Google chrome deki Tüm yer işaretleri klasörünü silin


Tüm yer işaretleri klasörünü sil
Google chrome kullanıcısı iseniz aniden yer işaretleri çubuğunun en sağ tarafında Tüm yer işaretleri isminde tuhaf bir klasör belirmiş olabilir, buraya kadar herşey normal lakin bu klasör hiçbir şekilde silinmiyor


veya gizlenemiyor. Googlede arama yaparsanız eski sürümlerde de aynı veya benzer isimde yer işaretleri klasörünün ortaya çıktığını görürsünüz bunlardan bir kısmı Googlenin bir hatası (BUG) bir kısmı ise kullanıcı hatasından meydan gelmektedir. Son sürümde bende ve daha birçok kişide aniden ortaya çıkan bu klasör sizi de rahatsız ettiyse aşağıdaki adımları izleyerek ilgili klasörü görünmez hale getirebilirsiniz.

Google chrome tüm yer işaretleri

Chrome tarayıcısında Tüm yer işaretleri klasörünü gizleyin

Google chrome nin son sürümünde ortaya çıkan "Tüm yer işaretleri" klasörü deneysel bir özelliğin Google tarafından test edilmesi neticesi ortaya çıkmıştır. benzeri durumlar arasıra yaşandığından ilk başta ben bir Bug (Hata) olduğunu düşündüm çünkü geçmişte böyle hataların fixlendiğine dair kayıtlar var. Gel gelelim güncelleme ile birlikte herkeste varsayılan olarak aktif edilmesi hoş olmamış, Yer işaretleri çubuğunda boşuna yer kaplayan bu klasörü görünmez yapmak iki aşamalı bir süreçtir.

1. Google chrome adres satırına aşağıdaki kodu yapıştırıp Enter tuşuna basın.

chrome://flags

2. Yeni açılan penceredeki arama boşluğuna aşağıdaki kodu yapıştırın.

#power-bookmarks-side-panel

Böylece O klasörü devre dışı bırakabileceğiniz Deneysel özelliği bulmuş olacaksınız. Artık tek yapmanız gereken şey Default olan değeri Disabled yapıp Relaunch butonu ile Google chrome yi yeniden başlatmaktır.

Chrome Power bookmarks

Sonrasında ilgili klasör kaybolacak ve sizi rahatsız etmeyecektir. Eğer Tüm yer işaretleri klasörü kaybolmadıysa üzerine farenizle tıklayıp içinde herhangi bir yer işareti olup olmadığını kontrol edin varsa sağ tıklayıp silin , bende bir adet vardı ve silince klasör otomatik olarak kayboldu.

Aniden beliren bu klasör farklı kullanıcılarda farklı tavırlar sergilemiş olup , kimi kullanıcılarda içi boş şekilde oluşmuş , kimisinde tüm favoriler buraya taşınmış , kimisinde ise favorileri onlarca kez çoğaltmıştır. Google ve Microsoftun başına Hintliler geldikten sonra başlayan , birşeyi test etme zahmetine girmeden kullanıcıda deney yapma saçmalığı son sürat devam etmektedir, bakalım daha ne ilginçlikler göreceğiz.

- Google chrome de Okuma modu nasıl aktif edilir Burada

- Google chrome de Bellek tasarrufunu etkinleştir Burada

- Google chrome güncellemesi nasıl engellenir Burada


10 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Serdar
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for L. KESKİNKILINÇ
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Mustafa Nuri DEMİRAĞ
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Yaşar
  9. Avatar for Velociraptor
  10. Avatar for Sema

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha