Windows 10 temiz kurulumunda eski aktivasyonu muhafaza etme


Windows 10 temiz kurulumunda eski aktivasyonu muhafa etme
Eski Windowsumuzdaki aktivasyonu muhafaza edebilmek için , yükseltme sürümü yapmamız gerekir (microsoftun kuralı) , bu nedenle önceki yazılarımızdan birinde Windows 10 u yükselttikten sonra


nasıl temiz kurulum yapılacağını açıklamaya çalışmıştık Burada , bu yöntemde ; eski windowsumuzun (Windows 7 , Windows 8 veya Windows 8.1) üzerine Windows 10 kurup yükseltme yapıyorduk Burada ve bu şekilde eski yasal windowsumuzun aktivasyonunun devamını sağlıyorduk , gel gelelim bazı kullanıcılar çeşitli sebeplerle temiz kurulum yapmak isteyebilirler , işte bu gibi durumlarda Microsoft hesabı olmayan kullanıcılar mecburen eski sistemi yeniden kurup üzerine windows 10 kurmak gibi zahmtli bir yol izliyorlardı. Eğer microsfotun talimatlarını izlersek Yükseltmeden önce eski sistemin kurulu olması gerektiği bilgisine ulaşırız buda neden bu zahmetli yolun izlendiğini açıklamaktadır .

Windows 10 temiz kurup yükseltmişiz gibi eski aktivasyonumuzu muhafaza edelim

Bir Reddit kullanıcısı (justmoa) tüm bu zahemtli yola gerek bırakmayan çok daha pratik bir yol keşfetti , buna göre Windows 10 temiz kurup yükseltmişiz gibi eski aktivasyonumuzu muhafaza edebiliyoruz gelelim nasılına :

Öncelikle ne olur ne olmaz diye eski sistem yedeğimizi alalım ki bir sıkıntı olursa geri yükleyebilelim (sorun çıkma olasılığı Milyonda bir)

1. İşlemi aktivasyonunu Windows 10 için kullanacağımız Windows üzerinde yapıyoruz (Windows 10 üzerinde değil) bunun için Windows 10 kurulum medyasına ihtiyacımız var bu bir Windows 10 DVD veya ISO dosyası olabilir veya Microsoft aracını kullanarak direkt Microsofttan indirilen Windows 10 u ISO şeklinde saklyabilirsiniz (Üstteki ikinci linkte anlatıldı)

2. Eski işletim sistemimizin mimarisi ve türü neyse ona uygun Windows 10 kurulum medyasına sahip oluduğumuzdan emin olalım , mesela bende Windows 7 ultimate x64 kurulu ise windows 10 kurulum medyam Windows 10 pro x64 olmalıdır ki aktivasyonda sorun çıkmasın

3. Bende Windos 10 ISO su var ona göre anlatıma devam edeceğim fakat aynı durum Kurulum DVD si olanlar içinde geçerlidir , ISO yuı mount edelim veya DVD mişzdeki aşağıdaki klasöre gidelim

E:\sources

ve burada yeralan "gatherosstate.exe" dosyasını masaüstüne çıkartalım. (Kopyalayıp yapıştıralım) , ben ISO dosyasını Mount etmek için Buradaki yazılımı kullandım

Wîndows 10 sources klasörü

4. gatherosstate.exe yi çift tıklayıp çalıştıralım , masaüstümüzde "GenuineTicket.xml" diye bir dosya oluşacaktır , bunu bir usb belleğe veya emin bir yere kopyalayalım (yani yedekleyelim)

Windows 10 için geniune ticket

5. Temiz bir Windos 10 kurulumu yapalım fakat kurulum sırasında kesinlikle herhangi bir ürün anahtarı girmeyelim (bu kısmı önemli)

6. Yeni kurulu Windows 10 muzda gizli dosya veklasörleri göster diyelim , Ben bu işi kolayca yapmak için EC menu yazılımını kullanıyorum (portable freeware) siz klasik yolu da tekip edebilirsiniz , ardından aşağıdaki klasörü açalım (klasör gizlidir)

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket

ve "GenuineTicket.xml" yi bunun içerisine kopyalayalım , işlem bukadar bilgisyarı yeniden başlattığımızda Windows 10 umuzun ful aktive olduğuna şahit olacağız , Bu yöntem eski yasal sistemlerinin üzerine Windows 10 yükseltmesi yapma zahmetine katlanmak istemeyenlerin izleyeceği kestirme bir yöntem olup çoklu yüklemelerde zaman kazandırmaktadır.


5 Yorum Var
  1. Avatar for cemil
  2. Avatar for Velociraptor
  3. Avatar for Altug
  4. Avatar for Velociraptor
  5. Avatar for Herkül

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha