Microsoft mağaza uygulamalarını komutla kurun


Microsoft mağaza uygulamalarını komutla kurun
Hesap makinası , Paint , Xbox ... gibi birçok Microsoft mağaza uygulaması varsayılan olarak kurulu gelmektedir , edinmek istediğiniz farklı uygulamaları da Microsoft mağazası aracılığı ile kolayca kurabilirsiniz.

Peki ama ya mağaza uygulaması herhangi bir sebeple çalışmıyorsa ?mesela çalıştığınız şirket politika gereği Microsoft mağazasını yasaklandıysa ? bu durumda Offline olarak indirdiğiniz mağaza uygulamasını nasıl kurarsınız.

Elbette Microsoft mağaza uygulamalarının paketlerini nasıl bulup indiririm sorusu aklınıza gelecektir , bu sorunun cevabını Buradaki linkte bulabilirsiniz. Normalde .Msixbundle uzantılı paketlerin Windows tarafından otomatk tanınması ve çift tıklandığında kurulması gerekir lakin yazının başında da belirttiğim gibi bazen işler bukadar kolay olmayabiliyor. İndirdiğim mağaza uygulamasına çift tıklarsam bana aşağıdaki hatayı veriyor.

Mağaza uygulaması kurulum hatası

Bu durumda bu paketi kurmak için tek şansım Komut ile kurmak nasılını aşağıdaki adımlarda bulacaksınız.

Powershell komutu ile .Msixbundle uzantılı dosya kurun

Benim elimde Offline kurulum için indirdiğim "Microsoft.WindowsCalculator_2021.2209.0.0.Msixbundle" isminde bir paket var ve bunu Powershell komutları ile kurmak istiyorum , eğer sizde benzeri şekilde bir kurulum yapacaksanız aşağıdaki adımları sırası ile uygulayın.

1. Powershell konsolunu Yönetici yetkilerinde çalıştırın.

2. Microsoft.WindowsCalculator_2021.2209.0.0.Msixbundle dosyasının bulunduğu klasöre geçiş yapın. Bendeki konumu "G:\kur"

Powershell dizin değiştirme komutu

3. Sırada .Msixbundle uzantılı paketi kurmanız için vermeniz gereken komut var. İlgili komut aşağıdaki şekilde uygulanıyor.
Add-AppxPackage -Path "G:\kur\MyApp.msixbundle"

Add-AppxPackage -Path "G:\kur\Microsoft.WindowsCalculator_2021.2209.0.0.Msixbundle"

Komut ile ilgili ayrıntıları Buradaki Microsoft makalesinde bulabilirsiniz. Komutun uygulanmış halini aşağıdaki resimde görüyorsunuz. Sizde Paket farklı bir konumda bulunabilir bu durumda Dizin harfini ve uygulama yolu ile ismini değiştirmeniz gerekecektir.

Powershell komutu ile mağaza uygulaması kurulumu

Eğer Uygulamayı bu şekilde komut ile kurduktan sonra açılmıyorsa sorun sistemseldir ve yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup O hesap üzerinde çalışıp çalışmadığını denemenizde fayda olacaktır. Tam bu noktada aklınıza ya birden fazla Paket varsa hepsini tek tek bu şekilde mi kuracağım sorunu gelebilir , elbetteki hayır aşağıdaki kodları toplu kurulum için kullanabilirsiniz.

$Path = 'G:\kur\itunes'
Get-Childitem $Path -filter *.appx| %{Add-AppxPackage -Path $_.FullName}
Get-Childitem $Path -filter *.appxbundle | %{Add-AppxPackage -Path $_.FullName}

Üstteki komutta 'G:\kur\Appx\itunes' kısmını sizdeki Uygulamaların bulunduğu klasör yolu ve ismi şeklinde editlemeniz gerekecektir.


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Bayram Ali
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Kemal

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha