Windows 10 da resim boyutu nasıl düşürülür


Windows 10 da resim boyutunu düşürmek
Windows 10 un modern resim görüntüleyicisi klasik fotoğraf görüntüleyicisinden çokd aha gelişmiş özelliklere sahip olmasına rağmen nedense bir türlü ısınamadığımdan kullanmıyorum, gel gelelim bazı özelliklerinden


faydalanmamakta olmaz , mesela herkesin cep telefonundan bilgisayarına aktardığı fotoğraflar vardır , bunlarda genellikle yüksek çözünürlükte fotoğraflar olmaktadır. bunlardan birkaçını email yolu ile birilerine yollamak isteyebilirsiniz , resimlerin çabuk görüntülenebilmeleri için boyutlarının düşürülmesi faydalı olacaktır. Herhangi bir ek yazılımkullanmadan Windows 10 da resim boyutunu düşürmek için varsayılan fotoğraf uygulaması olan Fotoğraflar uygulamasından faydalanabiliriz.

Windows 10 fotoğraflar uygulaması ile Resim boyutu düşürmek

1. Boyutunu düşürmek istediğimiz Fotoğrafa sağ tıklayalım ve Birlikte aç kısmından Fotoğraflar uygulamasını seçelim

Sağtuşta fotoğraflar

2. Resmimiz fotoğraflar uygulaması ile açıldıktan sonra sağ üst köşedeki Üç noktaya tıklayalım ve "yeniden Boyutlandır" kısmını seçelim karşımıza 3 adet seçenek gelecektir. bunlar :

Fotoğraflar uygulaması

S : Small (küçük) kelimesinin başharfidir ve 0,25 Mp lik boyutu temsil eder , buda resmin %80 civarı küçültüleceği anlamı taşır.
M : Medium (Orta) kelimesinin başharfidir 2 MP lik bir boyutu temsil eder buda orjinal resim %50 civarı küçültülecek demektir.
L : Large (Büyük) Kelimesinin başharfidir ve Orjinal resim yalnızca %30 civarı küçültüleceğini belirtir.
Ben elimdeki resmi S (Small) yapmak istediğimden bu seçeneği tıklıyorum ve nereye kaydedeceğimi seçiyorum

resmi Fotoğraflar uygulaması ile yeniden boyutlandırmak

Böylece masaüstümde Orjinal resmin %80 küçültülmüş bir kopyası oluşmuş oldu , Orjinal resim 1280 x 720 iken küçültülmüş olan resmin boyutu 666 x 375 oldu. Yeniden boyutlandırma seçenekleri orijinal görüntüye ve boyutlarına göre değişir , mesela fotoğraf çok küçükse, menüde yeniden boyutlandırma seçeneğini görmezsiniz. Bunun nedeni, resmin yeniden boyutlandırılmayacak kadar küçük olmasıdır. Fotoğraflar uygulamasının bu yeni özelliği faydalı olsa bile kullanıcıya istediği boyutu kullanabilme seçeneği sunulmamış olması kullanım alanını kısıtlayacaktır yinede herhangi bir ek uygulama kullanmadan Windows 10 daki mevcut Fotoğraflar uygulaması ile resim boyutunu düşürebilme özelliği sunulması birçok kullanıcı açısından fayda sağlayacaktır, Microsoft kullanıcı isteklerini gözönüne alırsa resim boyutunu düşürme seçeneğini geliştireceğini düşünüyorum. Bu konuda kullanımı kolay küçük boyutlu yazılımlar arıyorsanız aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

- Image resizer (Resimleri kolayca boyutlandırın) Burada

- Exif verisi nedir nasıl görüntülenir ve kaydedilir Burada

- Photoshopta Biyometrik Fotoğraf oluşturalım Burada

- Photoshopta bir resme kolayca çerçeve yapalım Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Vedat

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha