi klasörde olduğumuzu kesin


olarak bilmemiz gerekebilir. Bu durum genellikle yıllara göre belirli kayıtların tutulduğu klasörlerde önem kazanmaktadır. Mesela 2023 tarihli klasöre ait herhangi bir Alt klasöründe düzeltme yapacaksanız yanlışlıkla 2022 tarihli klasörde çalışmak istemezssiniz. Bu tarz hatalardan kaçınmak için başlık çubuğunun (adres çubuğunun değil) tam yolu görüntülemesini sağlayabilirsiniz.

Başlık çubuğunda sadece klasör ismi

Üstteki resimde görüldüğü gibi dosya gezgini başlık çubuğunda sadece "images" ibaresi yeralıyor iyi ama hangi klasördeki images , C mi D mi ? belirsiz belki aynı isimde ama farklı dizinlerde konumlanmış kullanıcı klasörleri var. İşte karışıklığı sonlandırmak için yapılması gereken ayar.

Dosya gezgini başlık çubuğu tam yolu göstersin

Başlık çubuğundaki ilgili ayara ulaşmanın birkaç farklı yolu vardır. Eğer uzun yolu tercih edenlerdenseniz ; Dosya gezginini açıp üst kısımda en sağ tarafta yeralan üç noktaya tıklayıp , aşağı açılır menüden seçenekler kısmına gidin.

Dosya gezgini seçenekler

Yeni açılacak olan dosya gezgini seçenekler penceresinde Görünüm sekmesine geçiş yapın ve burada yeralan ilk seçenek olan "Başlık çubuğunda tam yolu görüntüle" kısmına tik koyun ve ardından dip kısımdaki Uygula ve Tamam butonların kullanın.

Başlık çubuğunda tam yolu görüntüle

Eğer üstteki pencereye bir tıkla ulaşmak isterseniz Çalıştır penceresinden aşağıdaki komutu vermeniz yeterlidir.

rundll32.exe shell32.dll,Options_RunDLL 7

Ayarı yaptıktan sonra artık dosya gezgini üzerinden açtığınız herhangi bir klasörün tam yolu başlık çubuğunda görüntülenecektir. Eğer ilerde bu ayarı varsayılana geri çevirmek isterseniz bu durumda tek yapmanız gereken şey "Başlık çubuğunda tam yolu görüntüle" kısmındaki tiki kaldırmaktır.

Başlık çubuğunda tam yol

Eğer üstte anlatılan ayarı Registry üzerinden gerçekleştirmek isterseniz aşağıdaki registry kaydını kullanabilirsiniz.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CabinetState]
"FullPath"=dword:00000001

FullPath = 1 , Tam yolu gösterir
FullPath = 0 , Varsayılan değer (Sadece klasör ismini gösterir)

Dilerseniz tüm işlemi bir tıkla gerçekleştirmek için sayfa sonundaki scripti de kullanabilirsiniz, ilk tıklamada Registry değerini kontrol edip 1 ise 0 yapar , ikinci tıklamada ise değeri 0 ise 1 haline çevirir.

- Dosya gezgini istediğiniz konumda açılsın Burada

- Windows 11 de klasik dosya gezginine geri dönün Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Muhsin
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Nazlı

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha