Cmd komut çıktısı panoya kopyalansın


Cmd komut çıktısı panoya kopyalansın
Bazen Cmd (komut istemi) ekranında verdiğimiz bir komutun sonucunu not defteri veya benzeri bir yere yapıştırmak zorunda olabiliyoruz , aynı komutu bir .bat ile verip çıktı şeklinde alma opsiyonumuzda

olmayabiliyor işte bu gibi durumlarda Clip komutu yardımımıza koşuyor , Clip  herhangi bir komutun  sonunda kullanılır. Komutun sonucu olan çıktıyı sağ tuş hafızasına (Panoya) otomatik olarak kaydediyor böylece bir notdefteri açıp içerisine farenin sağ tuşu ile tıklayıp yapıştır dediğimizde komut sonucunu (çıktıyı) görebiliyoruz aynı işlemi elbetteki klavye tuşlarından Ctrl + V tuşları ile de yapabiliyoruz , örneğin cmd ekranını açalım ve aşağıdaki komutu verelim:

ipconfig /all | clip

hiçbirşey olmamış gibi bir sonraki satıra geçecektir

Komut çıktısı sağ tuşa kopyalansın

Şimdi herhangi bir notdefteri sayfasına sağ tıklayıp buraya yapıştır diyelim yada klavyedeki Ctrl + V tuşlarına basalım işte sonuç:

clip komutu çıktısı

Panoya komutla birşey kopyalamanın olumsuz tarafı, Panoya yeni birşey kopyalandığında eskisinin silinebilmesidir bu nedenle aynı komutu herhangi bir dizinimize bir .Txt dosyası şeklinde çıktı olarak almak istersek busefer komutu aşağıdaki şekilde düzenlememiz gerekecektir.

ipconfig /all > D:\cikti.txt

Komutun sonucunun "D:\" dizinime yazdırılmasını istediğim için D harfini kullandım sizler dilediğiniz başka bir harf kullanabilirsiniz. Komutta "ipconfig /all" ın çıktısını D dizinimize "cikti.txt" şeklinde al demiş oluyoruz , ilk komuttan tek farkı panoya kopyalamak yerine direkt bizim belirlediğimiz dizine bizim belirlediğimiz bir isim ve uzantıyla çıktıyı vermesidir.

Komut ile dizine çıktı alın

Bu son komutta ile alınan çıktıda nedense bazı türkçe karakter bozulmaları oluşabiliyor (3-4 karakterde) pekte önemli değil ama Clip komutu daha düzgün bir çıktı vermektedir. Clip.exe komut dosyası, Windows Vista ve Windows'un daha yeni sürümlerinde standart olarak gelir. Bilgisayarınızda clip.exe olup olmadığını ve özelliklerini görmek için görmek için cmd den "clip /?" komutunu vermeniz gerekir.

- Komut istemi rengini ve saydamlığını değiştirelim Burada

- Windows 10 da Sağ tuşa yönetici Komut istemi Burada

- Komut istemi ekranındaki yazılar nasıl kopyalanır Burada

- Dosya veya Klasör yolunu komut istemine (Cmd) aktaralım Burada

- Komut istemi (cmd) ile DNS değiştirin Burada

- Komut istemi (Cmd) kullanımını yasaklayalım Burada

- Komut istemi varsayılan boyutu nasıl değiştirilir Burada

- Windows 10 Görev Çubuğuna Yönetici Komut İstemi Burada

- Klavye kısayolu ile komut istemini şeffaf yapalım Burada

8 Ağustos 2016 tarihli başlık güncellendi


8 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Ömer
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Mustafa
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Uğur
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Ferhat

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha