Windows 10 da Windows Photo Viewer varsayılan olsun


Windows 10 da varsayılan fotoğraf görüntüleyicisini değiştirelim
Eğer windows 10 da herhangi bir resim dosyasına tıklarsak , resim dosyası Photos app ile yani fotoğraflar uygulaması ile açılacaktır , çünkü Photos app Windows 10 un varsayılan fotoğraf görüntüleyicisidir ,


windows 10 varsayılan fotoğraf görüntülüyeci

ilk olarak Windows 8 ile kullanıcılarla buluşan uygulama oldukça fazla gelişme kaydetti ve kolayca editleme - paylaşım imkanı veriyor ayrıca resmi döndürme , parlaklık , kesme , kırmızı göz hatasını giderme , efektler ve filitreler uygulama olanağı da sunuyor , kısacası "Windows Photo Viewer" denilen yazılımdan çok daha gelişmiş bir yazılım gel gelelim biraz geç açılması ve Windows kullanıcılarının el alışkanlığı sebebi ile fotoğraflarınızın "Windows Photo Viewer" ile açılmasını isteyebilirsiniz şunu da ilave etmekte fayda var "Windows Photo Viewer " i varsayılan görüntüleyici yaptıktan sonra resmi "Photos app" ile açmak isterseniz sağ tıklayıp birlikte açtan seçebilirsiniz.
1. Windows simgesinin yanındaki aramaya tıklayalım ve arama boşluğuna "Varsayılan Programlar" yazalım

varsayilan programlar

2. Varsayılan programlarınızı ayarlayın linkine tıklayalım

varsayilani ayarla

3. Açılan pencerede sağ taraftaki bölmeden Windows fotoğraf görüntüleyicisini seçelim ve bu programı varsayılan olarak ayarla diyelim. (1)

varsayilan programi sec

sonrada Bu programın varsayılanlarını seçin linkine tıklayıp (2) açılan ekranda tümünü seç kısmına tik koyalım

iliskilendirme

Artık fotoğraflarımız windows 7 den alışık olduğumuz "Windows Photo Viewer" ile açılacaktır. eğer üstteki resimde uzantılar altında diğer resim türleri çıkmıyorsa Windows 10 un 10240 sürümünü kullanıyorsunuz demektir bu sürümde hernedense diğer resim türleri kaldırıldı lakin tahminim nihai sürümde tekrar bu kısımda yeralacakları yönünde , yoksa kullanıcıya zoraki bir programı kullandırtmak isteyecekelrini sanmıyorum.


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Vedat
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Vedat

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha