Görev çubuğuna sabitlenen öğeleri yedekleyin


Görev çubuğuna sabitlenen öğeleri yedekleyin
Görev Çubuğu, Windows'ta en çok kullanılan bileşenlerden biridir. Favori uygulamalarınızı görev çubuğuna sabitleme özelliği ilk olarak windows 7 ile birlikte tanıtıldı , birçok kullanıcı en çok kullandığı


uygulamaları , özel ayrıcalıklara sahip kısayolları ve otomatik görevleri görev çubuğuna sabitlemeyi tercih etmektedir çünkü başlat menüsünden çok daha pratiktir. Windows 10'da, görev çubuğu Modern uygulamaları sabitlemeye de izin verir. Yeni bir Windows kurduğunuzda (Format) veya yeni bir bilgisayara Windows 10'u yükledikten sonra, uygulamalarınızı tek tek tekrar sabitlemeniz gerekebilir. Elbette zahmetli bir işlem olmasa bile dilerseniz önceden sabitlenmiş tüm uygulamalarınızı aynı anda geri yükleyebilirsiniz.

Görev çubuğuna sabitlenmiş öğeler nasıl yedeklenir

Sabitlenmiş uygulamalarınızı yedeklemek ve geri yüklemek için yapmanız gerekenler :

1. Sabitlenmiş uygulamaların * .LNK (kısayol) dosyalarının yedeği aşağıdaki konumda bulunur bu nedenle aşağıdaki kodu Çalıştır penceresinden uyguladığınızda açılacak olan "TaskBar" isimli klasörün yedeğini güvenli bir yere alın.

%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar

Ben üstteki kod ile ulaştığım aşağıdaki işaretli klasörü harici HDD te açtığım bir yedek klasörünün içerisine kopyaladım.

Görev çubuğu sabitlenmiş öğe klasörü

2. Görev çubuğuna Sabitlenmiş uygulamaların ayarlarının bulunduğu registry yedeğini almanız gerekir bunun için ise aşağıdaki registry anahtarını yedeklemeniz yeterlidir.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband

Mesela ben "Taskband" isimli anahtara ulaşıp sağ tıklayıp "ver" diyerek ilk maddede aldığım yedeğin yanına bu registry yedeğini de aldım.

Registrydeki görev çubuğu ayarları

Elbette bu üsttekileri bir tıkla gerçekleştirmek için sayfa sonunda sizler için kodladığımız hazır Vbscripti de kullanabilirsiniz. Gorev_cubugu_yedeke.vbe Scripti çalıştırdığınızda 2 -3 sn içerisinde masaüstünüze "Taskbar_backup" isminde bir klasör ve içerisinde de Üstteki maddelerde anlatılanları yedekleyecektir.

VBS ile görev çubuğu ayarlarını yedekle

Bu klasörün içerisinde oluşturulmuş olan Restore.vbs scriptini çalıştırdığınızda hem registry hemde Klasör yedeği geri yükleneceğinden Yeni kurduğunuz sistemde veya Formattan sonra Görev çubuğuna sabitlediğiniz tüm kısayollar geri yüklenmiş olacaktır.

Görev çubuğu ayarlarını geri yükle

Böylece tek tek yeniden Program veya scriptlerinizi görev çubuğuna sabitlemekten (Eklemekten) kurtulmuş olacaksınız. Üstte iki yöntem verilmiş olup (Elle (Manuel) veya otomatik Vbscript) bunlardan istediğiniz herhangi biri ile yedeğinizi güvenli şekilde oluşturup daha sonra zamanı geldiğinde kolayca geri yükleyebilirsiniz.

- Windows 10 Görev çubuğu otomatik gizlensin Burada

- Windows Görev çubuğu ikonları ortada dursun Burada

- Windows görev çubuğu ikonları gizlenmesin Burada

- Görev çubuğu simgelerinde öngörünüm yok Burada

- Görev çubuğundaki dil simgesi kayboldu Burada

- Windows 10 görev çubuğu tamamen şeffaf olsun Burada

- Görev çubuğu ayarlarını değiştiremesinler Burada

- Görev çubuğuna sağ tıklamayı yasaklayın Burada

- Windows 10 Görev Çubuğuna Yönetici Komut İstemi Burada

- Windows saati kayboldu Burada

- Windows 10 Arama kutusu kayboldu Burada

- Ses Simgesi Kayboldu sorununu çözelim Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Emre

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha