DNS server adresi sürekli değişiyor


DNS lock ile DNS değişimini engelleyin
Avrupa ve Amerikanın bazı internet servis sağlayıcıları kendi atadıkları Dns ler dışında DNS kullanılmasını pek istemezler ve kullanıcı Dns adresini değiştirse bile bir süre sonra kendi kendine otomatik olarak

bu servis sağlayıcının sunduğu DNS adresine otomatik olarak geri döner. Elbette DNS lerin değişmesi farklı sebeplerle de olabilir bunlardan en bilineni bir zararlının sisteminize bulaşarak DNS adreslerinizi gizlice değiştirmesidir. Bir takipçimiz , Bazen tam internette gezinirken aniden internetinin kesildiğini ve sayfalara bağlanamadığını ağ simgesinde de sarı bir ünlem belirdiğini yazarak yardım istemişti. İşin garibi ; Router/modem i açıp kapatmak ta bir işe yaramıyormuş , modem ayarlarını kontrol ettiğinde herhangi bir anormallik görünmüyormuş fakat TCP IPv4 DNS server adresini kontrol ettiğinde birincil ve ikincil Dns ler olarak bilmediği bir ip nin atandığını görmüş ve DNS ayarını otomatiğe aldığında internet bağlantısı geri geliyormuş.

DNS değişiyor sorunu

İnternette kısa bir araştırma yaparsak bu sorunu yaşayan birçok kişi olduğunu görüyoruz bu sebeple çözüm olasılıklarını maddeler halinde vermek en mantıklı yaklaşım olacaktır:

1. Sisteminizde Virüs olmadığından emin olunuz bunun için Malwarebytes , Combofix veya herhangi bir Antivirüs ile sisteminizi taratınız virüs veya zararlı bulunursa bunu sildiğinizde sorunun çözülmesi gerek.

2. Eğer Sisteminizde herhangi bir zararlı yoksa Otomatik olarak Dns değiştiren bir yazılım kullanmadığınıza emin olunuz (mesela DynDNS updatörü , DNShelper , DNS Unlocker ...), bazen güvenlik yazılımlarından bazıları Dns değişimini kendince güvende tutmak için Bu kısma yazabilmektedirler lütfen kullandığınız güvenlik yazılımını kaldırıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol ediniz.

3. Üstteki resimdeki "Dns Sunucu Adresini otomatik olarak al" kısmını işaretleyip kullanmayı deneyin işe yaramıyorsa TCP/IP ayarlarınıız sıfırlamayı deneyiniz bunun için Komut istemini yönetici yetkilerinde çalıştırıp aşağıdaki komutlardan birini uygulayınız

netsh int ip reset c:\resetlog.txt
netsh int ip reset

Eğer Vista veya Xp gibi eski bir işletim sistemine sahipseniz Buradaki sayfadan faydalanabilirsiniz.

4. Sony nin bir ara uyguladığı sonradan hatalı olduğunu anlayıp kaldırdığı bileşenlerden birini veya benzerini kulanıyor olabilirsiniz lütfen Bilgisayar markanızın sunduğu bu tarz yazılım varsa kaldırın. Bazen ne yapsanız hiçbir çözüm işe yaramaz ve Dnsleriniz otomatik değişmeye devam eder bu gibi bir durumda çözüm olarak Dns Lock programını kullanabilirsiniz.

DNS lock yazılımı nedir nasıl kullanılır

DNS lock uygulaması ücretsiz olup DNS lerin sizin bilginiz dışında değişmesini engellemek için tasarlanmıştır. Sayfa sonundaki linkten indirip zipten çıkartın karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir.

Dns lock ile DNS değişimini engelleyin

Yazılım arayüzünde değişmesini istemediğiniz dns yi girerek veya aşağı açılır menüden seçerek belirleyin sonrasında "Install Service" butonunu kullanın , böylece arka planda Dns lerinizi gözlemleyen bir servis kurulacaktır (Hemen hemen hiç sistem kaynağı tüketmez) birkaç saniyede bir Dns leriniz gözlemleyip değişmesine mani olacaktır , eğer Dns korumasını kapatmak isterseniz "Uninstall Service" butonunu kullanmanız yeterlidir. Eğer uygulamayı birden çok bilgisayarda kullanmak istiyorsanız bu durumda Cmd parametre desteğinden faydalanabilirsiniz.

DNS lock cmd parametre desteği

Böylece bir script yardımı ile seri şekilde bilgisayarların DNS lerini korumaya alabilirsiniz.

- Windows 11 de Dns over Https nasıl etkinleştirilir Burada

- Dns önbelleği ile ziyaret edilen web sitelerini bulun Burada

- DnsJumper ile birkaç tıkla DNS değiştirin Burada

30 Ekim 2016 Tarihli başlık güncellendi


7 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for salih01
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Fatih
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Hakkı
  7. Avatar for Evissa

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha