Windows 11 Güvenlik uygulaması nasıl sıfırlanır


Güvenlik uygulaması nasıl sıfırlanır
Windows Güvenliği uygulaması, Windows ile birlikte yerleşik olarak gelen ve bilgisayarınızı dış tehditlerden korumak için tasarlanmış bir uygulamadır. İçerisinde Microsoft Defender Antivirus adlı bir virüsten


koruma programını içerir, eğer Windows güvenlik uygulaması düzgün çalışmıyorsa veya hiç açılmıyorsa bilgisayarınız risk altında olabilir bu durumda yapılması en doğru olan şey Windows güvenlik uygulamasını sıfırlamaktır, hatırlanacağı üzere eski makalelerimizden birinde Windows 10 da güvenlik uygulamasının nasıl sıfırlanacağını açıklamıştık Burada , Windows 11 de de biraz farklılık olmasına rağmen sistem aynı şekilde çalışmaktadır.

Windows Güvenliği uygulama ayarları nasıl açılır

Windows Güvenliği uygulamasını sıfırlamak için ayarlar kısmını açmanız gerekir bunu yapmanın birkaç yolu olmasına rağmen en kolayı aramaya "Windows Güvenliği" yazmaktır , çıkan ikona sağ tıklayıp Uygulama ayarları kısmını seçin.

Windows gvenliği uygulama ayarları

Karşınıza Windows güvenlik uygulamasını , sıfırlayabileceğiniz , sonlandırabileceğiniz veya kaldırabileceğiniz bir pencere gelecektir. Sıfırlama seçeneğini kullanıp çıkan uyarı penceresindeki Sıfırla butonuna tıklayın.

Windows güvenliğini sıfırla

Diğer bir yöntemde ise Ayarlar - Uygulamalar - Uygulamalar ve özellikler kısmına gidip Uygulama listesi boşluğuna "Windows Güvenliği" yazın , çıkan ikonun sağ tarafındaki üç noktaya tıklayıp aşağı açılır menüden Gelişmiş seçeneklere tıklayın.

Gıvenlik gelişmiş seçenekleri

Karşınıza üstte verdiğimiz resimdeki Sıfırlama seçeneğinin yeraldığı pencere gelecektir. Gel gelelim bazen Windows güvenliği ile ilgili hiçbir pencere açılmayabilir bu gibi durumlarda Windows güvenliği uygulamasını sıfırlamak için Powershell uygulamasından faydalanabilirsiniz. Bunun için Powershell konsolunu yönetici yetkilerinde başlatın veya aşağıdaki konuma gidip

%WINDIR%\System32\WindowsPowerShell\v1.0

powershell.exe ye sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın ardından aşağıdaki komutu uygulayın

get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

Ekranda Deployment operation Progress yazan bir yazı belirecektir.

Powershell kodu ile defenderi sıfırla

Böylece Windows güvenliği uygulaması sıfırlanmış olacağından hatalar giderilecektir. Elbette Powershell kodunu ezbere bilmek imkansız olduğundan ve uygularken sorun çıkma olasılığı bulunduğundan sayfa sonunda sizler için kodladığımız script ile bir tıkla Windows güvenlik uygulamasını sıfırlayabilrsiniz. İndirip zipten çıkarttıktan sonra çift tıklayıp çalıştırmanız yeterlidir.

- Defender yeni bir uygulamaya ihtiyacınız var diyor Burada

- Microsoft defender güncellemsi nasıl geri alınır Burada

- Defender gerçek zamanlı koruma ayarı nasıl kapatılır Burada


6 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for oVo
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Candan
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Deniz

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha