Görev Çubuğunda Küçük Resim Yerine Liste özelliği


Görev çubuğunda liste öngörünümü
Windows un hangi sürümünde olursanız olun , bir uygulama , tarayıcı veya klasör yada dosya açık ise fare imlecini görev çubuğundaki simgesinin üzerine getirerek o pencerenin küçük resim önizlemesini


görebilirsiniz. Diyelimki birden fazla dosya gezgini penceresi açtınız bu durumda fare imlecini görev çubuğundaki dosya gezgini simgesinin üzerine getirdiğinizde o pencerenin çok sayıda küçük resim önizlemesini görürsünüz. Yani açık olan pencere sayısı kadar önizleme gösterilecektir.

Görev çubuğunda pencere önizlemeleri

Eğer açık pencere sayısı belirli bir sınıra ulaştığında görev çubuğu , küçük resimler yerine açık pencereleri bir listede göstermeye başlar. Görev çubuğu küçük resim eşiği sınırı, ekran çözünürlüğüne ve DPI ölçeklendirmesine bağlı olarak değişir mesela ;

800×600 = 8 açık pencere
1024×768 = 10 açık pencere
1920×1080 = 16 açık pencere

Eğer isterseniz Windows 11 veya 10 görev çubuğunda küçük resim yerine sadece listeleme özelliğini aktif edebilirsiniz.

Görev çubuğunda Listele özelliği

Windows 11 - 10 Görev Çubuğunda Küçük Resim göstermek Yerine Listelesin

Herzaman olduğu gibi kayıt defteri düzenleyicisini kullanacağız.

1. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın ve aşağıdaki anahtara gidin

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband

2. Sağ taraftaki boşlukta yeni DWORD değeri oluşturup ismine de "NumThumbnails" deyin ve değer verisi olarak "0" değerini atayın.

NumThumbnails registry değeri

Ayarların etkili olabilmesi için Dosya gezginini yeniden başlatabileceğiniz gibi Kullanıcı çıkışı yapıp yeniden giriş yapabilir veya sisteminizi yeniden başlatabilirsiniz. Tüm bunlarla uğraşmak yerine bir tıkla üstteki işlemleri gerçekleştirmek istiyorsanız sayfa sonunda sizler için sunduğumuz scripti kullanabilirsiniz. Eğer Görev çubuğunda simge öngörünümünü devre dışı bırakmak istiyorsanız Buradaki ipucundan faydalanabilirsiniz.

Scrip ilk çaıştırıldığında görev çubuğu simge öngörünümlerini liste şekline almakta ve ardından ayarların etkili olabilmesi için Dosya gezginini yeniden başlatmaktadır.

Script ile Pencere önizlemesini değiştir

İkinci kez çalıştırıldığında ise varsayılan öngörünüm şekline geri döndürmektedir. Öngörünümün devre dışı bırakılması sadece birden fazla pencere açık ise liste şeklinde öngörünümü değiştirmektedir, eğer tek pencere varsa Öngörünüm varsayılan şekilde kalmaktadır.

- Görev çubuğu ikonlarını değiştiremesinler Burada

- Görev çubuğuna sabitle özelliği nasıl yasaklanır Burada

- Görev çubuğunda sohbet ikonu olmasın Burada


6 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for hayto
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Kaya
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Oktay

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha