Windowsta basit bir mavi ekran Şakası


Windowsta mavi ekran şakası
Takipçilerimiz bilirler bazen basit şaka kodları paylaşırız mesela .bat kodları ile kısır döngü veya vbs kodları ile CD/DVD Rom açıp kapatma şakası vs. Aslında günlerden 1 nisan da değil ama yinede böylesi

bir muzipliği paylaşalım istedik , öncelikle şakamız hakkında biraz bilgi verelim ; birkaç satırdan oluşan bir vbe kodu hazırladık bu kod çalıştırıldığında şakazedemizin bilgisayarı sanki güncelleme yapıyormuş gibi davranmaya başlıyor fakat elbetteki gerçekte böyle bir güncelleme yapılmıyor , güncellemelerin bitmesini beklemekte fayda etmiyor.

Güncelleniyor şakası

Güncelleme sırada eğer klavyedeki "ENTER" tuşuna basılırsa ekranda bir mavi ekran hatası beliriyor , Esc tuşu devre dışı olduğundan basılsa da devreye girmiyor , şakazedemizde kısa süreli bir panik oluşturabilir.

Mavi ekran şakası

Peki bu üstteki ekranlardan nasıl kurtulacağız ; Klavyemizdeki ALT + F4 tuşlarına bastığımızda herşey normale dönecektir yine mesela görev yöneticisinden internet exploreri sonlandırmak ta diğer bir olası çözümdür.
Gelelim şakanın işleyiş mantığına ve gerekli malzemeye ; Şunu belirtelimki işletim sistemi farketmez her sürümde çalışır yeterki Windows Script Host (WSH) kapalı olmasın (Ki %99 kapalı olmaz çünkü windowsun kendi bileşenlerinden bazıları için gereklidir) , ikinci gerekli şart sistemin internete bağlı olması (Ki yine %99 bağlıdır) Üçüncü ve son şart ise Sistemde internet explorer bulunması ve çalışıyor olması , çünkü Sayfa sonundan indireceğiniz Vbe kodları İnternet exploreri Tam sayfa modunda açıp sahte Windows güncelleme sitesine bağlanıp ekrana güncelleme görüntüsünü bu şekilde yansıtıyor , peki neden Microsoft EDGE tarayıcısı ile yapmadınız derseniz EDGE hem eski sistemlerde yok hemde EDGE de Kiosk denilen tam ekran modu yok , internet explorer ise hem bu modu destekliyor hemde Windowsun tüm sürümlerinde bulunuyor. Aşağıdaki videoda şakanın nasıl yapılacağı ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.

Takipçilerimizden birinin uyarısı neticesi scriptin artık çalışmadığını farkettik sebebi ise bağlanılan site ilgili hata sayfasının linkini değiştirmiş , script buna göre güncellenip test edildi ve tekrar upload edildi.

- CD-DVD Rom kapağını Aç kısayolu Burada

- CD-DVDRom ikonuna tıkladığınızda kapak açılmasın Burada

- bat şakası (eşek cinsinden) Burada

- CD/DVDrom kapağını kapatsamda tekrar açılıyor Burada

- Android telefonda Numaranızı gizleyin Burada

- Bir programa tıkladığınızda başka yazılım çalışsın Burada

- Açılışta otomatik olarak Program ,Script... çalıştırmak Burada

21 Mart 2017 tarihli başlık güncellenmiştir.


11 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for ali eren
  3. Avatar for Coder
  4. Avatar for ata
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for NoName
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Lale Sun.
  9. Avatar for eçg
  10. Avatar for Velociraptor
  11. Avatar for Berna Yllmaz

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha