Güvenli Arama ile uygunsuz içerikleri engelleyin


Güvenli Arama ile uygunsuz içerikleri engelleyin
Güvenli Arama, Google Arama motorunda ve Görseller'de arama yaptığınız sırada karşınıza çıkması muhtemel , cinsel içerikli ve şiddet içeren sonuçlar gibi rahatsız edici şeyleri filtreleyen bir özelliktir.


Eğer çocuklarınızın bilgisayar kullanırken yaptığı aramalarda müstehcen ve sakıncalı içeriklerin gösterilmemesini istiyorsanız Güvenli aramayı aktif etmeniz gerekir. Videolar ve web sitelerindeki tüm sorgularınız için de Google arama sonuçlarındaki uygunsuz içerikler filtrelenecektir.

Şunu da hatırlatmakta fayda var ; Güvenli arama sadece Google arama sonuçlarında işe yarayacaktır diğer arama motorlarında veya web sitelerinde bulduğunuz müstehcen içerik engellenmeyecektir. Diğer arama motorları için yapmanız gereken ayarlar aşağıda açıklanmıştır.

Google güvenli arama nasıl etkinleştirilir

Google hesabınızı kendiniz yönetiyorsanız Güvenli Arama'yı aşağıdaki şekilde etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer Anne Baba veya farklı biri yönetici ise ayarı onun yapması gerekecektir.

1. Buradaki Linkte tıklayıp Google güvenli arama sayfasını açın. Varsayılan olarak genelde Google güvenli arama kapalıdır ve aramanız için en alakalı sonuçları görürsünüz ki bu sonuçlar uygunsuz olabilir veya şiddet içeriklerini barındırabilir.

Google güvenli arama

2. Kapalı olan butonu açık konuma getirirseniz Arama sorgularınızda size gösterilecek olan uygunsuz içerik gizlenecekir.

Bing güvenli arama nasıl etkinleştirilir

Eğer varsayılan arama motorunuz Bing ise güvenli aramayı etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyiniz.

1. Buradaki linkte tıklayıp Bing arama ayarları sayfasını açın, Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacaktır.

Bing güvenli arama

2. Seçenekler arasındaki Katı kısmını seçerseniz ; yetişkinlere yönelik metinler, resimler ve videolar arama sonuçlarından filtrelenecektir. Googel chromede arama motorunu değiştirmek için Adres satırından aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

chrome://settings/search

Arama motorlarının çoğunda Güvenli arama ayarı bulunur.

Yahoo güvenli arama nasıl etkinleştirilir

1. Buradaki linke tıklayın veya Arama motoru olarak Yahoo yu kullanıyorsanız , arama motoru ana sayfasında sağ dip kısımda bulunan dişli çarka tıklayın (Settings).

Yahoo ayarlar sayfası

2. Ardından açılacak olan Search Preferences (Arama ayarları) sayfasında bulunan safe search kısmının hemen karşısında bulunan aşağı açılır menüden Strict - No Adult content kısmını seçip sol dipteki Save butonu ile onaylayın.

Yahoo güvenli arama

Yandex te güvenli arama nasıl etkinleşitirilir

Eğer arama motorunuz Yandex ise Buradaki ayarlar sayfasına gidip Family mode kısmını seçin ve ardından dip kısımdaki save butonuna tıklayın.

Yandex güvenli arama

DuckDuckGo da güvenli arama nasıl etkinleştirilir

Arama motorunuz DuckDuckGo ise Buradaki ayarlar sayfasına gidin ve Güvenli aramanın karşısındaki aşağı açılır menüden Katı kısmını seçin ve dip kısımdaki Kaydet ve çık butonu ile işlemi tamamlayın.

DuckDuckGo güvenli arama

Görüldüğü üzere popüler arama motorlarının hepsinde güvenli arama ayarı mevcuttur.

- Chrome ve Edge Tarama geçmişini kaydetmesin Burada

- Edge de kenar çubuğu arama özelliği nasıl kaldırılır Burada

- Windowsta cihaz arama geçmişi nasıl kapatılır Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Brutal rock
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Hakkı

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha