Bir tıkla Chrome yer imlerini yedekleyip geri yükleyin


chrome şifrelerini içe veya dışa aktar
Google chrome kullanıcısı iseniz belkide ilk ihtiyaç duyduğunuz şey Favoriler,Yer imleri veya Yer işaretleri diye tabir edilen Sık ziyaret ettiğiniz siteleri yedekleyip geri yüklemektir. Bu işin nasıl

yapılacağını kısaca hatırlatacak olursak; Google chromede sağ üst köşedeki üç nokta işaretine tıklayıp aşağıya açılan menüden "Yer işaretleri" kısmı seçilir ve Yeni açılan menüden de "Yer imi yöneticisi" ne tıklanır. Buraya daha kolay bir yoldan ulaşmak istiyorsanız tarayıcınızın adres satırına aşağıdaki kodu yapıştırmanız yeterlidir.

chrome://bookmarks/

Açılan sayfada yine sağ üst köşedeki üç noktaya tıklanır ve aşağı açılan menüden bu sefer "Yer işaretlerini dışa aktar kısmı seçilir"

Chrome yer işaretlerini dışa aktar

Açılacak yeni pencerede Yer imlerini nereye kaydedeceğiniz sorulur. Yer imleri "bookmarks_24.01.2020.html" şeklinde HTML uzantılı ve günün tarihini içeren bir formattadır. Daha sonra bu yedeği geri yüklerken yine Yer imi yöneticisi açılarak burada bulunan "Yer işaretlerini içe aktar" kısmına tıklanıp yedek dosyası seçilir. Görüldüğü üzere işlem zor olmamakla birlikte Toplu işlemler için pekte elverişli değildir. 50-100 bilgisayarda bu işlemi tekrarlamak herhalde saatlerce sürecektir.Google chrome Yer imlerini aşağıdaki yerde saklamaktadır

%LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\default

Bu klasör içerisinde iki önemli dosya bulunur bunlar Bookmarks ve Login Data dosyalarıdır. Bookmarks dosyasında Favoriler, Yer imleri veya diğer adı ile Yerişaretleri bilgileri saklanır. Login Data dosyasında ise Kullanıcı şifreleri saklanır. lakin bu dosyayı yedekleyip yeni formatlanmış bir bilgisayarda geri yükleyerek şifrelerinizi geri getiremezssiniz çünkü Google chrome koruma amaçlı tebdirler almıştır.

chrome bookmarks ve login data

Google Chromenin Şifreleri içe veya dışa aktarma sorunu bundan birkaç yıl önce başladı , birden bire kullanıcılar şifrelerini içe aktaramamaya başladılar , birkaç ay sonra bu hata giderildi ardından bu seferde chromede içe aktar veya dışa aktar özelliği kayboldu , durumu biraz araştırdığımızda Google nin bu özelliği kaldıracağı için varsayılan olarak kullanım dışı bıraktığı ve özelliği tekrar aktif etmek için belirli işlemlerin uygulanması gerektiği bilgisine ulaştık , Bu işlemlerin neler olduğunu ve içe aktar/dışa aktar özelliklerinin nasıl tekrar aktif edilebileceklerini Buradaki makalemizde açıklamaya çalıştık, yüksek ihtimalle birkaç ay içerisinde geçici olarak kullanım dışı bırakılmış olan bu özellik tamamen kaldırılacaktır. Bundaki amaç Kullanıcıların şifrelerini bulut hizmetinde saklamasını sağlamaktır.

Google chrome Yer imlerini bir tıkla yedekleyin

Windows işletim sistemine format atmadan önce veya Google chromeyi tamamen silip yeniden kurmadan önce Yer imleri,Yer işaretleri veya Favorileri yedekelemeniz gerekir. Böylece yeni bir kurulumdan sonra tek tek Favorilerle uğraşmak zorunda kalmazssınız. Yer imlerini Yedekleme ve Geri yükleme işlemini kolaylaştırmak için sayfa sonunda sizler için kodladığımız bir script bulunuyor bunu indirip zipten çıkartın ve "chrome_backup" klasörü içerisinde yeralan "Backup_chrome.vbe" yi çift tıklayıp çalıştırın. aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

Google chrome Favorileri yedekle

Artık bu chrome backup klasörünün içerisindeki "Bookmarks" dosyası ile birlikte güvenli bir yere kopyalayıp saklayabilirsiniz.

Google chrome Yer imlerini bir tıkla Geri yükleyin

Herhangi bir şekilde sisteminiz çöktükten sonra temiz bir format attığınızda veya Google Chrome tarayıcısını sıfırdan yüklemeniz gerektiğinde "chrome_backup" klasörünün içerisindeki "Restore_chrome.vbe" scriptini çalıştırmanız yeterlidir , İlk ekranda Google chrome tarayıcınız açık ise kapatılacağını belirten bir bildirim gelecektir.

chrome kaptılacak onayı

Evet butonuna bastığınızda Chrome kapatıldıktan sonra yedekteki Favorileriniz yeni kurulmuş olan Chromenin dosyalarının üzerine yazacaktır , böylece favorileriniz (yer imleriniz) geri gelecektir.

chrome şifreleri geri yüklendi

Üstteki yöntem google chrome tarayıcısını kullanan her sistemde geçerlidir sisteminiz windows 10 veya windows 7 de olsa işe yarayacaktır.

- Google Chromede Şifreleri içe veya dışa aktar yok Burada

- Google Chrome şifrelerini dışa veya içe aktaralım Burada

- Windows 10'da Chrome bildirimleri nasıl etkinleştirilir? Burada

- Chrome şifrelerini Firefox yardımı ile Yedekleyelim Burada

- Google Chromede bazı ayarların kısayolunu oluşturalım Burada

- Google chrome Yer işaretleri çubuğunu gizleyelim Burada

- Firefox ta tutulan login ve şifre bilgilerini programsız yedekleyelim Burada

- Portable Chromium tabanlı tarayıcı Centbrowser Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Okuyucu
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Kaan Durmuş

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha