Bir tıkla Bluetooth sürümünüzü bulun


Bir tıkla bluetooth sürümünü bul
Bluetooth kullanmayan varmıdır merak ediyorum , Bluetooth'un arkasındaki teknoloji, son 20 yılda önemli ölçüde gelişti ve şuanda akıllı telefonlar, kulaklıklar, hoparlörler, akıllı saatler, bilgisayarlar


ve hemen hemen tüm elektronik cihazlarımızda bulunuyor. Siz veya tanıdığınız biri muhtemelen müzik dinlemek için Bluetooth özellikli bir cihazdan faydalanmıştır, bazen evde kaybettiğiniz bir telefonu bulmak için veya Fitness programınızı izlemek için yada kablosuz fare veya Klavyenizde belkide bluetooth teknolojisi olduğunu bile bilmeden kullanmışsınızdır.

Bluetooth gelişim grafiği

Windows 10 ile Bluetooth un önemi biraz daha arttı hatta belirli özelliklerini kullanabilmek için Bluetooth un 4.0 veya üstü bir sürüm kullanıyor olmak gerekiyor yoksa yakın paylaşım gibi bazı özelliklerden faydalanamıyoruz. Peki ama neden 4.0 ve üstü ? Bluetooth 4.0 - Bluetooth Smart olarak da adlandırılan - çoğunlukla akıllı cihaz gibi cihazlara veri aktarırken, güç tasarrufu yapması için tasarlanmıştır bu sayede cihazların pil ömrünü uzatmada önemli bir adım atılmıştır. Bluetooth düşük enerjili (4.0 veya üstü) cihazlardaki piller, klasik Bluetooth benzerlerinden birkaç kat daha uzun süre dayanır.

Bluetooth Version finder

Bluetooth sürümünüzü bir tıkla bulan Yazılım Ücretsiz ve Portabledir , kullanmak için yazının sonundaki linkten Programı indirelim zipten çıkartıp çalıştıralım karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir

Bluetooth version finder arayüz

Eğer cihazınızda Bluetooth yoksa veya sürücüsünü kaldırdınızsa aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşırsınız.

bluetooth version finder bluetooth yok

Eğer yazılımı komut istemi ile kullanmak isterseniz ; komut istemini Bluetooth version finder uygulamasının bulunduğu klasörde açıp btVersion_x64.exe /? komutunu uygulayın, karşınıza aşağıdaki gibi kullanabileceğiniz komutlar listesi gelecektir.

bluetooth version finder bluetooth yok

Yazılım sadece Windows 11 ve 10 da çalışmaktadır diğer işletim sistemlerini kullanan arkadaşların aşağıdaki normal yoldan Bluetooth sürümü nasıl bulunur başlığında anlatılan adımları uygulamaları gerekir.

Bluetooth sürümü normal yoldan nasıl bulunur

Nedendir bilinmez Bluetooth sürümünü bulmak için pek bir kolaylık sağlanmamıştır önceki başlıklarımızdan birtanesinde hiçbir program kullanmadan Bluetooth sürümü nasıl bulunur açıklamaya çalışmıştık Burada tekrar kısaca hatırlarsak :

1. Aygıt yöneticisine gidelim

2. Bluetooth sürücümüzü aşağıya doğru açalım

3. Burada Intel veya Bluetooth markamızın yeraldığı sürücüyü sağ tıklayalım ve özellikler diyelim

4. Açılan ekranda gelişmiş sekmesine gidelim

5. Burada yeralan LMP versiyonunu bulalım , ardından bir LMP tablosu bulup LMP versiyonunu bizdeki numara ile karşılaştıralım ve Bluetooth version numaramızı bulmuş olalım

Görüldüğü üzere En profesyonel bilgisayar kullanıcısı bile LMp tablosu olmadan kullandığı Bluetooth sürümünü bulamayacaktır , helede telefondan, birine üstte yazılanları anlatmak neredeyse imkansızdır işte tüm bu sebeplerle bir tıkla bluetooth sürümünü bulan Bluetooth Version finder isimli yazılım kodladık aşağıdaki linkten edinebilirsiniz.


Lisans: Freeware/Ücretsiz
Yayımcı: Sordum.org
Boyut: 816 KB
Sistem: Windows 10

- Android telefonda Bluetooth ismini değiştirelim Burada

- Telefonun Bluetooth sürümü nasıl bulunur Burada

- Telefondan bluetooth ile bilgisayara resim yollanmıyor Burada

- Kazara silinen Bluetooth simgesini geri getirelim Burada

- Bluetooth menüsünde dosya gönder - al menüleri eksik Burada

- Bluetooth sürümü nasıl bulunur Burada

24 Mayıs 2021 Tarihli başlık güncellendi


11 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for b
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Kemal
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Hasan
  7. Avatar for Murathan S.
  8. Avatar for shampuan
  9. Avatar for shampuan
  10. Avatar for Velociraptor
  11. Avatar for Orhan Doğrular

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha