Toplu dosya engeli kaldırma yazılımı


Toplu dosya engeli kaldırma yazılımı
Geçenlerde Birden fazla dosya engelini kaldıralım isminde bir başlık açmış ve internetten indirdiğimiz dosyaların bazılarını sağ tıklayıp özellikler dediğimizde karşımıza çıkan Engellemeyi kaldır özelliğini


dosyalara toplu halde komutlarla nasıl uygularız açıklamaya çalışmıştık, bu başlığımıza yazan bir kullanıcımız işlemleri uzun ve karışık bulmuştu bizlerde bu işlemleri yazılım haline getirebileceğimizden bahsetmiştik , yazılımı hazırladığımız için bu başlıkta sizlere tanıtacağız. Engellemeyi kaldır özelliği ile microsoft , bilgisayarımızı internet üzerinden veya diğer bilgisayarlardan gelen dosyalardan korumaktadır.

Engellemeyi kaldır

Fakat işi yazılım indirip denemek olan bir kişinin günde yaklaşık 50 yazılım indirdiğini göz önüne alırsak bu dosyaları tek tek sağ tıklayıp engellemeyi kaldır demek yerine topluca tüm dosyaların engelini kaldırması çok daha fazla işine yarayacaktır.

Streams remover v1.0 ile toplu engelleme kaldırmak

Yazılım ücretsiz ve portable bir uygulamadır. Amacı Tek tek veya toplu halde engellemyi kaldırmak veya windowsun dosyaları bloklama mekanizmasını devre dışı bırakarak inen hiçbir dosyada engellemeyi kaldır kutucuğunun olmamasını sağlamaktır , yani ; inen her dosya engelsiz olacak. Yazılımı sayfa sonundaki linkten indirdikten sonra zipten çıkartıp çalıştırınız. Arayüzü ingilizcedir fakat zaten birkaç fonksiyonu olduğundan kullanırken zorlanmayacaksınız. İlk önce karşımıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir.

Streams remover arayüzü

Boşlukta "Remove streams" yazısı bulunmaktadır bu yazı sağ tuşumuza eklenecek yazı olduğu için buraya "Engellemeyi Kaldır" yazalım ardından ;

a) Engellemeyi kaldır özelliğinin direkt olarak sağ tuşumuzda görünmesini istiyorsak "İnstall" butonuna basalım

b) Eğer sağ tuşumuzda kalabalıklık etmesini istemiyorsak "Use shift Key..." ile başlayan yazının önündeki kutucuğa tik koyalım. Böylece ilgili özellik klavyemizdeki Shif tuşuna basmadan görünür olmayacaktır.

Sağ tuşa engellemeyi kaldır eklemek

İndirdiğimiz hiçbir dosyada engellemeyi kaldır olmasın

Eğer inen dosyaların engelsiz olmasını istiyorsak yazılımın Menu butonuna basalım ve aşağı açılır menüden "Disable Zone Information" kısmını seçelim. Artık inen hiçbir dosyada engellemeyi kaldır bulunmayacaktır. Şunu hatırlatmakta fayda görüyorum ; önceden indirilmiş olan dosyalarda engellemeyi kaldır bulunacaktır sadece ilgili ayarı yaptıktan sonra indirilen hiçbir dosyada engellemeyi kaldır özelliği bulunmayacaktır (Yani engelsiz olacaktır)

Engellemeyi kaldır olmasın

Yazılım sağ tuşa kurulduğundan bir klasör altında bulunan bütün alt klasör ve onların içinde bulunan dosyların engelini bir tıkla kaldıracaktır. yinede arayüz üzerinden dosya veya klasör engeli kaldırmak isterseniz aşağı açılır menüden "Remove streams from file (Dosya engelini kaldır)" veya "Remove Streams in Folder (KLasördeki tüm dosyaların engelini kaldır)" kısımlarına tıklayabilirsiniz klasör kısmına tıklandığında bir seçim ekranı gelecek ve buradan klasörü seçebileceksiniz fakat en kolayı elbetteki sağ tuş özelliğini kullanmaktır

Streams remover klasör seç ekranı

Yazılımın komut istemi desteği de bulunmaktadır mesela yerel disk C de bulunan bir klasördeki tüm dosyaların engellerini kaldıracaksak aşağıdaki şekilde bunu gerçekleştirebiliriz

Stream remover komut istemi

Komut isteminde kullanabileceğimiz diğer komutlar için aşağı açılır menüden "Command line Info" kısmına tıklamamız yeterlidir.

Stream remover cmd desteği

Yazılım lgi görürse daha fazla özellik ekleyip geliştirmeyi düşünüyoruz , umarım faydalı olur.

- Windows 10 indirdiğimiz dosyaları bloklamasın Burada

- Birden fazla dosyada engellemeyi kaldıralım Burada

- Sağ tuş ile klasör ve dosyalara erişimi engelleme Burada

- Windows 10 da Kullanıcı hesabı denetimini kapatalım Burada

- Engellemeyi kaldır özelliğini sağ tuşa alalım Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Hüsnü
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Asuman korkmaz

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha