Ekran koruyucuya şifre atayalım


Ekran koruyucuya şifre
Ekran koruyucular ilk çıktıklarında , katod ışınlı tüplü monitörünüzü (CRT) yanmaya karşı korumak için tasarlanmıştı. Günümüzde monitörlerin birçoğu LCD veya LED ekran kullanıyor, bu ekranlar


ise monitörleri yanmaya karşı koruyan yeni teknolojilerle birlikte geldiler, dolayısıyla ekran koruyucularına ihtiyaç kalmadı bu sebepledirki Ekran koruyucular Windows 10'da varsayılan olarak kapalı halde gelmektedir yani, Windows 10 Bilgisayarınızı birkaç dakika boşta bıraktığınızda, Bilgisayarınızın ekranında bir ekran koruyucu belirmeyecektir.

Eğer Monitörünüz eski ise yada bilgisayar bir süre boşta kaldığında otomatik olarak bir ekran koruyucunun devreye girmesini istiyorsanız Ekran koruyucuyu aktif edebilirsiniz. Mesela Bilgisayarınızı başından kalktıktan 1 dk sonra ekran koruyucu devreye girecek şekilde ayarlarsanız ayrıca giriş yapmak için de kullanıcı şifresinin girilmesi özelliğini aktif ederseniz. Siz acil olarak lavaboya bile gitseniz 1 dk sonra ekran koruyucu devreye girecek ve bilgisayarınız meraklı gözlerden korunacaktır.

Ekran koruyucu

Windows 10 da Ekran koruyucu ayarlarına nasıl ulaşılır

Ekran koruyucu ayarlarına ulaşmak için birkaç farkı yöntem mevcuttur . Eğer ayarlar uygulamasını kullanacaksanız ; Ayarlar - Kişiselleştirme - Kilit Ekranı kısmına tıkladıktan sonra açılan sayfada kaydırma çubuğu ile dip kısma inin ve oradaki Ekran koruyucu ayarlarına tıklayın. Diğer bir yöntem ise masaüstüne sağ tıklayın ardından Kişiselleştir - Kilit ekranı - ve yeni açılan sayfanın dip kısmında yeralan Ekran koruyucu ayarları kısmına tıklayın. Eğer Ekran koruyucu ayarlarına direkt olarak ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki iki komuttan birini çalıştır penceresinden vermeniz yeterlidir.

control desk.cpl,,1
control desk.cpl,,@screensaver

Ekran koruyucu nasıl ektif edilir ve şifre atanır

Ekran Koruyucu Ayarları

Ekran Koruyucu başlığı altındaki ilk aşağı açılır menüden bir ekran koruyucu seçebilirsiniz (1). Devam edildiğinde Oturum açma ekranını görüntüle kısmına tik koyarsanız ekran koruyucudan kurtulmak için şifre isteyecektir (2). Seçilen herhangi bir ekran koruyucu ayarlarını değiştirmek için aşağı açılır menünün sağındaki "Ayarlar" butonuna tıklamanız gerekir (3) .

Ekran koruyucu ayarı

Bekleme süresi kısmından ekran koruyucunun , sistem boşta kaldıktan nekadar süre sonra devreye gireceğini belirleyebilirsiniz.

Ekran koruyucu registry ayarları

Ekran Koruyucu registry ayarları

Ekran koruyucu ayarlarına ulaşmak için aşağıdaki registry kaydına gitmeniz gerekir.

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

Açılan ekranın sağ tarafındaki anahtarlardan aşağıdakiler ekran koruyucu ayarlarını kontrol etmeye yarar.
ScreenSaveActive : Değer 1 ise ekran koruyucu aktif 0 ise kapalıdır
ScreenSaveTimeOut : Varsayılan olarak 60 sn dir bu değeri istediğiniz gibi arttırabilirsiniz Fakat azaltamazssınız.
ScreenSaverIsSecure : Değer 1 ise ekran koruyucu şifrelidir 0 ise şifresizdir.
SCRNSAVE.EXE : Bu anahtar varsa ekran koruyucu seçilmiş demektir. Anahtar yoksa herhangi bir ekran koruyucu devreye girmez , anahtara çift tıkladığınzda ekran koruyucu türünü verecektir.

Tüm bu ayar veya registry kayıtları ile uğraşmak yerine aşağıdaki linkte yeralan scripti indirip kullanırsanız otomatik olarak ekran koruyucunuz devreye girecek ve devreden çıkartmak için şifre isteyecektir.

- Ekran koruyucuya bir tıkla ulaşalım Burada

- Windows 10 da herhangi bir resmi ekran koruyucu yapalım Burada

- Bilgisayar kilitlendiğinde ses otomatik olarak kapansın Burada

- Windows Kilit ekranını devre dışı bırakalım Burada

- Kilit ekranı otomatik kapanma süresini değiştirelim Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for kardeş coe
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Esin yılmaz

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha