Win+X menüsünde Komut istemi olsun


Başlat sağ tuş menüsüne Komut istemi
Microsoftun kullanıcının alışık olduğu menüleri kasten değiştirdiğinden çokça bahsetmiştik , işte sol alt köşede yeralan Windows ikonuna sağ tıkladığımızda açılan faydalı özellikler arasında Komut istemini


göremediyseniz bilinki sorumlusu microsofttur. Tuhaf ve anlaşılmaz bir şekilde Powershell e kafayı takmış olan Microsoftun bu aracın kullanımını arttırmak için yaptığı son baskı Klavyemizdeki Window + X tuşlarına birlikte bastığımızda karşımıza çıkan menüde yeralan komut istemini kaldırıp yerine Powershell i sunması oldu , haklı olarak kullanıcılarımızdan biri bunu eski haline nasıl getiririm diye sorunca bu başlığı açmaya karar verdik. Aslında Microsoft Win+ X menüsündeki Komut istemi dediğimiz Cmd yi kaldırmadı ve istersek tekrar bu menüde Komut istemini aktif hale getirebiliyoruz işte nasılı.

Win x menüsünde Komut istemi

Başlat Sağ tuş menüsünde Powershell yerine Komut istemi (Cmd) olsun

Komut istemi dediğimiz Cmd yi çalıştırmanın birçok yöntemi olmasına rağmen en kolaylarından birtanesi Windows + X menüsünü kullanmaktır. Üstteki resimde varsayılan hali ve aşağıdaki ayardan sonraki menüleri görüyorsunuz.

1. Sol alt köşedeki Windows ikonuna tıklayalım ve açılan ekranda Ayarlar diyelim , karşımıza gelecek olan ekranda yeralan Kişiselleştirme kısmına tıklayalım

Kişiselleştirme menüsü

2. Ardından açılacak olan pencerede Görev çubuğu kısmına tıklayalım

Görev çubuğu

Açılan ekranda "Başlangıç düğmesine sağ tıkladığımda veya Windows tuşu + X e bastığımızda menüdeki komut istemini Windows Powershell ile değiştir" kısmının butonunu kapalı konuma getirelim.

Win X menüsüne powershell eklemek

Artık sol alt köşedeki windows ikonuna sağ tıkladığımızda veya Klavyemizdeki Windows + X tuş kombinasyonunu kullandığımızda açılan menüde Powershell değil Komut istemi girdisi yeralacaktır.Bana göre Microsoftun Powershell dayatması yanlış , çünkü powershell birçok açıdan Vbs kadar etkili değil ve hatta gerçek bir programlama diline vbs den çok daha uzak , birilerinin canı öyle istiyor diye Kullanıcı isteklerini hiçe saymak uzun dönemde Şirkete büyük zararlar getirecektir gel gelelim görünen o ki Microsoftun ortak olduğu kıyamet ambarı projesi ile insanları (Kullanıcıları) pekte önemsemediğinin kanıtıdır. uzun vadede dünya nüfusunu azaltmak (GDO ve içme suyuna kattıkları kanserojen maddeler) ve insanlara Chip takmak gibi suç içeren projeler peşinde koşan büyük şirketlere karşı ilerde topyekün bir mücadele başlatılması olasılığı oldukça yüksektir.

Bir tıkla Başlat sağ tuş menüsüne Komut istemi (Cmd) ekleyin

Sizler için kodladığımız Vbscripti ile bir tıkla Windows + X menüsündeki girdiyi Powershell veya Komut istemi haline getirebilirsiniz , bunun için sayfa sonundan indireceğiniz scripti zipten çıkartıp çalıştırmanız yeterlidir duruma göre size aşağıdaki uyarılardan birini gösterecek ve Dosya gezginini yeniden başlatacaktır.

Vbs ile windows x menüsüne cmd eklemek

Eğer Windows + X menüsünü eski haline geri döndürmek istiyorsanız scripti birkez daha çalıştırmnanız yeterlidir.

- Windows 10 da Sağ tuşa denetim masası ekleyelim Burada

- Windows 10 sağ tuş menüsüne Program ekle kaldır Burada

- Windows 10 da sağ tuşa Sahipliği göster ekleyelim Burada

- Windows 10 sağ tuşa windows defender ekleyelim Burada

- Sağ tuşa Yolu kopyala ekleyelim Burada

- Başlat menüsü ayarlarını varsayılana sıfırlayalım Burada

- Windows 10 Başlat menüsünü yeniden başlatın Burada

- Portable yazılımları Windows 10 başlat menüsüne ekleyin Burada

- Başlat menüsü kutucuklarının yerleri değiştirilemesin Burada

- Open Shell ile windows 10 a klasik başlangıç menüsü Burada

- Başlat menüsünde toplam kaç uygulama var Burada

9 Ağustos 2018 Tarihli başlık güncellendi


14 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for L.KESKİNKILINÇ

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha