Donanımı güvenle kaldır yok


Donanımı güvenle kaldır yok
Herhangi bir USB belleği , Harici HDD i veya tak çıkar aygıtını bilgisayarınıza taktığınızda sağ alt köşede "Donanımı Güvenle kaldır ve Medyayı Çıkar" ikonu belirecektir. Bu ikona farenin sağ veya

sol tuşu ile tıkladığınızda ise Tak çıkar aygıtının ismi ve sonrasında güvenle çıkar ibaresi bulunur buna tıklandığında o aygıt artık güvenle çekip USB portundan veya Bir SD kart ise Yuvasından çıkartılabilir.

Donanımı güvenli kaldır ikonu

Gel gelelim bazen bu ikon kaybolur ve ne yaparsak yapalım bir türlü geri gelmez , birçoğunuz bu durumda aygıtı çekerek çıkartma yolunu tercih edebilir fakat eğer harici bir diskiniz var ve içindeki veriler çok çok önemliyse çekerek çıkartma yolunu çok fazla kullanmamanızı öneririm. Kaldırma ilkesi ayarlarında Hızlı kaldırma (Varsayılan) ayarlı olsa bile çevremdeki birkaç kişinin başına geldiğinden biliyorum , verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Donanımı Güvenle kaldır kayboldu

Eğer Donanımı güvenle kaldır ikonu kaybolduysa masaüstüne bir kısayolunu oluşturabilir ve buna klavye kısayolu atayabilirsiniz. bunun için neler yapılması gerektiğini aşağıdaki adımlarda açıklamaya çalıştık.

1. Masaüstüne sağ tıklayıp Yeni - Kısayol deyin ve açılan boşluğa aşağıdaki kodu yapıştırın

%WINDIR%\system32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll

2. Ardından ileri butonuna tıklayıp yeni gelen pencerede bu kısayola bir isim verin Mesela "Güvenli Çıkar" ve son butonuna tıklayıp masaüstüne kısayolu oluşturun.

Donanımı güvenli kaldır kısayolu penceresi

Ardından oluşan kısayolun ikonunu değiştirmek için Sağ tıklayıp - Özellikler - Simge değiştir butonuna tıklayıp , Bu dosyada simge arayın boşluğuna aşağıdaki kodu girin

%windir%\system32\hotplug.dll

Tamam butonuna tıkladığınızda Güvenli çıkar ikonu belirecektir

Güvenli çıkar ikonu oluşturalım

Bu ikonu seçip tekrar Tamam derseniz masaüstünüzde güvenli kaldır kısayolu oluşacak ve buraya tıkladığınızda da Donanımı güvenli kaldır penceresi karşınıza gelecektir.Buradan durdurmak istediğiniz tak çıkar aygıtını seçip işlem yapabilirsiniz.

Donanımı Güvenle kaldır Penceresi

Donanımı Güvenle kaldıra klavye kısayolu

Üstte anlatıldığı gibi Donanımı Güvenle kaldır kısayolunu masaüstünüze oluşturduktan sonra bu kısayola sağ tıklayıp Özellikler deyin ve Farenizin ucu ile Kısayol tuşu kısmına tıklayın ardından bir klavye kısayolu belirleyin , böylece boşlukta belirecek olan klavye kısayoluna tıkladığınızda anında Donanımı güvenle kaldır Penceresi karşınıza gelecektir.

Donanımı güvenle kaldır klavye kısayolu

Elbette bukadar uğraşmak yerine sizler için kodladığımız scripti sayfa sonundaki linkten indirip bir tıkla masaüstünüze bu ikonun oluşmasını sağlayabilirsiniz. Script ile oluşturacağınız ikonun iyi tarafı Ctrl + Alt + A klavye kısayolunu kullandığınızda otomatik olarak Güvenli çıkar penceresini karşınıza getirmesidir.

Vbs ile güvenli çıkar kısayolu

Üstteki yöntem ve script Windows 10 , Windows 8.1 , Windows 8 , Windows xp ve Vistada sorunsuz çalışmaktadır.

- USB aygıtı kullanılıyor sorununa kesin çözüm Burada

- Donanımı güvenle kaldır nekadar gerekli Burada

- USB yığın depolama aygıtı kullanılıyor sorunu Burada

- Windows 10 da Rastgele donanım adresi kullanma Burada

- Windows 10 da Programsız donanım bilgisi Burada

- Donanım bileşenlerinin seri numaralarını bulalım Burada

- Vbs ile donanım ve sistem özelliklerini bulun Burada

- İşlemcimizin sanallaştırma özelliği açıkmı Burada

- Aygıt Yöneticisi Hata Kodları ve Çözümleri Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Kaan Durmuş

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha