Mobil etkin noktayı açınca bilgisayarın interneti kesiliyor


Mobil etkin noktayı açınca internet kesiliyor
Microsft ayda birkaç defa güvenlik ve iyileştirme güncellemeleri yayımlamaktadır gel gelelim bazen bu KB güncellemeleri yeterince test edilmediğinden kullanıcılarda sorunlara sebep olabilmektedir.


Son KB güncellemesinde de aynen böyle oldu , güncellemeleri çıkar çıkmaz indirip kuran biri olduğumdan son KB güncellemesini de hemen yükledim , Laptopumda Mobil etkin nokta en sık kullandığım özelliklerden biridir neyse cep telefonum ile Mobil etkin noktaya bağlandım fakat laptopumda internet gitti.

Siteye ulaşılamıyor

Oysaki Mobil etkin noktaya bağlı olan Cep telefonumdaki internet bağlantısı stabil şekilde devam ediyordu. Önce ne olduğunu anlayamadım ve aşağıdakileri denedim ;

1. Ağ bağlantılarını sıfırladım
2. Modeme reset attım
3. DNS değiştirdim
4. Sorun gidericileri çalıştırdım

Lakin hiçbirisi işe yaramadı , Mobil etkin noktayı kapattığımda Laptopun interneti geri geliyordu , ben cep telefonuma kontür (TL) yüklemem ve Mobil etkin nokta (Mobil Hotspot) bağlantısını kullanırım , kısacası benim için olmazssa olmaz. Neyseki En son , KB güncellemesini kurduğum aklıma geldi , bu durumda iki seçenekten birini seçecektim ;

1. Mobil etkin noktayı kullanmayacağım
2. Son yüklediğim KB güncellemesini kaldıracağım.

Elbetteki KB güncellemesini kaldırmayı tercih ettim. Sizde Mobil etkin noktasız yapamam diyorsanız ve üstte anlattığım sorun ile karşılaşırsanız Son yüklediğiniz KB güncellemesini kaldırabilirsiniz. Bu arada microsoft bunun Bir BUG (Hata) olduğunu kabul etti ve araştıracaklarını yazdı.

Hatalı KB güncellemesi nasıl kaldırılır

Öncelikle Komut istemi dediğimiz Cmd yi Yönetici yetkilerinde çalıştırın ve eğer işletim sisteminiz Windows 11 ise aşağıdaki kodu çalıştırın.

wusa /uninstall /kb:5014697

Windows 10 ise aşağıdaki kodu çalıştırın.

wusa /uninstall /kb:5014699

Kodu kopyala yapıştır yapıp ENTER tuşuna bastığınızda

KB güncellemesi nasıl kaldırılır

KB yi kaldırmak istermisiniz diyen bir pencere ile karşılaşacaksınız buna Evet deyip geçin ve kaldırma işleminden sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır. Eğer Yönetici komut isteminden kod verme işlemini bir tıkla gerçekleştirmek istiyorsanız sayfa sonunda sizler için kodladığımız scripti kullanabilirsiniz , script hem Windows 11 hemde Windows 10 da ilgili KB güncellemesini otomatik olarak kaldırma işlemini başlatacaktır. Eğer güncelleme sizde kurulu değilse KB güncellemesinin bulunamadığını belirten bir ekran karşınıza gelecektir.

KB güncellemesi bulunamadı

Son yıllarda aşırı özensiz ve baştan savma iş yapan Microsoft çalışanları firmanın marka değerini düşürmeye devam ediyorlar gibi görünüyor.

- Yüksek Disk kullanımı Microsoftun hatasıymış Burada

- Windows çok ağır çalışıyor sorunu Burada


20 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Sai
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Tolga
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Serkan
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Ahmet

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha