İnternet bağlantı sorunlarınızı giderin


İnternet bağlantı sorunlarınızı giderin
Bilgisayar sorunları ile uğraşan teknik servis elemanlarının sürekli ceplerinde taşıdıkları bir alet çantaları vardır , bu genelde bir Parmak bellek ve içerisinde çeşitli sorunları gidermeye yarayan yazılımlar

şeklinde olur , elbette burada içinde tornavida termal macun ... gibi şeylerin bulunduğu çantayı kastetmiyoruz işte , ne denendiyse çözülemeyen internet sorunlarını çözmede başarılı bir yazılım "Complete internet Repair" özellikle yazılımsal kaynaklı internete bağlanamama gibi sıkıntılarda çözüm olabiliyor geçenlerde bir arkadaş ne yaptıysa internete bağlanamadığını söyleyip bir çözüm önerisi istemişti bu yazılımı tavsiye ettim ve kullandıktan sonra sorunun çözüldüğünü belirtti bende bazı durumlarda kullanırım.

Complete Internet Repair ile internet bağlantı sorunlarını tamir edelim

Yazılım Autoit ile kodlanmış olup daha ziyade ; eğer internet ile ilgili bir bağlantı problemi yaşıyor ve buna neyin neden olduğu hakkında da en küçük bir fikriniz yoksa ve internetinizi komple tamir etmek istiyorsanız işinize yarayabilecek ücretsiz ve Portable bir yazılımdır içinde Ağ bağlantılarınında dahil olduğu komple internet tamir araçları bulunan yazılımı kullanırken dikkat etmeniz gereken tek şey : Bozuk olmayan birşeyi onarmaya kalkmamanızdır. (Ne demişler çalışıyorsa Asla dokunma). Programın dilini Türkçe yapmak için ; File (Dosya) - Preferences (Tercihler) - Dil kısmına tıklayıp buradan Türkçe kısmını seçebilirsiniz.

İnternet repair tercihler Türkçe

Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi onarılmasını istediklerimize tik koyup ağ alttaki büyük "Git" butonuna tıkladığımızda seçtiğimiz kısımlar onarılacaktır , peki hangilerini seçelim nereden bileceğiz derseniz , internete bağlanılmayan durumlarda tavsiyem hepsini seçmenizdir.

Complete internet repair arayüzü

Git butonuna tıkladığımız zaman alt kısımdaki boşlukta yapılan işlemler hakkında kısa bilgiler verecektir mesela ben IP v6  ile ilgili bir tamir seçeneğini çalıştırmıştım  , dip kısımda  ; resetlemenin başarılı olduğunu ama Bilgisayarımı yeniden başlatmam gerekebileceğini , TCP/IP protokolünün fabrika ayarlarına döndürme (reset) işleminin bittiğini belirtti. Arayüzdeki kutucuklara tik atıp sağ alttaki git butonuna tıklatıldığında kutucukta işaretli sorunlar hakkında onarma işlemleri gerçekleştirilir fakat bu şekilde yapmak yerine dilerseniz onarım seçeneklerinden dilediğinizi tek başına da çalıştırabilirsiniz bunun için sağ yanındaki ok işaretine tıklanması yeterlidir. Mesela ben örnek olması açısından DNS önbelleğini temizleme işlemini , tek başına çalıştırdım ve başarılı şekilde çözümlendi mesajını aldım (Aşağıdaki resim)

Complete internet repair flush dns cache

Eğer ana sayfasından indirme sorunu yaşarsanız Yandex disk ten veya Majorgeeks ten indirebilirsiniz. Alternatif olarak Burada tanıtmış olduğumuz NetAdapter i deneyebilirsiniz


Lisans: Freeware/Ücretsiz
Yayımcı: Rizonesoft
Boyut: 2,252 MB

- Cep telefonu internetini Bilgisayarımızda kullanalım Burada

- Mobil etkin nokta açık fakat internete bağlanmıyor Burada

- Windows 10 da interneti diğer cihazlarla paylaşın Burada

- İnternet hızı nasıl arttırılır Burada

- İnternet Erişimi Ağ simgesi kayboldu Burada

27 Mart 2019 Tarihli başlık güncellendi


11 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for ibrahim
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for gülcan
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for TRWE_2012
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for shampuan
  9. Avatar for seron
  10. Avatar for Velociraptor
  11. Avatar for serkan doğru

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha