Resimlerdeki Bulanıklığı kaldırmak


Resimlerdeki Bulanıklığı giderin
Artık cep telefonu olmayan kişi hemen hemen yok gibi, insanlar ilginç birşey gördükleri anda hemen ya fotoğraf veya video çekmeye başlıyorlar gel gelelim belkide birkaç saniyeliğine oluşan anı fotoğraflamak

için acele edildiğinden fotoğrafı çeken kişi cihazı sabit tutamayıp sarsıyor ve bundan dolayı fotoğraflar bulanık çıkabiliyor bu durum elbetteki hayal kırıklığı oluşturuyor çünkü yakaladığı o anı geri getiremeyecek. Eğer elinizde böyle bir fotoğraf varsa silmek yerine bulanıklığı gidermeyi deneyebilirsiniz. Aşağıdaki yazımızda bu iş için kullanabileceğiniz ücretsiz ve ücretli birkaç yazılım ve Online araçlardan birkaçını tanıtacağız.

Fotoğraftaki (Resimdeki) bulanıklık nasıl giderilir

Fotoğraftaki (Resimdeki) bulanıklığı gidermek için ne yapmalı sorgusunu arama motorlarına yazdığınızda karşınıza bir sürü ücretli yazılım gelecektir oysaki aynı işi yapan ücretsiz ve kaliteli yazılımlar mevcuttur , hatta bunların bazılarının Portable (kurulumsuz) olanları da sunuluyor hatta bulanıklık giderme işini Online araçlardan faydalanıp çok daha kolay şekilde halledebilirsiniz.

1. Paint.net ile Fotoğraftaki bulanıklığı düzeltin

Önceliği Paint.net e vermemizin sebebi Ücretsiz ve boyutunun diğer yazılımlardan daha küçük olmasıdır ilaveten Portable sürümü de bulunuyor. Github sitesi üzerinden Portable sürümünü indirin ve zipten çıkartın. Ardından Bulanıklığını giderip netleştirmek (keskinleştirmek) istediğiniz fotoğrafı Dosya menüsünü kullanarak açın

Paint.net ile resimdeki bulanıklığı giderin

Bir sonraki işlem olarak üst menüde  bulunan Efektler - Fotoğraf - keskinleştir kısmını seçerek resimdeki bulanıklığı giderin , istediğiniz sonucu elde edemediyseniz işlemi tekrarlayın.

2. Gimp ile Fotoğraftaki bulanıklığı giderin

Resmin bulanıklığını gidermek için kullanabileceğiniz diğer ücretsiz yazılım ise GIMP tir. Yazılımın ana sitesinde Portable sürümü sunulmasa bile portableapps sitesinden kurulumsuz sürümünü indirip kullanabilirsiniz. yazılımı çalıştırdıktan sonra düzeltme yapacağınız resmi File menüsü ile açın.

GIMP ile resim bulanıklığını gider

Sonrasında üst menüde bulunan Filters - Enhance - Sharpen (Unsharp Mask) kısmına tıklayın ve bulanıklığı giderin.

3. Photoshop ile Fotoğraftaki bulanıklığı giderin

Ücretli olan Photoshop bu alandaki hemen hemen en iyi yazılım diye bilinir, mesela çıkartılan dergilerin tamamına yakınındaki resimler Photoshopludur. Eğer Photoshop uygulamasına sahip iseniz resimdeki bulanıklığı gidermek için tek yapmanız gereken şey üst menüde yeralan Filter - Sharpen menüsünü kullanmaktır.

Photoshop ile resmin bulanıklığını giderin

Resmi çekerken eliniz titredi ise ; Shake reduction u kullanın , eğer sadece bulanıklık giderecekeseniz sharpen demeniz yeterlidir bu menüde keskinleştirme işlemi için Unsharp mask gibi farklıl araçlar da bulunmaktadır.

Online araçlarla resimdeki bulanıklığı giderin

Üstteki yöntemlerin hepsi yazılım kullanmayı gerektirir peki ama cep telefonunuzdan başka bir cihazınız yoksa ve yaptığınız binlerce fotoğraf çekiminden sadece bir veya ikisi bulanık ise yinede bilgisayar bulup yazılım mı kuracaksınız ? elbetteki hayır çünkü resim bulanıklığını gidermeniz için Online araçlar mevcut. Aşağıda sizler için seçtiğimiz web sayfaları var bunlar üyelik istemediği ve kullanımı son derece kolay olduğu için tercih edildiler.

Online resim bulanıklığı gider

Aşağıdaki web sayfalarının hepsi Resimlerdeki Bulanıklığı giderme işlemi yaptığından cep telefonunuz ile ziyaret edip resminizi birkaç tıklama ile düzeltebilirsiniz.

- ai.smartmine.net

- sharpen.imageonline.co

- pinetools.com

- tools.picsart.com

Tek tek test edip kendiniz için iyi olanını favorilerinize ekleyebilirsiniz.

29 Haziran 2010 Tarihli başlık güncellendi


7 Yorum Var
  1. Avatar for L.KESKİNKILINÇ
  2. Avatar for TRWE_2012
  3. Avatar for oVo
  4. Avatar for Velociraptor
  5. Avatar for L. KESKİNKILINÇ
  6. Avatar for Velociraptor
  7. Avatar for Nazlı

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha