Sürücü harfini değiştirmede en kolay yöntem


Sürücü harfi değiştirme yazılımı
Sürücü harf değişikliği zor değil gel gelelim acemi kullanıcılar için zahmetli olabiliyor , ilaveten bazı durumlarda her nedense sürücü harfi değişmemek için inat eder , işte sürücü harf değişikliğini

kolaylaştırmak ve aynı zamanda bu süreçte yapılması muhtemel hataların önüne geçmek için Drive Letter Changer isimli yazılımını kullanabilirsiniz,Yazılım Portable ve Freeware dir , Gelelim kullanımına :

Drive letter changer arayüzü

Basit bir arayüze sahip yazılım çalıştırıldığında mevcut sürücüler görüntülenecektir , bunlar üzerinde işlem yapmak için birinin üzerine tıklayalım ve sağ tuş menüsünü yada üst kısımda yeralan Görev menüsünü kullanalım (her iki menü de aynı işi yapar) Seçtiğimiz sürücü harfi kullanılıyor olsa bile değişiklik gerçekleşecektir.

Drive letter changer ile harf değiştir

yazılım sürücü değişikliği yanında bir sürücüyü ntfs dosya sistemi olan yerel bir sürücüdeki klasöre bağlamamıza da imkan veriyor , peki bunu neden yapmak isteyelim ? en basitinden Bu yöntem sürücüye istediğimiz konumdan ulaşmamıza olanak sağlar. İlgili sürücünün harfi silinirse sürücüye bilgisayarımdan ulaşılamaz lakin sürücünün bağlı olduğu klasörden ulaşılabilir. Bazıları için kısayol güvenlik sağlayabilir.
Misal benim D sürücüme diğer kullanıcıların erişmemesini istiyorum. ilgili sürücünün bilgisayarımdaki D: harfini siler ve ilgili sürücüye ait masaüstümde bir klasöre bağlayabilirim. Bu sayede diğer kullanıcılar ilgili sürücüye ulaşamayacaktır . Örnek olarak ben Parmak belleğimi masaüstündeki sordum isimli bir klasöre bağladım (aşağıdaki resim)

dchanger sürücüyü klasöre bağla

Görev menüsünden sürücü harfi değişikliği yanında , sürücü harfini kaldırabilir , Volum (birim) adını kopyalayabilir ve sürücü özelliklerini görebilirim . Araçlar menüsünden ise Disk yönetimini açabilir , Eski bağlantı verilerini silebilir (Registry de tutulan ve Bilgisayara bağlanmış olan disklerin kaydı) Mountvol konsolundan , birim adı için kullanılabilir değerleri görebilirim (Aşağıdaki resim)

Driver Letter changer Mountvoll

Eğer yazlımı Komut istemi dediğimiz Cmd komutları ile kullanmak isterseniz Bu desteği de mevcuttur. KUllanabileceğiniz parametreleri görmek için Cmd yi Driver Letter changer klasöründe açıp dchanger.exe /? komutunu vermeniz gerekir.

dchanger cmd parametreleri

Yazılımın kullanımı ile ilgili aşağıdaki video da faydalı olacaktır.


Lisans: Freeware/Ücretsiz
Yayımcı: Sordum.org
Boyut: 972 KB x86 - 724 KB x64
Sistem: Windows 10 , Windows 8.1 , Windows 7 , Vista

- Sürücü güncellemesini geri almak Burada

- Ücretsiz sürücü yedekleme programı Double Driver Burada

- Windowsta sürücü imzası zorlamasını kapatalım Burada

- Bir komutla sürücü (driver) yedeklemek Burada

- Aygıt sürücüsünün kurulum tarihini bulalım Burada

- Donanım sürücüleri otomatik olarak güncellenmesin Burada

- Vbs ile donanım ve sistem özelliklerini bulun Burada


14 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for L.KESKİNKILINÇ

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha