IP adresi, internet protokol adresi kelimelerinin ilk harflerinden oluşur ve bilgisayarların bilgi gönderip almasını sağlar. İnternetteki veya yerel ağdaki bir cihazı tanımlayan benzersiz bir adrestir de
IP Adres sürümleri ve Türleri
Dört tür IP adresi vardır: genel, özel, statik ve dinamik , bunun yanında İki IP adresi sürümü vardır: IPv4 ve IPv6. IPv4, 4 milyardan fazla IP adresi içeren eski sürümdür. Ancak yeni IPv6 sürümü, tüm internet kullanıcılarının ve cihazlarının ihtiyacını karşılamak için trilyonlarca IP adresi sağlayabilir.
1. Harici (Genel) veya İnternet IP Adresi: Bilgisayar sistemlerini ve cihazlarını bulmak için İnternetin tamamında harici veya genel bir IP adresi kullanılır. İnternet Servis Sağlayıcınız (ISS), İnternete bağlandığınızda size harici bir IP adresi atar. Bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde bu IP yollanır. ISS'niz bunu hangi müşterilerinin hangi web sayfasını istediğini bilmek için kullanır.
2. Yerel (Dahili) IP Adresi: Yerel ağda (LAN) kullanılan özel veya dahili adreslerdir. Bağlı bilgisayarları ve cihazları bulmak için özel bir ağ içinde yerel veya dahili bir IP adresi kullanılır. Bilgisayarınız varsayılan ayarlarla bir yönlendiriciye bağlıysa, o yönlendirici otomatik olarak bilgisayarınıza bir yerel IP adresi atayacaktır. Yerel IP adresiniz dış dünyadan gizlenir ve yalnızca özel ağınız içinde kullanılır. Bir oyun veya web sunucusu kurmaya çalışmadığınız sürece, genellikle bunun hakkında fazla bir şey bilmenize gerek yoktur.
Harici (İnternet) IP adresinizi nasıl bulabilirsiniz?
İnternet IP adresinizi öğrenebilmek için cihazınızın internete bağlı olması gerekir. Copy Public IP ücretsiz ve Portable olan bir yazılımdır. Sayfa sonundaki linkten indirip çalıştırdığınızda masaüstünüzde saatin hemen üzerinde popup şeklinde internet IP adresinizi verecektir.
İnternet Kullanıcılarının çoğu dinamik yani değişken IP adresleri kullandıkları için IP adresinizi bir kez öğrenmek yeterli olmayacaktır her gerektiğinde yazılıma bir kez tıklamanız IP adresinizi panoya kopyalayacağından kolayca paylaşmanızı sağlar. Eğer yazılımı Komut istemi (Cmd) ile veya bir script içerisinde kullanmak isterseniz desteklediği parametreler için aşağıdaki resim size yardımcı olacaktır.
Desteklediği işletim sistemleri : Windows 10 , Windows 8.1 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows Xp – (x86 & x64)
- Android telefonda IP nasıl değiştirilir Burada
- Windows Güvenlik duvarı ile Ip yada web sayfası yasaklama Burada
- Yerel Ağ bağlantımızın ip adresini bulalım Burada
- İnternet ip Adresinizi bir tıkla bulun Burada
- .vbs ile IP adresi değişikliği Burada
- Windows 10 da ara sunucu (Proxy) kullanımı Burada
- vbs ile bir ip adresinin ülkesini bulduralım Burada
- Komut istemi (cmd) ile DNS değiştirin Burada
- Windows 10'da IPv6'yı devre dışı bırakalım Burada
- Kullandığınız VPN gerçek IP nizi sızdırıyormu Burada
- DNS Over HTTPS (DOH) nedir Burada
Teşekürler kaan selamlar
Çok bilgilendirici olmuş yazılımı denedim süper. ellerinize sağlık.