Bir tıkla windows defendere dışlama ekleyelim


Bir tıkla windows defendere dışlama ekle
Windows defender , Windows 8 sürümünden sonra oldukça gelişip yerleşik bir antivirüs haline geldi , bunun en iyi tarafı kullanıcı farkında olmasa bile sisteminin korunuyor olmasıdır. Acemi kullanıcıların


sistemleri genellikle tehlikelere açıktır ve birçoğu herhangi bir güvenlik yazılımı kullanmazlar bu hem kendi sistemlerini hemde başkalarının sistemlerini tehlikeye atmaktadır , virüs bulaşmış bir sistemden yollanan email eklentileri , Usb bellek ile kopyalanan dosyalar temiz sistemleri de tehlikeye attığından Microsoftun Windows defender yazılımını Windowsun bir bileşeni haline getirmesi oldukça isabetli bir karar gibi durmaktadır.

Bunun yanında profesyonel kullanıcılar veya işi gereği birçok yazılımı test eden kişiler için Windows defender arasıra sıkıntılara sebep olabilmektedir bunu aşmak için kullanıcılar genellikle Windows defenderi kapatma yoluna giderler oysa bu da sistemlerini tehlikeye atmaktadır. Bazen temiz olduğunu bildiğim bir yazılımı engellediği için kapatıp Defenderi günlerce kapalı unuttuğum olmuştur. Sistemimizi tehlikeye atmadan Windows defenderin taramasını istemediğimiz dosya veya klasörleri dışlama şeklinde eklersek hem defender çalışır vaziyette olur hemde bu dosyalar sebebi ile Defenderin bize çıkarttığı sorun ortadan kalkar işte nasılı

Windows defendere dışlama eklemenin normal yolu

Microsoft nedense windows Defendere dışlama eklemeyi karmaşık hale getirmiş , eğer windows defendere bir dışlama ekleyeceksek şu adımları takip etmemiz gerekecektir:

1. Sol alt köşedeki Windows ikonuna tıklayalım - Ayarlar diyelim
2. Açılan ekranda Güncelleştirme ve güvenlik kısmına tıklayalım.
3. Sol taraftaki sütunda Windows güvenliği kısmına tıklayıp sağ taraftaki Virüs ve tehdit koruması özelliğine tıklayalım
4. Yeni açılan ekranda Virüs ve tehdit koruması ayarlarını seçelim
5. Açılan ekranda sağ taraftaki kaydırma çubuğunu aşağıya doğru çekip Dışlamalar başlığı altında yeralan Dışarıda bırakılanları ekle veya kaldır kısmına tıklayalım

Defendere ayarlar üzerinden dışlama ekle

6. Bir dışlama ekle artı ikonuna tıkladığımızda Dosya , klasör , Dosya türü veya işlem seçeneklerinden birini seçip Windows defendere bir dışlama ekleyebiliriz.

Windows defender dışlama listesi

Eğer işiniz gereği Windows defendere sürekli dışlama ekleyip bunları kaldırmak durumundaysanız üstte anlatılan yol bir süre sonra işkenceye dönüşecektir bu sebeple sordum ekibi olarak sizler için "Defender Exclusion Tool" yazılımını kodladık. Yazılım üstte anlatılan adımları basite indirgemiştir.

Sürükle bırak yöntemi ile Windows defendere dışlama ekleyin

Portable ve ücretsiz bir uygulama olan Defender Exclusion Tool Yazılımını sayfa sonundaki linkten indirip zipten çıkartın, ardından Windows defendere bir dışlama ekleyecekseniz bunu iki farklı şekilde yapabilirsiniz.

Dışlamak istediğiniz dosya veya klasörü yazılım arayüzüne sürükleyip bırakmanız yeterlidir , artık o yazılım Windows defender tarafından taranmayacaktır.

Sürükle bırak ile defendere dışlama ekle

Sağtuştan Windows defendere dışlama ekleyin

Yazılım üst menüsünde bulunan Seçenekler - Sağ tuş menüsüne ekle - Dosya/Klasör Sağ Tuş Menüsüne Ekle seçeneğini kullanarak sağ tuşumuza Dosya ve Klasörler için ayrı ayrı birer dışlama ekleme özelliği ilave edebiliriz.

Sağ tuş ile defendere dışlama ekle

Sonrasında herhangi bir dosya veya klasöre sağ tıkladığımızda açılan menüden Defender Dışlama seçenekleri kısmını seçip, Dışlama listesine bir dosya veya klasör ekleyebilirsiniz, ilgili dosya veya klasör otomatik olarak windows defender dışlama listesine eklenecektir.

Sağ tuş ile dışlama ekle

Dışlamayı kolayca kaldırmak için aşağıdaki seçeneklerimiz mevcuttur ;

a) Arayüzdeki dışlamayı seçip üst menüden Eksi simgesine tıklayalım böylece dışlama silinecektir
b) Yazılım arayüzündeki dışlamayı Sağ tıklayıp Seçilenleri Sil diyerek dışlamayı kaldırabilirz
c) İlgili dosyayı sağ tıklayıp Defender dışlama Seçenekleri - Dışlama listesinden Sil diyebilirsiniz.

Tüm dışlamaları ekledikten sonra ilgili ayarları üst menüde yeralan Listeyi Dışa aktar butonu ile (Yeşil ok simgesi) kaydedebilirsiniz. İlerde mesela format attıktan sonra Dışardan liste Al butonu ile (Kırmızı Ok simgesi) tüm ayarlarınızı bir tıkla geri getirebilirsiniz.

Defender exclusion tool ile içe dışa aktar

Yazılım portable olup kurulum gerektirmez , windows defendere dışlama eklemeyi en kolay şekilde gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.

- Bir tıkla Windows defenderi devre dışı bırakın Burada

- Defender Zamanlanmış Tarama Türünü Değiştirelim Burada

- Windows defender sürümü nasıl bulunur Burada

- Windows Defender Koruma geçmişi nasıl temizlenir Burada

- Windows 10 da klasik defender arayüzü nasıl açılır Burada

- Windows Defenderin sildiği dosyayı geri getirelim Burada

- Windows 10 da defender ayarları kısayolu oluşturalım Burada

- Windows 10 sağ tuşa windows defender ekleyelim Burada

- Windows defender nasıl kapatılır Burada

- Windows Defenderin işlemci kullanım yüzdesini ayarlayın Burada

22 Nisan 2018 Tarihli başlık güncellendi


20 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Burak
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Recep
  5. Avatar for ugurburak
  6. Avatar for Velociraptor
  7. Avatar for Süleyman
  8. Avatar for ibrammm

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha